Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
anisoara.radu@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Anișoara Radu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la doamna deputat Anișoara Radu (Grupul parlamentar al PSD)
Dialogul – soluția optimă pentru problemele din sănătate

Doamna deputat Anișoara Radu a susținut vineri, 11 mai, o declarație de presă în care a salutat rezultatele convenite în cadrul dialogului dintre sindicatele din sănătate și membrii Guvernului.

În acest sens, doamna Radu a reiterat faptul că actualul Guvern PSD-ALDE este întotdeauna deschis la dialog și încearcă să identifice cele mai bune soluții pentru rezolvarea problemelor împreună cu sindicatele reprezentative.
În plus, doamna deputat a felicitat Guvernul pentru rezolvarea problemelor financiare care au apărut în sistemul medical: „Încep prin a felicita Guvernul pentru deschiderea către dialog și pentru soluțiile identificate pentru prevenirea unei greve generale în sistemul medical, grevă care ar fi afectat cetățenii!”
Menționăm că adoptarea acestui memorandum, semnat între Guvern și sindicate, a dus la renunțarea declanșării grevei generale, programată la data de 11 mai.
În continuare, doamna Anișoara Radu a prezentat principalele măsuri ce urmează a fi adoptate de Guvern și aplicate în sistemul medical: „1. Acordarea de sume compensatorii pentru toți angajații care au pierdut bani; 2. Acordarea posibilității de depășire a procentului de 30% ca sporuri raportat la cuantumul salariilor de bază, în cazul serviciilor de ambulanță și al spitalelor mono-specialitate, în cazuri bine fundamentate; 3. Sporul de gardă să nu mai intre în plafonul de 30% de sporuri”.
În final, Anișoara Radu a salutat și disponibilitatea sindicatelor de a face concesii, având în vedere necesitatea sustenabilității pe termen lung a legii 153/2017: „Nu aș vrea să închei această declarație fără a mulțumi sindicatelor, care au dat dovadă de echilibru în negocierile cu Guvernului. Este evident că nu se putea renunța în totalitate la plafonul de 30% pentru sporuri, deoarece legea ar fi devenit, în scurt timp, neaplicabilă. Consider că soluțiile identificate sunt sustenabile și vor avea efectul de a rezolva toate problemele salariale din sistemul de sănătate”.
Trebuie subliniat faptul că memorandumul a fost încheiat între Guvernul României și organizațiile sindicale „Sanitas” și „Solidaritatea Sanitară”, iar măsurile agreate urmează să fie aplicate începând cu luna mai.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București luni, 21 septembrie 2020, 19:39
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro