Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
Legături:
www.fchereches.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Florica Cherecheș > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la doamna deputat Florica Cherecheș (Grup PNL)
Ziua adopției – ziua copilului născut din inimă

"Copilul adoptat este copilul născut din inimă”, spune mama unui copil adoptat. La 2 iunie sărbătorim Ziua adopției, în care celebrăm venirea copiilor în familie nu prin naștere, ci printr-un act nobil de dragoste și altruism, și anume prin adopție.

Azi îi celebrăm pe cei care aleg să ofere o familie unuia din cei 60.000 de copii abandonați în sistem. În medie, anual sunt adoptați în România doar 600 de copii pentru că nu avem o cultură a adopției, ba mai mult, pentru că mulți consideră acest subiect unul tabu. Datorită lipsei de informații sau de acceptare, mulți copii adoptați au încă parte de discriminare sau de marginalizare. E cazul să schimbăm această mentalitate și să conștientizăm importanța adopției pentru familie, societate și viitorul națiunii noastre.
Azi le mulțumim și îi sărbătorim pe cei care schimbă destinul unui copil abandonat, oferindu-i căldura unui cămin, dragostea unor părinți și siguranța unei familii. Azi le mulțumim celor care depășesc tot felul de preconcepții și își asumă „riscul” de a crește și educa un copil abandonat, de a-i oferi un viitor mai sigur și de a-l ajuta să înțeleagă sensul cuvântului ACASĂ. Azi îi felicit pe cei care pun în mintea și în sufletul copiilor abandonați înțelegerea conceptului de FAMILIE, învățându-i să trăiască o viață demnă. Copiii au nevoie în primul rând de dragoste și acceptare, pentru a se dezvolta armonios și acest lucru le este oferit cu generozitate de cei care aleg să fie părinții unor copii abandonați.
În primăvara acestui an, am avut bucuria de a finaliza un proces lung prin care am contribuit la îmbunătățirea cadrului legislativ în domeniul adopției, pentru a scurta termene și a facilita întregul proces, lege care intră în vigoare din luna august. Modificările cuprinse în inițiativa mea legislativă contribuie la creșterea numărului de copii adoptați și le sporește șansele de a crește în siguranța și dragostea unei familii, singurul loc în care se pot dezvolta armonios. În esență, ele vizează reducerea unor termene de realizare a procedurilor din cadrul procesului de adopție, asigurarea celerității în dobândirea statutului de copil adoptabil, revizuirea procedurilor de potrivire a copilului cu familia adoptatoare, flexibilizarea procedurii de evaluare a adoptatorilor cum ar fi prelungirea valabilității atestatului de familie sau persoana aptă să adopte, sancționarea părinților indiferenți care și-au abandonat copiii și nu colaborează nici în vederea adoptării lor.
Am propus, de asemenea, pentru prima dată în România, concediul de acomodare de maxim 12 luni, pentru mama care adoptă un copil cu vârstă mai mare de 2 ani, cu plata unei indemnizații de 1.700 lei, pentru că e nevoie de un timp în care copilul să se integreze în familie și să recupereze eventualele întârzieri în dezvoltare.
La mulți ani, tuturor copiilor, celor născuți în familiile noastre și celor care devin copiii noștri prin adopție! Sincere mulțumiri și felicitări părinților care își deschid inima și casa pentru a primi acești copii!
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti sâmbătă, 27 noiembrie 2021, 23:26
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro