Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Tudorița-Rodica Boboc > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la doamna deputat Tudorița Rodica Boboc (Grupul parlamentar al PSD)

Apreciez propunerea doamnei premier Viorica Dăncilă, președintele PSD, de a cere partidelor parlamentare semnarea unui Pact național pentru prosperitatea românilor.

Creșterea nivelului de trai, a calității vieții românilor este o politică necesară și oportună în etapa în care ne aflăm. Această politică răspunde, pe de o parte, așteptărilor cetățenilor din țara noastră, dat fiind nivelul de trai mai scăzut decât acela din statele europene. Pe de altă parte, apropierea prosperității românilor de media din Uniunea Europeană constituie o direcție de pregătire a societății și economiei în perspectiva aderării în următorii ani la zona euro.
Textul pactului este clar, accesibil și răspunde dorinței tuturor românilor. Astfel, se cere ca partidele să dea asigurări alegătorilor că nu vor afecta negativ nivelul lor de trai și că perspectiva îmbunătățirii acestuia, așa cum este prefigurat de legea salarizării, de legea pensiilor, de creșterea salariului și a pensiei minime, se va aplica. Se mai solicită acordul partidelor pentru aplicarea și în următorii ani a programelor pentru stimularea creșterii economice și îmbunătățirea mediului de afaceri, pentru asigurarea resurselor care să susțină creșterea prosperității oamenilor cărora li se cer voturi.
Refuzul partidelor de dreapta și a candidaților lor la președinția României de a negocia și semna un astfel de document arată atât neputința, cât și indiferența acestor actori față de o politică de mare actualitate și importanță, dar și lipsa curajului de a-și face cunoscute intențiile, dacă acestea există, pentru ca electoratul să voteze în cunoștință de cauză. Ei contează pe votul negativ al electoratului, de aceea nu-i propun altceva decât lozinci anti-PSD.
Prin pactul pentru prosperitate, PSD dovedește că îi sunt cunoscute problemele cele mai importante pentru români și că este dispus să guverneze pentru rezolvarea lor.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti sâmbătă, 24 septembrie 2022, 18:42
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro