Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
anisoara.radu@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Anișoara Radu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la doamna deputat Anișoara Radu (Grup PSD)
Sănătatea și educația – priorități ale Guvernului PSD-ALDE

Doamna deputat Anișoara Radu a susținut joi, 26 aprilie, o declarație de presă în care a susținut că programul de guvernare al PSD are drept priorități sănătatea și educația.

În acest sens, doamna deputat Radu a subliniat faptul că Legea 153/2017 este primul act normativ din România care aduce salariile medicilor la un nivel apropiat de cel european.
De asemenea, în cadrul declarației, doamna deputat a reamintit că profesorii au primit măriri salariale consistente pentru prima oară după foarte mulți ani, creșterea salariilor profesorilor din decembrie până în prezent fiind de 40%.
„O importantă schimbare adusă în cursul săptămânii trecute în domeniul gestionării fondurilor europene se referă la sumele destinate furnizării de servicii medicale și pregătirii personalului în domeniul sănătății”, a menționat doamna Radu, referidu-se la „Programul național modular pentru ridicarea nivelului profesional al cadrelor medicale din sistemul național de apărare, ordine publică și siguranță națională”, care este primul proiect de acest tip din România, gestionat prin Programul Operațional Capital Uman (POCU).
În plus, doamna deputat a menționat că proiectul se integrează într-o viziune mult mai amplă a Guvernului, „aceea de a oferi noi servicii medicale cetățenilor și de a oferi posibilitatea de instruire continuă pentru medici”, aspect ce este susținut de faptul că până la sfărșitul lunii iunie, Ministerul Fondurilor Europene va aloca peste 200 de milioane de euro pe componenta de prevenție, prin POCU.
În acest sens, reamintim că prin programul de guvernare au fost alocate peste 600 de milioane de euro din fonduri europene nerambursabile, din care 300 de milioane sunt direcționate exclusiv pe componenta de prevenție și formare a cadrelor medicale.
„Aceste fonduri vor crea peste 3.000 de servicii medicale noi, peste 1,5 milioane de români vor beneficia de programe medicale, iar 60.000 de medici vor beneficia de pregătire suplimentară, ceea ce va avea drept efect furnizarea de servicii de mai bună calitate cetățenilor români”, a subliniat doamna Radu.
Ministerul Fondurilor Europene a mai lansat două noi apeluri de proiecte, finanțate din Programul Operațional Capital Uman (POCU), prin care se acordă burse din fonduri europene studenților defavorizați, doctoranzilor și cercetătorilor postdoctorat.
Prin astfel de inițiative se urmărește stimularea cercetării universitare aplicate, a antreprenoriatului și a incluziunii sociale.
În încheiere, doamna Radu a dorit să sublinieze faptul că „În calitate de oameni politici, de decidenți, trebuie să punem întotdeauna pe primul plan binele general, iar acest bine general se formează pornind de la binele individual al cetățenilor, iar PSD demonstrează că are nu numai capacitatea, dar și dorința de a o face.”
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București vineri, 25 septembrie 2020, 11:14
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro