Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
danut.aelenei@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Dănuț Aelenei > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Dănuț Aelenei (Grupul parlamentar AUR)
Răspunsurile dezamăgitoare ale ministrului Popescu despre domeniul energetic

La Ora ministrului, în Camera Deputaților, partidul AUR l-a chemat pe domnul Virgil Daniel Popescu pentru a răspunde neclarităților ce planează asupra activității și strategiei viitoare a Ministerului Energiei.

Cu această ocazie, i-am adresat domnului ministru câteva întrebări referitoare la situația centralelor electrice de pe Valea Jiului și a impactului social generat de închiderea lor.
De asemenea, am adresat o întrebare cu privire la conceptul de "Centrală Electrică virtuală" și măsurile luate de Guvern în acest sens pentru promovarea energiei verzi regenerabile!
Chiar dacă domnul ministru Virgil Popescu este la curent cu acest concept, nu a înțeles întrebarea mea, care se referea mai mult la măsurile luate de Ministerul pe care-l conduce pentru amplasarea pe acoperișul fiecărei clădiri și gospodării din România, de sisteme fotovoltaice cu puterea de minimum 3 KW.
Presupunând ca în România avem cel puțin un milion de acoperișuri, ar rezulta o putere instalată totală de 3 GW, putere care nu este deloc neglijabilă!
În România puterea generată din surse curate, regenerabile, reprezintă aproximativ 11% din puterea totală generată la nivel național, pe când în tarile din vestul și nordul Europei avem un procent de 20 - 30 %.
Stimularea construcției de noi surse de energie regenerabilă ar trebui să fie prioritatea numărul unu a actualului guvern și a ministerului condus de domnul Virgil Popescu!
Din păcate, răspunsul domniei sale a fost unul dezamăgitor dar, până la urmă, unul corect, ținând cont de faptul că nu are studii în domeniul energetic…
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti sâmbătă, 2 iulie 2022, 5:06
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro