Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
anisoara.radu@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Anișoara Radu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la doamna deputat Anișoara Radu (Grupul parlamentar al PSD)
PSD salvează IMM-urile românești

Devine din ce în ce mai evident că actualul Guvern Iohannis-Orban nu este capabil sau nu dorește să ajute IMM-urile. Acest program IMM Invest propus de Orban&co a reprezentat o palmă dată tuturor antreprenorilor români. Un program așteptat cu mare interes de români a demarat prin imposibilitatea folosirii portalului pus la dispoziție de autorități.

Ulterior, programul pare să fi fost folosit pentru a cumpăra bunăvoința unor instituții de presă sau cel puțin așa au acuzat unii ziariști dați afară peste noapte de la trusturile la care lucrau. Mai mult, au introdus într-un mod strigător la cer și instituțiile financiar nebancare ca posibili beneficiari. Prin urmare, cei care percep dobânzi de 2000% de la persoanele cele mai vulnerabile pot acum să fie susținuți de Guvernul așa-zis liberal.
Am încercat să reparăm în comisiile raportoare ce se mai putea repara și să dăm o reală gură de oxigen întreprinderilor mici și mijlocii. În acest sens, am propus un amendament prin care plafonul de garantare va fi dublat pentru anul 2020. Practic, de la un plafon maxim de garantare de la 15.000.000.000 lei la 30.000.000.000 de lei. Amendamentul a fost adoptat de comisiile raportoare, iar noua forma a legii a fost adoptată miercuri, 20 mai, de Camera Deputaților, în calitate de for decizional.
Noua formă a legii va ajuta puțin firmele românești, dar, în definitiv, depinde de Guvern cum va gestiona acest program. Sper că nu la fel de dezastruos ca până acum.
#PSDdubleazăplafonuldegarantare
#PSDsalveazăIMM
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București vineri, 25 septembrie 2020, 10:29
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro