Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2012-2016 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Simona Bucura-Oprescu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Simona BUCURA-OPRESCU
Comunicate de presa

  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Simona Bucura-Oprescu (Grupul parlamentar al PSD)

Deputatul PSD, Simona Bucura-Oprescu, președintele Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Franceză – Adunarea Națională, a participat, în perioada 12-15 septembrie, la Serbările consulare de la Lyon, un important eveniment care marchează colaborarea bilaterală, cu o componentă culturală semnificativă.

19 septembrie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
privind participarea la cea de-a 45-a Sesiune a Adunării Parlamentare a Francofoniei (APF) Abidjan, Coasta de Fildeș, 6-9 iulie 2019

În perioada 6-9 iulie 2019, s-a desfășurat, la Abidjan, Coasta de Fildeș, cea de-a 45-a Sesiune a Adunării Parlamentare a Francofoniei (APF), ce a reunit 300 de parlamentari din 51 de secțiuni ale APF.

11 iulie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
privind participarea la Conferința Președinților de delegații parlamentare membre ale Adunării Parlamentare a Francofoniei (APF) din Regiunea Europa, Atena, Grecia, 14-16 aprilie

Doamna deputat Simona Bucura-Oprescu, președinta Delegației Parlamentului României la APF a participat, în perioada 14-16 aprilie 2019, la Conferința Președinților de delegații parlamentare membre ale Adunării Parlamentare a Francofoniei (APF) din Regiunea Europa, desfășurată la Atena, la invitația delegației parlamentare elene la APF.

18 aprilie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
privind participarea la Conferința Președinților de delegații parlamentare membre ale Adunării Parlamentare a Francofoniei (APF) din Regiunea Europa
Atena, Grecia, 14-16 aprilie 2019

În perioada 14-16 aprilie 2019, va avea loc, la Atena, Grecia, Conferința Președinților de delegații parlamentare membre ale Adunării Parlamentare a Francofoniei (APF) din Regiunea Europa, la invitația delegației parlamentare elene la APF.

12 aprilie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președinta Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Francofoniei, doamna deputat Simona Bucura-Oprescu (Grupul parlamentar al PSD)
Celebrarea Zilei Internaționale a Francofoniei în data de 20 martie 2019

Doamna deputat Simona Bucura-Oprescu, Președinta Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Francofoniei, în numele tuturor membrilor Delegației, adresează Vive la Francophonie cu ocazia celebrării, astăzi, 20 martie 2019, a Zilei Internaționale a Francofoniei, moment important pentru toți francofonii și francofilii din țara noastră și din spațiul francofon.

20 martie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Direcția generală afaceri externe și protocol
privind întrevederea membrilor Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Francofoniei cu Secretarul general al Organizației Internaționale a Francofoniei, E.S. doamna Louise Mushikiwabo

Doamna deputat Simona Bucura-Oprescu, președintele Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Francofoniei, alături de membri ai Delegației, a avut marți, 12 martie 2019, la Palatul Parlamentului, o întrevedere cu E.S. doamna Louise Mushikiwabo, Secretarul general al Organizației Internaționale a Francofoniei (OIF), aflată în România în prima sa vizită oficială de la preluarea mandatului.

13 martie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Simona Bucura-Oprescu (Grupul parlamentar al PSD)

privind întrevederea doamnei deputat Simona Bucura-Oprescu, președintele Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Franceză-Adunarea Națională din Camera Deputaților, și a unor membri ai grupului, cu o delegație a Grupului parlamentar de prietenie cu România din Senatul Republicii Franceze

În data de 24 septembrie, doamna deputat Simona Bucura-Oprescu, președintele Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Franceză-Adunarea Națională din Camera Deputaților, alături de reprezentanți ai grupului, a avut o întrevedere cu o delegație a Grupului parlamentar de prietenie cu România din Senatul Republicii Franceze, conduse de domnul senator Bernard Fournier, președintele grupului.

26 septembrie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Direcția pentru relații cu organizațiile internaționale și UE
Participarea la cea de-a 44-a Sesiune a Adunării Parlamentare a Francofoniei
Québec, Canada, 7-10 iulie 2018

În perioada 7-10 iulie 2018 a avut loc, în Québec, Canada, cea de-a 44-a Sesiune a Adunării Parlamentare a Francofoniei (APF), la care, din partea Delegației Parlamentului României la APF au participat: domnul deputat Sorin Mihai Cîmpeanu, care a condus delegația, membru al Comisiei APF pentru educație, comunicații și cultură, președinte al Agenției Universitare a Francofoniei (AUF), domnul deputat Constantin Codreanu, membru al Comisiei politice a APF, președinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării a Camerei Deputaților, doamna deputat Cristina-Ionela Iurișniți, membră a Rețelei Femeilor Parlamentare a APF și raportor la Sub-comisia pentru educație a APF, președinta Comisiei pentru egalitate de șanse pentru femei și bărbați a Camerei Deputaților.

12 iulie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Simona Bucura-Oprescu (Grupul parlamentar al PSD)

În perioada 12-15 iunie a.c., la invitația doamnei deputat Simona Bucura-Oprescu (PSD), președintele Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Franceză - Adunarea Națională din Camera Deputaților, o delegație a Grupului parlamentar de prietenie Franța-România din Adunarea Națională Franceză efectuează o vizită oficială în România.

14 iunie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ


privind ziua documentară în județul Argeș din cadrul Conferinței Președinților de delegații parlamentare membre ale Adunării Parlamentare a Francofoniei (APF) din Regiunea Europa

În data de 22 mai 2018, la invitația doamnei deputat Simona Bucura-Oprescu și a președintelui Consiliului Județean Argeș, domnul Constantin Dan Manu, președinții de delegații parlamentare și membrii Programului Tineri Parlamentari Francofoni prezenți la această acțiune au participat la vizita documentară în județul Argeș.

24 mai 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
privind lucrările Conferinței Președinților de delegații parlamentare membre ale Adunării Parlamentare a Francofoniei din Regiunea Europa
(21 mai, Palatul Parlamentului)

La invitația președintelui Delegației Parlamentului României a Adunării Parlamentare a Francofoniei (APF), doamna deputat Simona BUCURA-OPRESCU, luni, 21 mai 2018, s-au desfășurat, la Palatul Parlamentului, lucrările Conferinței Președinților de delegații parlamentare membre ale APF din Regiunea Europa, la care au participat președinți de delegații parlamentare din 15 Secțiuni membre ale Regiunii Europa a APF, reprezentanți ai instituțiilor francofone cu sediul la București, membri ai Programului Tineri Parlamentari Francofoni.

[...]

23 mai 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Delegației Parlamentului României la APF, doamna deputat Simona Bucura-Oprescu (Grupul parlamentar al PSD)

Conferința președinților de delegații parlamentare ale Adunării Parlamentare a Francofoniei din regiunea Europa se va desfășura în perioada 21 – 22 mai. Evenimentul va stabili activitățile de promovare a Francofoniei românești la nivel instituțional și în diverse domenii de activitate în România, principalele coordonate pentru pregătirea celei de-a XXXI-a Adunări Regionale Europa, și va monitoriza rezoluțiile adoptate la Sesiunea plenară a APF de anul trecut de la Luxemburg.

21 mai 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ Privind participarea la conferința cu tema Le modèle culturel francophone de la Roumanie centenaire. 25 ans de Francophonie institutionnalisée en Roumanie
(sediul MAE, Sala „Gafencu”, 21 martie 2018)

Cu ocazia Zilei Internaționalei a Francofoniei, în data de 21 martie 2018, președintele Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Francofoniei (APF), doamna deputat Simona Bucura-Oprescu, și domnul deputat Sorin Cîmpeanu, membru al Delegației, președinte al Agenției Universitare a Francofoniei și președinte al Consiliului Național al Rectorilor, au participat la sediul MAE, la Conferința cu tema Le modèle culturel francophone de la Roumanie centenaire - 25 ans de Francophonie institutionnalisée en Roumanie.
22 martie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Simona Bucura-Oprescu (Grup PSD)
Întrevederea doamnei deputat Simona Bucura-Oprescu, președintele Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Franceză din Camera Deputaților, cu E.S. doamna Michèle Ramis, Ambasadorul Republicii Franceze în România

Joi, 22 martie 2018, doamna deputat Simona Bucura-Oprescu, președintele Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Franceză din Camera Deputaților, a avut o întrevedere, la Palatul Parlamentului, cu Excelența Sa doamna Michèle Ramis, ambasadorul Republicii Franceze în România.

22 martie 2018 detalii
   COMUNICAT DE PRESĂ
privind Celebrarea Zilei Internaționale a Francofoniei

În ziua de 20 martie, francofoni din întreaga lume celebrează Ziua Internațională a Francofoniei. În acest an deosebit al Centenarului, sunt aniversați, de asemenea, 25 de ani de Francofonie în România.

20 martie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
privind participarea la cea de-a patra reuniune din cadrul Programului APF Tineri Parlamentari Francofoni
(Dakar, Senegal și Antananarivo, Madagascar, 5-11 martie 2018)

În perioada 5-11 martie 2018 a avut loc, în Senegal și Madagascar, cea de-a patra reuniune din cadrul Programului Tineri Parlamentari Francofoni al Adunării Parlamentare a Francofoniei (APF)- Regiunea Africa, la care a participat doamna deputat Simona Bucura-Oprescu, președintele Delegației Parlamentului României la APF și reprezentant al Regiunii Europa în cadrul acestui Program, alături de tineri parlamentari francofoni din fiecare din cele patru Regiuni ale APF.

16 martie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Grupului de prietenie cu Franța al Camerei Deputaților, doamna deputat Simona Bucura-Oprescu (Grup PSD)

Ambasada României la Paris a organizat, cu ocazia Zilei Naționale a României, un prim contact între președintele Grupului de prietenie cu Franța al Camerei Deputaților, Simona Bucura-Oprescu, și președintele nou ales al grupului omolog din Adunarea Națională franceză, André Chassaigne. La întâlnire au mai participat, din partea franceză, Lucian Iordache, secretar executiv al grupului, și din partea Ambasadei României, Răzvan Junescu, ministru consilier.

7 decembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Aida Cristina Căruceru (Grup PSD)
Vizita la Berna a unei delegații a Grupului parlamentar de prietenie cu Elveția din Parlamentul României (26-29 noiembrie 2017)

În perioada 26-29 noiembrie a.c., o delegație a Grupului parlamentar de prietenie cu Elveția din Parlamentul României a efectuat o vizită la Berna. Din delegație au făcut parte domnul deputat Dragoș-Petruț Bârlădeanu, președintele grupului, și doamnele deputat Simona Bucura Oprescu și Aida-Cristina Căruceru, membre ale grupului.

4 decembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
participarea la cea de-a 43-a Sesiune a Adunării Parlamentare a Francofoniei- APF (Luxemburg, 8-11 iulie 2017)

În perioada 8-11 iulie 2017, la Luxemburg, a avut loc cea de-a 43-a Sesiune a Adunării Parlamentare a Francofoniei (APF), dedicată temei privind: "Diversitatea lingvistică, diversitatea culturală, identități".

13 iulie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Franceză - Adunarea Națională, doamna deputat Simona Bucura-Oprescu (Grup PSD)
Rezultatul alegerilor din Franța, o veste bună pentru România

Deputatul PSD Simona Bucura-Oprescu, a făcut marți, 16 mai, în calitate de președinte al Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Franceză - Adunarea Națională, o declarație politică în care l-a felicitat pe noul președinte al Franței, Emmanuel Macron, precum și noul Guvern francez. Totodată, deputatul PSD a subliniat importanța acestei victorii politice pentru relațiile de prietenie dintre România și Franța.

17 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Comisia pentru administrație publică și amenajarea teritoriului

Pe ordinea de zi a ședinței Comisiei pentru administație publică și amenajarea teritoriului din data de 28 februarie 2017 s-a aflat Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanței Guvernului nr.17/2016 pentru prorogarea termenului prevăzut la art.30 alin.(41) din Legea nr.307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor (PLx 431/2016), proiect de lege cu care Comisia este sesizată în vederea examinării și dezbaterii pe fond.

15 martie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ primită de la secretarul Comisiei pentru administrație publică și amenajarea teritoriului, doamna deputat Simona Bucura-Oprescu (Grup PSD)
Administrația este forma prin care se realizează funcția executivă a statului. Administrația este, după unii specialiști, armata în civil a unui stat.
7 martie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Simona Bucura-Oprescu (Grup PSD)
Programul de guvernare al PSD este reflectat în bugetul de stat și va fi respectat pe deplin

Doamna Simona Bucura-Oprescu, deputat PSD de Argeș, a susținut, marți, 21 februarie 2017, în plenul Camerei Deputaților, o declarație politică în care a făcut referire la faptul că Legea bugetului de stat este în deplin acord cu Programul de guvernare social-democrat. Această viziune caracterizată de coerență politică susține, în plan concret, dezvoltarea economică și socială a României.

21 februarie 2017 detalii
 

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti sâmbătă, 24 septembrie 2022, 20:45
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro