Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
oana.cambera@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Oana-Alexandra Cambera > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la doamna deputat Oana-Alexandra Cambera (Grupul parlamentar al Alianței USR PLUS)

Inițiativa legislativă PL-x 160/2021 de modificare a Codului administrativ în vederea transparentizării ședințelor de consiliu local, susținută de 58 de parlamentari USR PLUS, a primit avize favorabile de la Consiliul Legislativ și de la Consiliul Economic și Social.


Această inițiativă vine și ca urmare a nenumăratelor sesizări pe care le-am primit din țară și este de asemenea susținută și așteptată atât de cetățeni, cât și de reprezentanți ai societății civile ce susțin transparența, deschiderea administrațiilor publice și cetățenia activă.

Inițiativa intră în dezbatere astăzi pentru aviz la Comisia pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale și Comisia pentru tehnologia informației și comunicațiilor. Săptămânile următoare va intra la raport la Comisia pentru administrație publică și amenajarea teritoriului și Comisia juridică, de disciplină și imunități.
Administrația publică trebuie sprijinită pentru a se putea conecta cu cetățenii care doresc să afle despre proiectele propuse și să se implice în dezbaterile din astfel de ședințe, încurajând astfel cetățenia activă. Avem încredere în poziționarea favorabilă a tuturor colegilor deputați pentru susținerea caracterului public al ședințelor și deschiderea administrațiilor către cetățeni.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti marți, 5 iulie 2022, 9:41
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro