Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
oana.toiu@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Oana-Silvia Țoiu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Oana-Silvia ȚOIU
Comunicate de presa

  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Oana Silvia Țoiu (Grupul parlamentar al USR)
Legea 221/2021: Adulții care se vaccinează și părinții care își însoțesc copiii la vaccin au o zi liberă plătită

În baza Legii 221/2021, inițiată de deputații Oana Țoiu și Radu Molnar, românii au dreptul la o zi liberă pentru vaccinarea anti-COVID-19 și pentru a-și însoți copilul minor la vaccin.

26 ianuarie 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Oana Țoiu (Grupul parlamentar al USR)
Bode cumpără brățări doar pentru 1 din 4 agresori. Pentru 3 din 4 victime, cum le-o fi norocul…

Este o veste bună că Guvernul a demarat procedurile pentru achiziția brățărilor electronice care protejează victimele violenței domestice. Era o măsură așteptată și era obligația lor legală să fie funcțională în martie anul acesta. Este mai bine ceva decât deloc.

13 ianuarie 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Oana Țoiu (Grupul parlamentar al USR)
România ar putea da absorbante gratuite fetelor vulnerabile în școli pe modelul Scoției și New Yorkului, din toamna anului 2022. Propunerea de lege a deputatei Oana Țoiu

Oana Țoiu, deputat USR și președintele Comisiei pentru muncă și protecție socială în perioada decembrie 2020-2021, a primit raport favorabil în unanimitate în comisia de fond pentru inițiativa legislativă „Împreună pentru fete” și avize favorabile de la Consiliul Economic și Social, comisiile pentru administrație din ambele Camere, comisiile pentru învățământ și buget din Senat, comisiile pentru drepturile omului, egalitate de șanse din Camera Deputaților. Legea ar putea ajunge în plen anul acesta, pentru a fi inclusă în bugetul din 2022.

6 decembrie 2021 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamnele deputat Oana Țoiu și Oana Cambera (Grupul parlamentar al USR)
“Locuințe pentru victimele violenței domestice”

Deputatele USR Oana Cambera și Oana Țoiu au depus o propunere legislativă pentru modificarea și completarea Legii locuinței 114/1996 ce vizează includerea victimelor violenței domestice în categoria beneficiarilor de locuințe sociale și posibilitatea de acordare a locuințelor de necesitate.

25 noiembrie 2021 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
Participarea la „Summit-ul Anual al Forumului Global al Organizației Femeilor Politician Lider (WPL)” (Reykjavik, Islanda, 9-10 noiembrie 2021)

Doamna deputat Oana Țoiu, președintele Comisiei pentru muncă și protecție socială, și doamna deputat Diana Stoica, secretar al Comisiei pentru sănătate și familie, vor participa, în perioada 9-10 noiembrie 2021, la Reykjavik, în Islanda, la „Summit-ul Anual al Forumului Global al Organizației Femeilor Politician Lider (WPL)”.

8 noiembrie 2021 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru muncă și protecție socială, doamna deputat Oana Silvia Țoiu (Grupul parlamentar al USR)
Organizăm la Comisia pentru muncă și protecție socială primul concurs de angajare pentru persoane cu dizabilități, din istoria Camerei Deputaților

În cadrul Comisiei pentru muncă și protecție socială a Camerei Deputaților derulăm un concurs dedicat persoanelor cu dizabilități, pentru ocuparea unui post vacant pe durată determinată.

5 noiembrie 2021 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru muncă și protecție socială, doamna deputat Oana Țoiu (Grupul parlamentar al USR)
Astăzi Plenul Camerei Deputaților are la vot raportul favorabil pentru acordarea stimulentului de reinserție profesională pentru părinți, de 1500 de RON, în primul an al copilului

Plx 201/2021, care privește concediul și indemnizația lunară de creștere a copiilor, este astăzi pe ordinea de zi din Plen cu raport favorabil pentru un set de amendamente care asigură că perioada în care un părinte poate cere stimulentul de reinserție profesională de 1500 de RON se extinde de la doar primele șase luni de viață ale copilului la oricând în primul an al acestuia.

3 noiembrie 2021 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru muncă și protecție socială, doamna deputat Oana-Silvia Țoiu (Grupul parlamentar al USR)
Am dublat perioada în care se poate cere suplimentul de reinserție profesională, de 1.500 de lei, de la primele 6 luni la primele 12 luni ale copilului

Stimulentul de inserție în cuantum de 1.500 lei/lună se acordă unuia dintre părinți dacă se întoarce la locul de muncă înainte de împlinirea copilului a vârstei de 12 luni, fiind o perioadă dublă față de cea inițial prevăzută de OUG 26/2021.

30 septembrie 2021 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru muncă și protecție socială, doamna deputat Oana Silvia Țoiu (Grupul parlamentar al USR)
Am introdus necesitatea acordului angajatorului pentru continuarea activității în mediul public de la 65 la 70 de ani

Proiectul de lege privind unele măsuri pentru continuarea activității de către persoanele care îndeplinesc condițiile de pensionare (L229/2021), inițiat de Guvern, se află în prezent în dezbaterea Comisiei pentru muncă, familie și protecție socială a Senatului.

22 septembrie 2021 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Oana Silvia Țoiu (Grupul parlamentar al USR)
Susținem utilizarea semnăturii electronice

Noi, USR PLUS, am susținut dintotdeauna digitalizarea și facilitarea relațiilor cetățeanului cu statul, dar și a celor implicați în mediul privat.

6 septembrie 2021 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru muncă și protecție socială, doamna deputat Oana-Silvia Țoiu (Grupul parlamentar al USR )
„Ziua liberă pentru vaccinare, legea 221/2021, a intrat in vigoare”

A fost promulgată de președintele României și publicată în Monitorul Oficial, iar românii își pot cere drepturile prevăzute de ea.

USR PLUS susține vaccinarea cetățenilor ca principală măsură de protejare și stopare a răspândirii virusului SARS-CoV-2. [...]

30 iulie 2021 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Oana-Silvia Țoiu (Grupul parlamentar al USR)

Camera Deputaților a adoptat astăzi, în calitate de Cameră decizională, proiectul de lege USR PLUS care încurajează vaccinarea prin acordarea unei zile libere persoanelor care se vaccinează, respectiv părinților care își însoțesc copilul la vaccinare.

29 iunie 2021 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Oana Silvia Țoiu (Grupul parlamentar al Alianței USR PLUS)
Proiect USR PLUS în sprijinul angajaților și angajatorilor: O zi liberă pentru vaccinare

USR PLUS susține vaccinarea cetățenilor ca principală măsură de protejare și stopare a răspândirii virusului SARS-CoV-2. În acest sens, deputații Oana Țoiu și Radu Molnar au depus joi o inițiativă legislativă astfel încât persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 să beneficieze, la cerere, de o zi liberă.

20 aprilie 2021 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru muncă și protecție socială, doamna deputat Oana Silvia Țoiu (Grupul parlamentar al Alianței USR PLUS)
Autoritățile locale transformă comunitățile pentru copii

Oana Țoiu, președinta Comisiei pentru muncă și protecție socială a Camerei Deputaților, și Pieter Bult, Reprezentul UNICEF în România, au găzduit joi, 25 martie, o discuție online pe tema Orașelor Prietene ale Copiilor și a modului în care autoritățile centrale și locale pot veni în sprijinul copiilor vulnerabili.

29 martie 2021 detalii
 

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti sâmbătă, 29 ianuarie 2022, 12:09
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro