Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
Legături:
www.fchereches.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Florica Cherecheș > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la doamna deputat Florica Cherecheș (Grup PNL)

În perioada 25-28 septembrie 2013 a avut loc, la Palatul Parlamentului, sub înaltul patronaj al domnului deputat Valeriu Ștefan Zgonea, președintele Camerei Deputaților, Micul Dejun cu Rugăciune, organizat de Grupul Ecumenic de Rugăciune din Parlamentul României.

Evenimentul a cuprins o serie de manifestări începând cu recepția de bun venit oferită participanților în 25 septembrie, continuând cu Micul dejun cu rugăciune din dimineața zilei de 26 septembrie, urmat de o Conferință internațională organizată în colaborare cu Fundația pentru Politici Creștine Europene - ECPF.
La eveniment au participat aproximativ 300 de persoane, din care peste 60 au fost cetățeni străini din 15 țări din Europa, Asia și America.
Micul dejun cu rugăciune a fost onorat de prezența domnului Valeriu Zgonea, Președintele Camerei Deputaților, care a avut și mesajul principal, reprezentanți ai bisericilor și cultelor din România, miniștri, deputați și senatori, oameni de afaceri, profesori, oameni de cultură, reprezentanți ai unor ONGuri și organizații de tineret etc.
Atmosfera din primele două manifestări a fost încălzită de câte un mic spectacol cultural-artistic susținut de formații corale și instrumentale.
Tema aleasă pentru dezbatere în cadrul Conferinței internaționale a fost "Demnitatea umană". După sesiunile plenare, participanții la conferință s-au reunit în cele patru ateliere de lucru, pe temele: "Demnitate umană și protejarea vieții", "Demnitate umană și integrarea persoanelor cu dizabilități", "Rolul tineretului în promovarea demnității umane" și "Colaborare internațională în domeniul demnității umane". Atelierele de lucru s-au finalizat cu întocmirea unor liste cu propuneri concrete pentru îmbunătățirea legislației, propuneri care vor fi luate în considerare de parlamentari în următoarea perioadă.
Finanțarea manifestărilor s-a realizat în principal din donații și taxe de participare.
Evenimentul s-a încadrat în sfera activităților de diplomație parlamentară, prilejuind participanților oportunitatea de a interacționa cu parlamentari și membri ai guvernului, iar pentru străini, ocazia de a afla mai multe despre români și despre România .
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti sâmbătă, 27 noiembrie 2021, 23:25
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro