Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
anisoara.radu@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Anișoara Radu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la doamna deputat Anisoara Radu (Grupul parlamentar al PSD)
O șansă la educație pentru copii

Luni, 22 aprilie, la Palatul Victoria, a fost lansat un proiect cu impact social major, finanțat din fonduri europene. Mă refer la programul care va facilita accesul copiilor în creșe.

Copiii reprezintă cea mai importantă resursă a unui stat, iar facilitarea accesului acestora la educație reprezintă cea mai bună investiție pentru viitorul României.
Este evident că o societate poate evolua doar prin educație, iar proiectul se va adresa copiilor cu posibilități reduse, prin dezvoltarea sistemului de educație timpurie.
Promovarea programului reprezintă o dovadă în plus, după creșterea salariilor din sistemul de educație, că educația reprezintă un domeniu prioritar pentru Guvernul PSD-ALDE.
Practic, implementarea lui va permite unui număr de 30.000 de copii să aibă acces gratuit în creșe.
În acest sens, copiii cu vârsta de până la 2 ani ai căror părinți nu au un loc de muncă, precum și cei care provin din familii cu venituri reduse, care aparțin categoriilor vulnerabile, vor fi principalii beneficiari ai proiectului.
De asemenea, prin acest program vom susține și copiii cu unul sau ambii părinți plecați în străinătate.
Implementarea acestui program este necesară în România, ținând cont că doar 2% din copiii aflați în situațiile menționate mai sus sunt înscriși astăzi la creșă.
De cele mai multe ori, copiii care provin din astfel de familii nu au posibilitatea de a fi înscriși la creșe, iar acest lucru are impact negativ asupra dezoltării lor intelectuale ulterioare.
Din acest motiv considerăm absolut necesară promovarea unor inițiative de acest gen, care să faciliteze accesul la educație a cât mai multor copii care aparțin categoriilor vulnerabile.
Promovarea proiectului reprezintă un pas înainte pentru dezvoltarea serviciilor de educație și îngrijire timpurie, atât de necesare pentru dezvoltarea armonioasă a tinerilor din România.
Valoarea acestui proiect este de 168 de milioane de euro, o sumă suficientă pentru atingerea obiectivelor asumate prin program.
Vreau să felicit Ministerul Fondurilor Europene și Ministerul Muncii și Justiției Sociale pentru promovarea acestui proiect, finanțat din fonduri europene.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București luni, 21 septembrie 2020, 19:57
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro