Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
anisoara.radu@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Anișoara Radu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la doamna deputat Anișoara Radu (Grupul parlamentar al PSD)
Interesul locuitorilor județului Tulcea, prioritar

În ședința Camerei Deputaților din 18 decembrie a.c., am susținut o declarație politică prin care subliniam importanța a două proiecte de investiții pentru județul Tulcea, respectiv construirea variantei ocolitoare a orașului Măcin și a unei pensiuni turistice în comuna Peceneaga.

Ca deputat de Tulcea, voi pune întotdeauna pe primul loc interesul comunității pe care o reprezint și din care fac parte, indiferent de culoarea politică pe care o are partidul aflat la guvernare.
O primă întrebare se referă la alocarea fondurilor necesare pentru realizarea variantei de ocolire a orașului Măcin. În ședința de Guvern din 28 octombrie a.c. a fost adoptată Hotărârea de Guvern prin care se alocau către bugetul local al orașului Măcin 28.819 mii lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului pe anul 2019, pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere privind eliminarea traficului greu din orașul Măcin, prin realizarea investiției „Reabilitarea și extinderea drumului de exploatare DE406”. Varianta ocolitoare a orașului Măcin are în vedere atât reabilitarea și modernizarea prin lărgirea și creșterea capacității portante a drumului de exploatare existent, cât și extinderea acestuia, realizându-se un drum de centură pe care poate fi deviat traficul greu care tranzitează în prezent orașul Măcin. Traficul greu care tranzitează orașul Măcin produce mari pagube materiale locuitorilor acestui oraș, multe dintre locuințele lor fiind afectate, iar poluarea atmosferică și fonică are efecte negative asupra calității vieții lor.
Având în vedere aceste aspecte, sunt foarte interesată dacă actualul Guvern va aloca suma necesară realizării proiectului de infrastructură menționat.
O a doua întrebare se referă la o situație cel puțin hilară în care se află un potențial investitor. Practic, investitorul dorește să construiască o pensiune în comuna Peceneaga, dar se lovește de o problemă birocratică.
Pentru construcția pensiunii este nevoie de avizul de mediu, pentru care investitorul a făcut demersurile necesare, dar nu a primit un răspuns concludent de la autorități. Pe de o parte, Agenția de Mediu din Tulcea a menționat că terenul intravilan din comuna Peceneaga nu se află într-o zonă protejată, iar construcția poate fi demarată. Pe de altă parte, Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate spune că terenul pe care se dorește construcția pensiunii se află într-o arie protejată.
Având în vedere conflictul instituțional, m-am adresat ministrului Mediului pentru a soluționa speța.
Așa cum menționat la începutul declarației, voi încerca să ajut tulcenii indiferent de poziția în care mă voi afla.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București vineri, 25 septembrie 2020, 9:34
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro