Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
Legături:
www.dancristianpopescu.ro
www.facebook.com/dancristianpopescu
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Dan-Cristian Popescu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

primit de domnul deputat Dan Cristian Popescu (Grup PNL)

Din păcate, observ ca parlamentarii, în special cei din coaliția PSD-UNPR-ALDE, nu învață nimic nici din greșelile trecutului, nici din cerințele străzii și ale societății civile.

Săptămâna aceasta a fost promulgata legea inițiată de Darius Vâlcov, referitoare la clădirile cu risc seismic. Așa cum am mai spus, proiectul domnului Vâlcov din 2014 este o copie a unei inițiative legislative propuse de mine cu un an înainte, în 2013. Discuția nu este despre paternitate, ci faptul că legea care tocmai a fost adoptată NU este completă și nu rezolvă în totalitate problemele acestor clădiri. Ea propune exclusiv interzicerea activităților comerciale în cadrul lor, dar nu restricționează locuitul acolo, în timp ce eu am mers mai departe, promovând ideea de prevenție totală, nu doar de minimizare a pierderilor.
Deși autoritățile statului au fonduri pentru reabilitarea clădirilor respective, se lovesc de refuzul proprietarilor de a-și părăsi locuințele, în acest moment neexistând pârghii legislative prin care să poată fi obligați să o facă. Inițiativa depusă de mine rezolvă aceasta problemă, oferind statului o bază legală pentru constrângerea lor, putându-se ajunge chiar și la expropriere. Deși pot părea măsuri dure, nimic nu este prea mult atunci când este vorba de protejarea vieților omenești.
Fac apel la deputații fostei coaliții de guvernare să scoată din sertare această lege și să o voteze cât mai repede în plen!
În cazul în care acest lucru nu se va întâmpla, voi propune noului Guvern, în care am foarte mare încredere că pune prioritățile românilor pe primul loc, să treacă acest proiect prin ordonanță de urgență.

Proiect de lege deputat Dan Cristian Popescu

Proiect de lege Darius Vâlcov

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti joi, 20 ianuarie 2022, 0:59
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro