Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
mihai.botez@cdep.ro
Tel. 0725 109 712
www.mihaibotez.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Mihai-Cătălin Botez > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Mihai Botez (Grup USR)
Constituția, busola democrației!
Deputatul USR de Vaslui, Mihai Botez, va susține joi, 8 februarie, ora 16:00, o conferință de presă în Bârlad, județul Vaslui, la cabinetul parlamentar din strada Paloda nr. 11, unde va prezenta noua sa inițiativă legislativă. Această inițiativă propune ca la împlinirea vârstei de 18 ani, fiecare cetățean să primească un exemplar al Constituției și o broșură explicativă.


Inițiativa, cu un impact bugetar scăzut, are ca scop creșterea cunoștințelor în domeniul politicii și despre funcționarea statului în general în rândul tinerilor, conducând în timp la o prezență la vot mai mare, atât la alegerile locale, precum și la cele prezidențiale, parlamentare sau europarlamentare. Mai mult, există un întreg potențial ca tinerii, cu timpul, să dobândească un interes de a se implica în politică, la nivel local sau național.

”Ideea pentru această inițiativă a venit în urma constatării că, indiferent de nivelul de studii sau mediul din care provin cetățenii, aceștia au o cultură politică scăzută. Dacă inițiativa legislativă va fi adoptată, România ar putea face încă un pas în drumul spre consolidarea democrației și a valorilor europene, un pas simbolic, dar cu potențialul de a schimba fața României”, a declarat deputatul USR Mihai Botez.
De asemenea, deputatul Mihai Botez consideră că astfel, mediul politic și politicienii vor fi priviți altfel, diferit de imaginea relativ proastă pe care aceștia o au în momentul actual, reflectată în special în gradul scăzut de încredere a populației, atât în Parlament, cât și în Guvern.
Deputatul Mihai Botez își exprimă încrederea că inițiativa are mari șanse de a deveni lege, deoarece a fost semnată de colegi parlamentari de la toate partidele politice parlamentare.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București miercuri, 23 septembrie 2020, 9:49
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro