Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
oana.toiu@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Oana-Silvia Țoiu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Laurențiu Țepeluș (Grupul parlamentar al PSD)
PNL și USR PLUS, călăii democrației și dezbaterii

Joi, 25 februarie 2021, în Parlamentul României a avut loc ședința comună a Comisiilor pentru învățământ, știință, tineret și sport din Senat și Camera Deputaților pentru dezbaterea și avizarea proiectului Legii bugetului de stat pe anul 2021.

La lucrările conduse de fostul ministru al Educației, senatoarea Monica Anisie, care s-au desfășurat într-o atmosferă încordată din cauza abuzurilor pe care au înțeles cei de la PNL și USR PLUS să le facă, a participat și deputatul social-democrat buzoian Laurențiu Țepeluș, secretar al Comisiei pentru învățământ din Camera Deputaților.
„Procedurile impuse de doamna Anisie, secondată de colegii săi din PNL și USR PLUS, au sfidat absolut orice logică. Despre regulile dezbaterilor democratice nici nu mai are rost să vorbim, acestea au lipsit cu desăvârșire. Doamna președinte a comisiei a alocat doar trei minute pentru ca fiecare instituție să își prezinte bugetul și a permis ca un singur reprezentant de la fiecare partid să prezinte toate amendamentele depuse la această comisie. Adică, cele 44 de amendamente propuse de PSD, inclusiv de parlamentarii PSD Buzău, ar fi trebuit să fie prezentate în trei minute, de un singur parlamentar. Sarcină imposibilă, fiecare amendament având specificul său, în funcție de modificarea vizată. Pentru ca ridicolul situației create de PNL să fie complet, s-a impus votarea în bloc a amendamentelor depuse. Practic, nu a existat posibilitatea ca parlamentarii să aprobe un amendament și să îl respingă pe un altul”, a declarat deputatul PSD Laurențiu Țepeluș.
La ședință au fost invitați să participe și reprezentanți ai elevilor, profesorilor, sindicatelor sau diferitor instituții din domeniul educației pentru a-și prezenta punctul de vedere.
„Doamna senatoare Anisie a refuzat să acorde dreptul la cuvânt invitaților înainte de a se vota avizul comisiilor reunite cu promisiunea că o va face după vot, deși este complet redundant să mai oferi ocazia cuiva să își susțină cauza după ce s-a acordat votul final pentru aviz. Lipsa de respect pentru orice și oricine a mers atât de departe încât la finalul votului ședința a fost închisă fără ca invitații să mai primească dreptul la cuvânt în ciuda insistențelor parlamentarilor PSD. Modul în care s-au desfășurat lucrările ședinței comune a Comisiilor pentru învățământ, știință, tineret și sport a fost, fără teama de a folosi cuvinte prea dure, o bătaie de joc la adresa educației din România”, a conchis Laurențiu Țepeluș.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 7 octombrie 2022, 17:54
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro