Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Neviser Zaharcu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la doamna deputat Neviser Zaharcu (Grup PSD)
“La Mulți Ani dascălilor tulceni!”

Cu ocazia Zilei Mondiale a Educației, am organizat astăzi, 3 octombrie, o întâlnire cu peste 60 de dascăli din județul Tulcea, care a avut-o ca invitat special pe doamna senator Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educației Naționale.

Am subliniat importanța deosebită a învățământului din România, care, alături de sănătate, constituie fără îndoială priorități naționale pentru fiecare guvernare și pentru fiecare ales al poporului.
Am reafirmat că lucrurile încep să se miște în bine și în educație, iar în ultimii trei ani Guvernul PSD a corectat o serie de nedreptăți comise de cei din actuala Opoziție: tăieri de salarii, nedecontarea unor drepturi, umilință, etc.. Sunt adepta ipotezei conform căreia, la fel ca și în sănătate, nu putem avea un învățământ de calitate fără salarii decente și conforme cu munca depusă, fără a-i cointeresa pe specialiști să rămână în sistem. Educatorii, învățătorii, profesorii, profesorii universitari, sunt niște eroi nevăzuți și mult mai puțin apreciați în raport cu eforturile depuse pentru luminarea și educarea copiilor și tinerilor noștri. Munca lor trebuie apreciată la adevărata dimensiune, pentru că lor li se datorează și pregătirea deosebită a minților noastre luminate care lucrează în cele mai prestigioase instituții de rang mondial din toată lumea! Fără educația din școlile noastre, oricât de talantați au fost tinerii noștri, ei nu ar fi putut reuși în condițiile extrem de dificile din străinătate!
Ca și până acum, eu personal, ca deputat, le stau la dispoziție și în continuare cadrelor didactice, unităților de învățământ, directorilor și Inspectoratului Școlar Județean din județul Tulcea, pentru a-i sprijini și a încerca să-i ajut acolo unde întâmpină greutăți.
Le urez tuturor dascălilor tulceni și din toată țara La Mulți Ani, împlinirea tuturor dorințelor și sper să aibă încredere și speranță în viitor.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti duminică, 2 octombrie 2022, 9:07
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro