Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2016-2020 (dep.)
2012-2016 (dep.)
Legături:
simona.bucuraoprescu@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Simona Bucura-Oprescu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la Direcția pentru Relații cu Organizațiile Internaționale și Uniunea Europeană

Cu ocazia celebrării lunii Francofoniei, în data 15 martie 2021, președintele Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Francofoniei (APF), domnul deputat Florin-Alexandru Alexe, alături de membri ai Delegației, doamna deputat Simona Bucura-Oprescu și domnul senator Sorin-Mihai Cîmpeanu, ministrul Educației și președinte al Agenției Universitare a Francofoniei, a avut o întrevedere la Palatul Parlamentului cu domnul Eric Poppe, reprezentantul Organizației Internaționale a Francofoniei (OIF) pentru țările din Europa Centrală și de Est.

Președintele Delegației, domnul deputat Florin-Alexandru Alexe, a subliniat importanța acestei reuniuni, la începutul acestei noi legislaturi a Parlamentului României, asigurându-l pe Reprezentantul OIF de întregul sprijin în vederea continuării și intensificării colaborării la nivel interinstituțional. A fost salutată preluarea de către domnul Eric Poppe, un bun cunoscător al regiunii și al profilului francofon al României, a conducerii Reprezentanței OIF pentru țările din Europa Centrală și de Est cu sediul la București.
Domnul Eric Poppe a prezentat principalele acțiuni din mandatul E.S. doamna Louise Mushikiwabo, secretar general al Francofoniei: promovarea limbii franceze, egalitatea femei-bărbați, cu accent pe educația tinerelor, implicarea tinerilor, digitalizarea și a făcut referire, de asemenea, la Programul pentru formare a funcționarilor și diplomaților și la diversele proiecte finanțate la nivel regional de către OIF.
În cadrul discuțiilor, doamna deputat Simona Bucura-Oprescu a subliniat importanța implicării active în promovarea Francofoniei în diverse domenii de activitate. În calitate de președintă a Comisiei pentru administrație publică și amenajarea teritoriului, a adresat invitația de a avea întâlniri pe teme legate de autonomia economică a femeii. Referitor la cursurile de formare ale OIF, doamna deputat a subliniat importanța realizării unor cursuri destinate parlamentarilor, ca parte integrantă a strategiei de promovare a limbii franceze.
Domnul senator Sorin-Mihai Cîmpeanu, ministru al Educației și președinte al Agenției Universitare a Francofoniei (AUF), a reiterat faptul că Francofonia reprezintă un vector stabil al activităților la nivel guvernamental, parlamentar și universitar. Promovarea utilizării limbii franceze la reuniunile de la nivelul instituțiilor Uniunii Europene reprezintă un factor determinant în consolidarea poziției organizației la nivel regional, principiul „solidarității active” constituind un pilon determinant în acțiunile întreprinse. În calitate de președinte al AUF, a amintit de organizarea la București, în luna septembrie 2021, a Adunării Generale a Agenției Universitare a Francofoniei.
La final, a fost amintită secțiunea ce va fi disponibilă pe pagina de internet a Camerei Deputaților cu acces la evenimentele organizate cu prilejul Zilei Internaționale a Francofoniei.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti joi, 11 august 2022, 0:17
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro