Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
Legături:
www.dancristianpopescu.ro
www.facebook.com/dancristianpopescu
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Dan-Cristian Popescu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Dan-Cristian Popescu (Grup PNL)
PSD a copiat prost și incomplet proiectul privind consolidarea clădirilor cu risc seismic

La fel cum a tergiversat adoptarea normelor pentru OUG care sporește puterile ISU, PSD amână îmbunătațirea legislației preventive în caz de cutremur.

Dacă sistemul de sănătate al Capitalei devine neputincios în fața a 150 de raniți grav după un incendiu, este o întrebare legitimă ce s-ar întâmpla în situația unui incident la o scară mult mai mare, ca de exemplu un cutremur? Este nevoie să anticipăm sisteme de prevenție pentru a nu fi de fiecare dată luați prin surprindere sau copleșiți de consecințele unor accidente sau dezastre.
În 2013 am propus o lege prin care să fie interzise activitățile comerciale în clădirile cu risc seismic și cu ajutorul căreia statul să poată realiza mai ușor consolidarea clădirilor. Proiectul depus de mine în octombrie 2013 a fost respins la Senat, imediat după dezbaterea din Comisia de administrație condusă de Darius Vâlcov, pentru ca imediat proiectul să reapară sub semnatura dlui Vâlcov. PSD a tergiversat și blocat un proiect necesar doar pentru a-l ajuta pe Darius Vâlcov să fure o parte din proiectul meu și să îl depună în numele PSD.
Nu țin la paternitatea inițiativei, însă Darius Vâlcov a copiat incomplet și incoerent și există riscul real ca propunerea PSD să nu trateze lucrurile decât incomplet: proiectul copiat al PSD are în vedere doar interzicerea activităților în clădirile cu risc seism lăsând însă nereglementată obligația consolidării.
Cer public PSD să preia intregal proiectul meu pentru o lege care sa fie completa și clar eu voi primul care îl votează.
A fost nevoie să moară un copil mușcat de câini pentru a fi strânși maidanezii de pe strazi; a fost nevoie să moară un polițist care deschidea o coloană oficială pentru a ne sesiza în privința abuzurilor oficialilor; a fost nevoie să moară zeci de oameni pentru ca instituțiile abilitate să verifice sistemul de eliberare al avizelor.
Clasa politică și administrația pot dovedi că renunță la pasivitate și înțeleg real mesajul protestatarilor din stradă, atunci când vor începe să gândească politici publice care previn consecințele unor dezastre, nu doar tratează victime.
Background info
Propunere legislativă deputat Dan Cristian Popescu:
http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?idp=13710
Propunere legislativă senator Darius Vâlcov:
http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck.proiect?idp=14367
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti joi, 20 ianuarie 2022, 0:52
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro