Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
anisoara.radu@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Anișoara Radu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la doamna deputat Anișoara Radu (Grupul parlamentar al PSD)
Sub guvernarea liberală am ajuns la mila Bisericii

Biserica Ortodoxă Română a jucat, de-a lungul vremii, un rol fundamental în promovarea valorilor culturale românești și a educației. Nu există niciun dubiu că Biserica oferă și astăzi un exemplu pentru prezervarea limbii, tradițiilor și culturii românești, mai ales prin ceea ce face în parohiile din afara granițelor țării.

Nu în ultimul rând, proiectele educaționale desfășurate în țară de Biserică joacă un rol foarte important, mai ales pentru copiii ce provin din zone sau familii defavorizate. Totuși, cu toată considerația, Biserica Ortodoxă Română nu este chiar cea mai modernă instituție din România, iar guvernul liberal a ajuns să se milogească de Biserică.
Într-o scrisoare, plină de greșeli gramaticale, trimisă de doamna ministru Anisie către Patriarhia Română, îi solicită Preafericitului Părinte Daniel sprijinul pentru a dota cu laptop-uri și tablete elevii din mediile defavorizate.
Mi se pare jenant să implori mila și ajutorul Bisericii, chiar nu se puteau accesa niște fonduri europene, nu se puteau aloca bani din buget? Se pare că dotarea cu mijloace electronice a elevilor a devenit, sub guvernarea liberală, o atribuție a părinților, ONG-urilor și Bisericii, și nu a statului, așa cum ar trebui să fie.
Tipul acesta de reformare a învățământului și a modului în care se face educația în România pare a fi mai potrivită epocilor istorice de dinainte de 1918, când învățământul de stat nu era accesibil tuturor. Mai mult, în secolele XVII – XIX, învățământul s-a bazat foarte mult pe școlile bisericești, cam ceea ce se întâmplă și acum sub marea guvernare liberală.
De asemenea, Ministerul Educației nu știe exact câți elevi nu au acces la internet în bandă largă. Adică, chiar și în cazul în care elevii ar fi dotați cu tablete și laptop-uri, există riscul real să nu se poată conecta la internet.
Am adresat o întrebare cu această temă ministrului Educației și ministrului Transporturilor și Comunicațiilor și aștept cu nerăbdare răspunsul.
Pentru a veni în sprijinul reformei inițiate de doamna ministru Anisie, îi recomand să verifice și tehnologia existentă la Muzeul Satului și la Muzeul Țăranului Român. Doamna ministru, vă rog să mă credeți, aveau țăranii noștri o tehnologie foarte avansată, se potrivește perfect inițiativei dumneavoastră.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București luni, 21 septembrie 2020, 20:09
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro