Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
Legături:
www.fchereches.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Florica Cherecheș > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la doamna deputat Florica Cherecheș (Grup PNL)

"Guvernul ne vrea proști"


Ministerul Educației reușește să mă uimească deoarece este extrem de constant. În fiecare an face tot ce poate pentru ca anul școlar să înceapă într-o harababură de nedescris: fie inventează rapid o clasă pregătitoare, dar nu pregătește școlile și dascălii pentru acest lucru decât după începerea anului școlar, fie elevii din clasele I și a II-a încep școala fără manuale, iar în acest an dorește ca acest lucru să se extindă până în clasa a III-a, astfel încât nici aceștia să nu aibă manuale.

Rezultatele de la evaluarea națională pentru clasele a II-a și a IV-a din acest an ne arată faptul că 3 din 4 elevi nu știu să aplice și să analizeze cunoștintele din școală.
Se pare că Ministerul Educației a anticipat rezultatele acestor evaluări și consideră că încă nivelul învățământului din România nu a ajuns la un nivel destul de scăzut, așa că a organizat extrem de târziu licitația pentru achiziția de manuale școlare tipărite și digitale pentru toate disciplinele de clasa a III-a, dar și pentru clasele I și a II-a la materiile la care nu a fost niciun câștigător anul trecut, pentru a fi sigur că și în anul școlar 2015-2016 un număr cât mai mare de elevi din învățământul primar să nu aibe manuale după care să învețe.
Cred că Ministerul Educației are o nouă strategie pe termen lung, de cel puțin 12 ani, intitulată „Cum ar fi dacă elevii nu ar mai avea deloc manuale” dorind astfel să „revoluționeze” sistemul de învățământ și să facă studii pentru a vedea cât de mult poate să-și bată joc de noi, cât de jos poate să scadă nivelul de pregătire al elevilor și cât de creativi pot să fie învățătorii și profesorii în elaborarea de fișe.
Această situație trebuie să înceteze imediat, altfel, copiii noștri vor fi, întreaga lor viață, doar lucrători necalificați pentru cei din celelalte țări europene.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti sâmbătă, 27 noiembrie 2021, 22:40
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro