Curriculum Vitae
Press releases
Parliamentary activity
2016-present (dep.)
legislative initiatives
questions & interpellations
motions
speaches
voting records
wealth declaration
interest declaration
Links:
anisoara.radu@cdep.ro
 
You are here: Home page > Legislature 2016-present > Chamber of Deputies > Anișoara Radu > Press releases Versiunea pentru printare


primit de la doamna deputat Cristina Prună (Grupul parlamentar al USR)
„Uniunea Salvați România condamnă modul neprofesionist în care s-au desfășurat discuțiile în Comisia de Industrii și Servicii pe tema proiectului de lege offshore”

Deputatul USR Cristina Prună condamnă modul neprofesionist și lipsit de transparență în care s-au desfășurat discuțiile în Comisia de Industrii și Servicii a Camerei Deputaților pe tema proiectului de lege offshore.

În primul rând, dezbaterile au început foarte târziu, abia în urmă cu patru săptămâni, după ce proiectul a fost blocat mai bine de două luni de președintele Comisiei, domnul Iulian Iancu, care a invocat o serie de argumente procedurale pentru a explica întârzierea.
În al doilea rând, chiar și atunci când proiectul de lege a ajuns pe ordinea de zi, aproape în nicio ședință a Comisiei nu s-a discutat clar cadrul fiscal și ce venituri ferme va încasa statul de pe urma producției de gaze din Marea Neagră. Toate aceste negocieri cheie s-au purtat departe de restul parlamentarilor și de opinia publică, sub patronajul lui Liviu Dragnea, președintele PSD și al Camerei Deputaților.
Deputatul USR Cristina Prună susține că proiectul de exploatare a gazelor din Marea Neagră poate avea un impact benefic asupra pieței interne, dar nu făcut pe genunchi, în biroul domnului Dragnea. Acest tip de negociere ascunsă a viciat dezbaterea publică. Din această cauză, în loc să discutăm despre beneficiile exploatării gazelor din Marea Neagră pentru securitatea energetică, despre relansarea industriei și despre creșterea numărului de conectări la rețelele de gaze naturale, dezbaterea a fost poluată de tot felul de teorii conspiraționiste.
„Lipsa de transparență, discuțiile în spatele unor uși închise și fuga de răspundere a ministerelor și a celorlalte instituții ale statului ne-au adus în punctul în care vedem cum exploatarea gazelor din Marea Neagră este pusă sub semnul întrebării. Un alt semnal dat ieri este că, în România, dacă vrei să mai faci o afacere, trebuie să te duci, exact ca într-un regim autocrat, să discuți cu jupânul Liviu Dragnea. Vrei să deschizi o frizerie, să faci un reactor nuclear sau să deschizi un cabinet medical? Trebuie să primești binecuvântarea jupânului. Coordonatele democratice ale instituțiilor statului nu mai contează. Contează doar ce spune Liviu Dragnea”, a spus deputatul USR Cristina Prună.
Postal address: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucharest, Romania saturday, 24 october 2020, 3:38
Telephone: +40213160300, +40214141111
E-mail: webmaster@cdep.ro