Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
Legături:
www.fchereches.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Florica Cherecheș > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la doamna deputat Florica Cherecheș (Grup PNL)
Vizita la Londra a doamnei deputat Florica Cherecheș în perioada 24-26 iunie 2013

La invitația Președintelui Camerei Comunelor din Parlamentul Britanic, Dl. John Bercow, am participat în data de 25 iunie 2013 la Micul dejun cu rugăciune din Parlamentul Britanic. Evenimentul a avut loc în Palatul Westminster și a fost condus de Dl. Parlamentar Tim Farron. Tema din acest an a fost Dumnezeu și societatea: Credința în Dumnezeu în Marea Britanie a secolului XXI.

Primul ministru al Marii Britanii, Dl David Cameron, a adresat celor 650 de participanți un mesaj video în care a subliniat rolul vital pe care îl are creștinismul în viața societății. Acesta a avut nu doar o influență istorică, dar continuă să motiveze cetățenii la slujire și sacrificiu de sine. Domnia sa a menționat moștenirea creștină a Marii Britanii, care trebuie recunoscută fără nicio teamă.
În intervenția sa, Dl. John Bercow a apreciat evenimentul ca fiind o oportunitate pentru dezbaterea unor probleme importante cu care se confruntă omenirea în zilele noastre și s-a referit la calitatea excepțională a vorbitorilor.
Mesajul principal a fost transmis de Dl. John Lennox, Profesor de matematică la Universitatea Oxford, care s-a referit la importanța creștinismului de-a lungul istoriei, dar și în prezent, pentru dezvoltarea societății.
Ca membru al Grupului de prietenie cu Marea Britanie și al Grupului ecumenic de rugăciune, am apreciat oportunitatea de a întâlni parlamentari din Marea Britanie și din alte țări, atât europene, cât și de pe alte continente și de a discuta probleme actuale de colaborare bilaterală.
Astfel, am avut întâlniri, atât individuale cât și cu grupuri, cu următorii parlamentari: Dl. David Burrowes, Dna. Fiona Bruce, Dna. Sharon Hodgson, Dl. Jeremy Lefroy și Dl. Darren Millar, din Marea Britanie, precum și parlamentari din alte țări: Dl Andreas Karlsboeck din Austria, Dl Chris Emeka Azubogu și Dl Sokonte Davies, din Nigeria.
Totodată, am purtat discuții Dl. Jeremy Wilmshurst, care lucrează în cadrul Departamentului de Poliție al Foreign & Commonwealth Office, fiind în special responsabil de parteneriatul cu statele arabe, cu Colonelul în rezervă, Richard Sandy, care lucrează pentru Military Ministries International, cu Dna. Nola Leach, Director al organizației nonprofit CARE (http://www.care.org.uk/) și cu Dl. David Fieldsend, Manager la aceeași organizație.
În calitate de organizator al Micului dejun cu rugăciune ce va avea loc la București în luna septembrie, am profitat de ocazie și am lansat invitația de a participa la acest eveniment tuturor celor cu care m-am întâlnit.
Știind că Marea Britanie privește cu îngrijorare ridicarea restricțiilor pe piața muncii de la 1 ianuarie și se teme de o invazie a românilor, le-am prezentat parlamentarilor britanici date concrete despre românii care trăiesc și lucrează acum în această țară. Astfel, există un număr de 100.000 români în Marea Britanie din care 85% sunt angajați cu normă întreagă, 40% dintre ei având studii superioare. Majoritatea au sub 35 de ani. Există, de asemenea, 4.000 de doctori și de asistente care lucrează în sistemul național de sănătate al Marii Britanii. Astfel, toate miturile care circulă despre românii needucați și infractori sunt demolate de date concrete. Colegii britanici au apreciat aceste informații și chiar m-au rugat să le transmit și în scris pentru ca să se poată referi la ele, la nevoie.
De asemenea, am invitat mediul de afaceri britanic să investească în țara noastră, unde există oportunități care, odată fructificate, vor aduce beneficii tuturor celor implicați.
Alte teme abordate în cadrul discuțiilor au fost măsurile pentru sprijinirea familiei, educația copiilor, importanța principiilor creștine în viața de zi cu zi, indiferent unde trăiești sau îți desfășori activitatea. Am constatat că problemele sunt în general comune tuturor țărilor și se încearcă acum o schimbare a paradigmei în ceea ce privește învățământul de exemplu, cel profesional revenind în actualitate peste tot în lume. Am convenit să ținem legătura și să ne trimitem unii altora informații care ne-ar putea ajuta în activitate.
Consider că Micul dejun cu rugăciune este un eveniment de o deosebită importanță, care completează activitatea Parlamentelor naționale prin oportunitățile de networking pe care le crează. Adesea, discuțiile informale au ajutat la o mai bună informare, la detensionarea unor relații sau au pus bazele unei viitoare colaborări în domenii de interes reciproc.
Apreciez oportunitatea pe care am avut-o de a participa la acest eveniment, unde am putut să îmi folosesc abilitățile de comunicare și relaționare, susținând cauza României și prezentând în mod realist situația actuală, legând noi relații și consolidând relații existente.
Am fost mândră să reprezint România la Londra și să vorbesc despre progresele realizate de țara mea pe diverse domenii, de asemenea, să pot invita parlamentarii britanici și nu numai, să ne cunoască țara și poporul, participând la Micul dejun cu rugăciune organizat de Camera Deputaților în 25-26 septembrie 2013.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti sâmbătă, 27 noiembrie 2021, 23:32
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro