Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
mihai.botez@cdep.ro
Tel. 0725 109 712
www.mihaibotez.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Mihai-Cătălin Botez > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Mihai-Cătălin Botez (Grupul parlmentar al USR)
Cum fentează PSD democrația în Parlament

Mihai Botez, deputat USR de Vaslui, atrage atenția asupra practicilor folosite de președintele Comisiei pentru Politică Economică, Reformă și Privatizare, Gheorghe Șimon, pentru a trece, cu raport favorabil, un proiect de lege nociv.

“Astăzi am participat la ședința comisiei din care fac parte, cea de Politică Economică, Reformă și Privatizare. Pe ordinea de zi se află și proiectul Plx 314/2020 ( http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?cam=2&idp=18642), un proiect de lege prin care se interzice vânzarea de acțiuni ale statului, în ideea că-l protejează să nu-și vândă ieftin acțiunile timp de 2 ani.
Statul, cum ar veni, este un imbecil care și-ar vinde acțiunile pe timp de criză, dar îl împiedică PSD-ul să și le vândă.
Ce face acest proiect este de fapt să pună o perdea de fum peste ce se întâmplă în firmele la care statul are acțiuni și care sunt listate la bursă. Listarea la bursă vine cu beneficii pentru acele firme și le face credibile pentru investitori pentru că acestea sunt obligate să respecte o serie de standarde de transparență.
Din cei 16 deputați care mai suntem în comisie acum, la ședință au participat 7 prin aplicația Zoom, deci ședința nu a avut cvorum și nici nu s-a stabilit vreun alt mod de votare. Într-o ședință anterioară am propus eu la un proiect de lege ca votarea să dureze încă 30 de minute, iar colegii deputați să voteze exprimându-și votul pe grupul de WhatsApp al comisiei și a fost unanimitate pe această metodă. Acum însă nu a fost nici un fel de propunere măcar, iar președintele comisiei, Gheorghe Șimon, a ținut ședința pe repede înainte.
Sunt două probleme majore pe care le reclam:
1. Nu s-a respectat nici un fel de procedură, iar raportul a fost adoptat total neregulamentar. Proiectele s-au dezbătut toate odată, iar votul s-a notat cumva după intervențiile din dezbatere.
2. Proiectul de lege este toxic pentru piața de capital și pentru acele companii în sine.
Nu am nici o problemă să pierd la vot, fac parte dintr-un partid minoritar în Parlament, dar ședințele acestea conduse ca la o masă de alba-neagra sunt o jignire adusă democrației.”
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București joi, 1 octombrie 2020, 18:58
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro