Curriculum Vitae
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
luări de cuvânt în plen
votul electronic
2008-2012 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Vasile Popeangă > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Dan-Cristian Popescu (Grup PNL)

Așa cum am anunțat la momentul respectiv, în urma cu trei săptămâni, am adresat o întrebare Guvernului României referitoare la ordonanța de urgență prin care se modifică numărul demnitarilor care pot beneficia de coloana oficială, incluzând și șefi de partide.

Întrebarea mea a fost următoarea: Au existat solicitări din partea unui președinte de partid pentru modificarea legii privind coloanele oficiale? Aceasta a venit în contextul celor două accidente în care au fost implicați membri ai coloanelor oficiale care îl însoțeau pe fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea.
Săptămâna aceasta am primit și răspunsul oficial din partea Guvernului, care nu face decât să ridice și mai multe semne de întrebare. Ministrul delegat pentru Relația cu Parlamentul spune că nu a existat nicio solicitare din partea vreunui președinte de partid în vederea emiterii respectivei ordonanțe.
În cazul acesta, nu pot decât să mă întreb, care a fost urgența și de unde a tras fostul Guvern concluzia că este nevoie de o asemenea măsură?
Având în vedere momentul emiterii ordonanței, după primul accident în urma căruia un membru al coloanei oficiale a domnului Oprea a fost rănit, pot suspecta că domnia sa, folosindu-se de influența pe care o avea în Cabinetul Ponta, a gândit și a propus acest act normativ. Este deja de notorietate faptul că fostul vicepremier era aproape permanent însoțit și a vrut, astfel, să fie "acoperit" pentru viitor.
Ceea ce am descris mai sus, tradus în termeni penali, înseamnă trafic de influență și abuz în serviciu.
Sper să existe o anchetă care să facă lumină în acest caz și să blocheze astfel, viitoare inițiative abuzive ale instituțiilor statului.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti marți, 24 mai 2022, 3:56
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro