Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
Legături:
www.dancristianpopescu.ro
www.facebook.com/dancristianpopescu
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Dan-Cristian Popescu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Dan Cristian Popescu (Grup PNL)
Legea anti-defăimare reprezintă o formă de cenzură demnă de apogeul perioadei comuniste

Asistăm zilele acestea la un spectacol trist ṣi total nedemocratic, care nu face deloc cinste Parlamentului României. Legea anti-defăimare propusă de președintele PSD, Liviu Dragnea, este o formă de cenzură demnă de apogeul perioadei comuniste.

În condițiile în care în România există legi clare împotriva insultei sau calomniei, există un Consiliu Naṭional pentru Combaterea Discriminării ṣi ONG-uri care apără drepturile omului, ce nevoie reală mai este de o asemenea lege?!? Ea nu are niciun fel de impact pozitiv asupra cetăṭeanului, este o iniṭiativă menită să protejeze acea parte a clasei politice acuzată de corupṭie, fapte ilegale sau imorale. Există, din păcate, politicieni care speră că vor putea bloca toate criticile la adresa lor ṣi că, astfel, votantul nu va mai avea acces decât la “realizările” pe care le prezintă ei cu mare fast în campaniile electorale.
Nu am auzit niciun cetăṭean, niciun jurnalist, ONG-ist sau membru al societăṭii civile care să fie de acord cu acest proiect, dimpotrivă, peste tot citesc numai comentarii negative. Și, cu toate acestea, senatorii majorității din jurul PSD o susțin, ignorând nonșalant mesajul clar și revolta societății. Sunt curios dacă ṣi cum vor merge ei la sfârṣitul acestei săptămâni în circumscripṭii ṣi ce explicaṭii le vor da oamenilor cu care se întâlnesc sau care vin la audienṭe… Mai ales dacă vor mai ajunge.
Sper ca săptămâna viitoare deputații să aibă înțelepciunea necesară pentru a respinge definitiv această aberaṭie ṣi să-ṣi concentreze atenṭia pe proiectele utile, necesare ṣi urgente, care stau de ani buni prin sertarele Parlamentului.
P.S: În timp ce propunerea de lege pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic a stat doi ani până a fi supusă la vot, iniṭiativa lui Dragnea a fost pusă pe ordinea de zi a ambelor Camere în mai puṭin de 6 luni de când a fost depusă.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti joi, 20 ianuarie 2022, 1:13
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro