Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
anisoara.radu@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Anișoara Radu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la doamna deputat Anișoara Radu (Grupul parlamentar al PSD)
Președintele Horia Teodorescu s-a luptat pentru Podul Brăila - Tulcea, premierul Orban își face poze pentru campanie

Premierul României, Ludovic Orban, a fost în vizită de lucru, alături de ministrul Transporturilor, la Brăila, la șantierul Podului de peste Dunăre.

Da, a fost foarte frumos, s-au lăudat că este „cea mai mare dezvoltare a infrastructurii de transport rutier din istoria României”, cu o valoare estimată de 500 de milioane de euro.
Realizarea acestui pod reprezintă un deziderat al tulcenilor de peste 30 de ani, perioadă în care s-au făcut mai multe demersuri rămase fără răspuns.
Ceea ce nu ne spune onor prim-ministrul României, Ludovic Orban, este că acest proiect, construcția propriu-zisă a Podului Brăila -Tulcea este rezultatul demersurilor și eforturilor făcute de Horia Teodorescu, președinte al Consiliului Județean Tulcea, și a lui Eugen Teodorovici, în calitatea sa de ministru al Finanțelor (la vremea respectivă), susținuți de doi foști premieri.
Da, în perioada în care Horia Teodorescu și Eugen Teodorovici se zbăteau să includă proiectul în bugetul de stat, să identifice sumele necesare finanțării și să continuie lucrările de construire podului, domnul Ludovic Orban era ocupat cu alegeri anticipate, cu dizolvarea Parlamentului, chiar dacă pandemia de Coronavirus își anunțase de mult prezența și erau deja previzibile unele dintre nenorocirile care aveau să urmeze. Dar la noi erau importante anticipatele și ca PNL să obțină toată puterea.
Desigur, era foarte ocupat domnul Orban cu anticipatele, așadar, apoi s-a izolat la Vila Lac de unde urmărea cu atenție și îngrijorare procentele PNL, statul degeaba fiind activitatea principală a premierului liberal pentru ca, dintr-o dată, în campanie electorală, să mergă pe șantierul Podului suspendat peste Dunăre Brăila-Tulcea, să-și facă poze de grup, să-și aroge deja munca titanică a celor care s-a luptat ani la rând pentru acest proiect.
Președintele Consiliului Județean Tulcea și un grup mic de oameni au crezut în acest proiect și au făcut posibil acest vis al tulcenilor, iar liberalii se-nghesuie acum să vorbească ca și când ar fi făcut cel mai mărunt gest în acest sens.
La Podul Basarab, după finalizare, fostul primar Sorin Oprescu a pus o plăcuță pe care scrie: „Început de Băsescu, terminat de Oprescu”.
Mă întrebam așa, retoric, oare Orban ar avea atâta decența să recunoască faptul că proiectul a fost început, continuat de PSD? Nu cred. Din fericire, nu cred că vor avea ocazia, pentru că lucrările la pod vot continua iar președintele Teodorescu este săptămânal pe șantier.
Drumul expres Buzău-Brăila-Tulcea-Constanța, care va lega Moldova de Delta Dunării, de litoral și de restul lumii este un proiect pentru România, care a fost gândit și pus în operă de social-democrați.
Proiectul început de Orban și, cel mai probabil, și terminat tot de el va fi maximum „podul peste lockdown, prelungit până la șomaj și faliment”. Cu șomajul are o legătură directă pentru că, vă amintiți cu toții, a devenit premier din postura de șomer și va reveni la statutul de șomer după ce va fi demis de Parlament, a doua oară, pentru „buna guvernare”, evident.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București luni, 21 septembrie 2020, 19:03
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro