Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
anisoara.radu@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Anișoara Radu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la doamna deputat Anișoara Radu (Grupul parlamentar al PSD)
Medicii vor avea posibilitatea să se pensioneze la 67 de ani fără a le fi afectat dreptul la pensie

Doamna deputat Anișoara Radu a transmis un comunicat de presă referitor la proiectul de lege privind posibilitatea ca medicii să se pensioneze, la cerere, la 67 de ani, fără a le fi afectat dreptul de a beneficia de pensie la momentul împlinirii vârstei standard.

În acest sens, doamna deputat a menționat că proiectul de lege, care a fost dezbătut săptămâna trecută în Comisiile reunite de muncă și protecție socială și de sănătate, este binevenit pe fondul deficitului de medici din foarte multe unități sanitare. Comisiile reunite au adoptat un raport de admitere a legii, iar acesta urmează să fie votat în plenul Camerei Deputaților în perioada următoare.
Doamna Radu a declarat că deficitul de medici ține închise secții întregi chiar și în cazul spitalelor județene: „Lipsa cadrelor medicale se resimte într-o măsură foarte mare în zonele mai puțin dezvoltate, dar și în reședințele de județ există probleme. Lipsa specialiștilor din sistem ține secții închise chiar și în unele spitale județene. Situația din județul Tulcea nu este mai bună, și în cadrul Spitalului Județean de Urgență din Tulcea au fost probleme în găsirea de specialiști pentru anumite secții, deși autoritățile locale, în frunte cu președintele Consiliului Județean, domnul Horia Teodorescu, au făcut nenumărate demersuri și eforturi pentru atragerea acestora”, a declarat doamna deputat.
Adoptarea proiectului de lege va duce la oferirea posibilității medicilor să se pensioneze la cerere, la vârsta de 67 de ani, fără a li se afecta însă dreptul de a beneficia de pensie la momentul împlinirii vârstei de pensionare prevăzută în Legea 263/2010. Practic li se va oferi posibilitatea de a cumula pensia cu salariul.
Doamna Radu a subliniat că această măsură, corelată cu măsura creșterii salariilor medicilor deja implementată, poate duce la o rezolvare a deficitului de cadre medicale din sistem: „Oferirea posibilității ca medicii să cumuleze pensia cu salariul, corelată cu majorările salariale substanțiale adoptate deja prin Legea salarizării, va ajuta la reducerea deficitului de specialiști din spitale și va oferi un acces mai bun la servicii medicale cetățenilor”.
În încheiere, doamna deputat a spus că adoptarea acestor măsuri demonstrează faptul că Partidul Social Democrat prioritizează sănătatea, în vederea asigurării unor servicii medicale cât mai bune cetățenilor.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București vineri, 25 septembrie 2020, 11:18
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro