Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
Legături:
www.dancristianpopescu.ro
www.facebook.com/dancristianpopescu
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Dan-Cristian Popescu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Dan-Cristian Popescu (Grup PNL)
Audierile în cazul mall-ului Palatul Știrbei vor avea loc pe 10 noiembrie, în Comisia de cultură din Camera Deputaților

Comisia pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă din Camera Deputaților a stabilit ca audierile în cazul centrului comercial care urmează să fie construit în grădina Palatului Știrbei să aibă loc pe 10 noiembrie 2015.

La audieri au fost invitați reprezentanți ai instituțiilor implicate și ai societății civile: Primăria Capitalei – Arhitectul Șef al Capitalei ,Primăria Capitalei – Comisia de urbanism, Ministerul Culturii, Comisia Națională a Monumentelor Istorice, Agenția pentru Protecția Mediului București , Asociația Salvați Bucureștiul, Asociația Pro.Do.Mo, Centrul de Resurse pentru participare publică, Fundația Pro Patrimoniu, Uniunea Arhitecților din România, precum și reprezentanți ai actualului proprietar al Palatului Știrbei.
Prin această audiere ne propunem să aducem față în față toate părțile implicate în acest proiect controversat, pentru ca astfel să putem răspunde împreună unor întrebări legitime: în ce măsură a fost respectată legea în procesul de avizare a proiectului? care a fost gradul de transparență și în ce măsură au fost luate în considerare toate punctele de vedere existente? care sunt sunt soluțiile eficiente și mai ales legale pentru rezolvarea acestui caz?
Doar prin respectarea legii, transparență și dialog vom putea ajunge la cele mai eficiente soluții pentru ca dezvoltarea comunităților urbane să nu se facă în detrimentul istoriei și culturii, ci tocmai punându-le în valoare.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti luni, 24 ianuarie 2022, 21:40
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro