Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
anisoara.radu@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Anișoara Radu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la doamna deputat Anișoara Radu (Grupul parlamentar al PSD)
Servicii comunitare la domiciliu pentru persoanele vârstnice dependente
În ultima ședință de Guvern au fost adoptate două programe de interes național destinate persoanelor vârstnice, suma alocată pentru implementarea lor în perioada 2018 – 2020 fiind de 115 milioane de lei.

„Cele două programe de interes național vizează sprijinirea oamenilor bătrâni, singuri și bolnavi care nu mai pot avea grijă de existența lor cotidiană și, din nefericire, sunt tot mai mulți oameni aflați în această situație. Vorbim așadar despre servicii comunitare la domiciliu pentru persoanele vârstnice dependente, despre un ajutor acordat autorităților administrației publice locale din anumite unități administrativ-teritoriale în care nu s-au înființat sau nu au fost acreditate serviciile publice de asistență socială”, a declarat deputatul Anișoara Radu, membru al Comisiei pentru muncă și protecție socială din Camera Deputaților.
„Programul – servicii comunitare la domiciliu pentru persoanele vârstnice dependente urmează să aducă un ajutor concret pentru persoanele vârstnice singure sau ale căror membri de familie nu pot să le asigure îngrijirea prin menținerea autonomiei acestora pe o perioadă cât mai lungă, pentru prevenirea agravării situației de dependență și a instituționalizării. În cadrul acestui program se vor asigura serviciile absolut necesare de îngrijire la domiciliu pentru aceste persoane și vor fi înființate noi unități de profil în cadrul sau în subordinea serviciilor publice de asistență socială în unitățile administrativ-teritoriale unde acestea nu există”, a precizat doamna deputat.
„Celălalt program vizează sprijinirea serviciilor publice de asistență socială pentru obținerea certificatului de acreditare prin angajarea, contractarea în fiecare dintre acestea a unui asistent social, urmând ca salariile asistenților sociali din aceste servicii să fie asigurate pentru o perioadă de doi ani. În acest fel, cel puțin 300.000 de persoane aflate în dificultate, din comunitățile în care se înființează serviciile respective, vor putea beneficia de servicii de asistență socială. Pentru anul acesta fondurile necesare sunt prevăzute în bugetul Ministerului Muncii și Justiției Sociale” a ținut să sublinieze deputatul Anișoara Radu.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București vineri, 25 septembrie 2020, 11:13
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro