Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
anisoara.radu@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Anișoara Radu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la doamna deputat Anișoara Radu (Grupul parlamentar al PSD)

Doamna deputat Anișoara Radu a susținut miercuri, 26 septembrie, o declarație politică referitoare la programele de finanțare pentru construirea de creșe/grădinițe și pentru construirea de locuințe de serviciu.

Deputatul PSD s-a adresat colegilor, de la tribuna parlamentară, prezentând cele două programe importante atât pentru societate, cât și pentru investitorii care dezvoltă astfel de proiecte. Ambele programe vor fi operaționalizate până la finalul lunii octombrie. Este vorba de Programul Growth „Investim în copii, investim în viitor” și Programul Growth „Investim în locuințe de serviciu”.
“Prin programul Growth „Investim în copii, investim în viitor” statul va acorda un ajutor nerambursabil de maxim 200.000 de euro, reprezentând 50% din cheltuielile eligibile, pentru construcția, înființarea sau amenajarea și dotarea de creșe sau grădinițe. De asemenea, se oferă posibilitatea investitorilor să acceseze credite garantate de stat pentru realizarea investițiilor. În plus, ajutorul poate fi acordat și prin deducerea investiției din impozitul pe profit. Cei care vor accesa acest program vor avea și o obligație socială, care se înscrie în prioritățile PSD, respectiv ca minim 8% din numărul de copii din grădinițe și creșe să fie alocat copiilor din familiile cu veniturile cele mai mici. În acest fel, vom da o șansă în plus la educație și dezvoltare și copiilor care provin din medii sociale defavorizate. Prin programul Growth „Investim în locuințe de serviciu” statul va acorda un ajutor nerambursabil de maxim 50% din cheltuielile eligibile, dar nu mai mult de 15.000 de euro pentru un apartament și 7.500 de euro pentru o cameră, pentru construcția de locuințe de serviciu”, a declarat deputatul PSD.
Doamna Anișoara Radu a subliniat că statul va oferi garanții pentru creditele contractate de investitori pentru edificarea construcțiilor. “Acest program are la baza câteva obiective foarte importante pentru dezvoltarea economică sustenabilă a României și pentru asigurarea de servicii de calitate tuturor cetățenilor români. Astfel, prin promovarea acestui program se dorește îmbunătățirea ocupării și mobilității forței de muncă, îmbunătățirea competitivității producției prin reducerea costurilor cu forța de muncă, stimularea construcțiilor. Consider însă că cel mai important obiectiv al acestui program îl reprezintă reducerea decalajelor de ocupare dintre marile orașe și localitățile rurale și urbane mai puțin dezvoltate.”
“Prin promovarea celor două programe, PSD rămâne fidel principiilor social-democrate și pune un accent deosebit pe rezolvarea unor probleme sociale, pentru persoanele sau comunitățile defavorizate, promovând în același timp o dezvoltare sustenabilă a societății românești în ansamblu”, a concluzionat deputatul Anișoara Radu.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București vineri, 25 septembrie 2020, 11:17
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro