Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
Legături:
www.fchereches.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Florica Cherecheș > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la doamna deputat Florica Cherecheș (Grup PNL)
"Între reglementările europene și naționale: Mai este loc pentru creștinism?"

În perioada 27-29 iunie 2013 am participat la conferința "Între reglementările europene și naționale: Mai este loc pentru creștinism?", care a avut loc la Vatican.

Conferința a fost organizată de Institutul Dignitatis Humanae, format în anul 2008, ca o reacție la secularismul militant în creștere din Europa de astăzi, având ca scop protejarea și promovarea demnității umane bazate pe adevărul antropologic că omul este născut după chipul și asemănarea lui Dumnezeu.
La conferință au participat reprezentanți din 18 țări, majoritatea europene, și anume europarlamentari, parlamentari, profesori, experți în demnitate umană, libertate religioasă, preoți, directori ai unor ONGuri. S-au discutat subiecte de actualitate în legislația țărilor reprezentate la conferință, s-au pus bazele unor colaborări și schimburi de informații viitoare, s-au legat prietenii.
În calitate de vorbitor în cadrul acestei conferințe și membru al Parlamentului României, am susținut, pornind de la dezbaterile prezente în România cu privire la fundamentul familiei, importanța implicării active a creștinilor în politică și a datoriei acestora de a servi țara și cetățenii, de a proteja valorile morale și de a asigura viitorul generațiilor următoare.
Credința mea e că a fi în politică înseamnă a avea onoarea de a-ți sluji țara și cetățenii ei, a proteja Biserica și tânăra generație, a te sacrifica pentru binele țării și al lumii întregi. Înseamnă a nu te lăsa târât în dezbateri lipsite de sens, urmărind un singur lucru, și anume, să-și slujești țara cu orice preț și să-i reprezinți cu cinste pe cei care au avut încredere în tine și ți-au dat votul.
Creștinii sunt datori să se implice activ în politică, mai ales în aceste momente când libertatea de conștiință, libertatea de exprimare și libertatea religioasă a acestora este în pericol, orice subiect care iese din sfera secularismului fiind marginalizat și dezaprobat.
Cu toate reglementările europene ce promovează egalitatea de șanse, dreptul la liberă exprimare, libertate religioasă, cei care își exprimă părerile pe baza învățăturilor creștine sunt acuzați de intoleranță și discriminare. Oare toate aceste reglementări nu sunt cumva ipocrite?
Consider că este datoria politicienilor și a cetățenilor să facă diferența între secularizarea statului și neimplicarea bisericii în chestiunile de stat și libertatea de exprimare și manifestare a concepțiilor creștine și integrarea lor în viața socială și culturală a țării, mai ales într-o țară creștină, cum este România.
În ultimii ani, procesul de secularizare a mentalului colectiv se manifestă tot mai agresiv în societatea noastră, având ca scop dezumanizarea individului, prin negarea originii sale divine și transformarea acestuia într-un animal lipsit de spiritualitate. În acest fel, societatea devine o societate axată pe egoismul individual, cruzime și brutalitate.
Toți trebuie să medităm asupra observațiilor lui Olivier Clément, unul dintre marii teologi francezi ai secolului XX, care afirma că: "societatea secularizată este o societate care păstreză o tăcere absolută în ceea ce-L privește pe Dumnezeu" În multe medii a devenit aproape necuviincios și chiar obscen să vorbești despre Dumnezeu; pudoarea în legătură cu Dumnezeu a luat locul pudorii cu privire la sex; mai mult decât pudoare, e vorba de o adevărată inhibiție".
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti sâmbătă, 27 noiembrie 2021, 23:32
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro