Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Alina-Elena Tănăsescu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la doamna deputat Alina Tănăsescu (Grupul parlamentar al PSD)
Criza examenului de rezidențiat pornită de Iohannis, rezolvată de Parlament!

Parlamentarii au dat din nou dovadă de responsabilitate și au venit în sprijinul absolvenților facultăților de medicină, adoptând un proiect de lege care permite organizarea examenului de rezidențiat la începutul lunii decembrie. Fără intervenția Parlamentului, examenul de rezidențiat ar fi fost imposibil de organizat, ceea ce ar fi fost catastrofal pentru câteva mii de viitori medici.

În vreme ce noi, social-democrații, am făcut tot posibilul pentru a sprijinii medicii și sistemul sanitar românesc, președintele Klaus Iohannis a fost aproape de a provoca o catastrofă în acest domeniu. Inconștiența de care a dat dovadă, refuzând să numească un ministru la Educație, a blocat organizarea examenului de rezidențiat, motiv pentru care acesta a și fost amânat pentru data de 8 decembrie. Din fericire, împreună cu colegii de la Senat și Camera Deputaților, am adoptat un proiect de lege prin care s-a stabilit ca Ministerul Sănătății să fie unicul responsabil și semnatar al Ordinelor care reglementează efectiv desfășurarea examenului. A fost o soluție extremă, dar absolut necesară. Ne plângem că nu avem medici în spitale, iar președintele Iohannis blochează examenul de rezidențiat. Așa ceva este de neacceptat!
O parte din vină o poartă și PNL, care s-a grăbit să dea jos un Guvern, doar pentru a se lamenta apoi că nu reușesc să pună altul în loc. Examenul de rezidențiat este doar una dintre problemele născute ca urmare a ambiției toxice a președintelui Iohannis de a avea guvernul său. PNL, ajutat și de alte partide, a sărit imediat să doboare Guvernul PSD, însă fără a avea garanția că pot pune altceva în loc. Și am ajuns azi în situația în care problemele societății și ale cetățenilor nu pot fi rezolvate pentru că suntem într-un blocaj.
Plenul Camerei Deputaților a aprobat marți un proiect de lege prin care s-a stabilit ca Ministerul Sănătății să fie unicul responsabil și semnatar al Ordinelor care reglementează efectiv desfășurarea examenului de rezidențiat. Totodată, plenul a decis să mențină modificarea propusă de colegii senatori care crește numărul de locuri scoase la examen, făcându-l egal cu numărul absolvenților de anul acesta al tuturor Facultăților de Medicină, Medicină Dentară și Farmacie. Este vorba despre un număr de 5.684 de absolvenți ai promoției 2019 în medicină, medicină dentară și farmacie.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti miercuri, 20 octombrie 2021, 19:57
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro