Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
Legături:
www.fchereches.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Florica Cherecheș > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la doamna deputat Florica Cherecheș (Grup PNL)
"Școala profesională - încotro?"

Vineri, 8 noiembrie 2013, la sediul Inspectoratului Școlar Județean Bihor, a avut loc o masă rotundă cu tema "Școala profesională - încotro?".

Întâlnirea a fost găzduită de domnul Daniel Negrean, Inspector școlar general și domnul Florian Mieluț, Inspector de specialitate, invitat special fiind doamna deputat Florica Cherecheș, membru al Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport din cadrul Camerei Deputaților. Au participat directori ai principalelor colegii tehnice din municipiul Oradea și județul Bihor, profesori de specialitate și reprezentanți ai S.C. Eurobusiness Park S.R.L., societatea orădeană care administrează parcurile industriale din municipiu.
Subiectele dezbătute au fost "Învățământul tehnologic din perspectiva descentralizării", "Perspective de dezvoltare a învățământului profesional", "Colaborarea dintre actorii locali pentru dezvoltarea învățământului profesional" și "Admiterea în liceu".
Doamna deputat a prezentat informațiile pe care le deține până în prezent referitor la descentralizare, promițând să revină cu noutăți, imediat ce le va avea. De asemenea, va prelua din sugestiile celor care conduc învățământul bihorean, ideile care contribuie la îmbunătățirea punerii în practică a tezelor descentralizării, pentru a le transforma în recomandări și amendamente.
Reprezentanții S.C. Eurobusiness Park S.R.L. au prezentat Școala profesională Eurobusiness (www.sebpo.ro), cu șase clase în acest an școlar, proiectul local care demonstrează buna colaborare dintre Primăria Oradea, Inspectoratul Școlar Județean și agenții economici, pentru binele și dezvoltarea comunității. S-a accentuat necesitatea selectării elevilor care vor urma cursurile școlilor profesionale și în acest context, a fost apreciată inițiativa legislativă de introducere a concursului de admitere în liceu, la care doamna deputat este co-inițiator. Doamna deputat a dat asigurări că începând din anul școlar 2014-2015, clasa a IX-a va trece la liceu, ceea ce va ajuta mult dezvoltarea învățământului profesional.
Participanții au căzut de acord că este extrem de important să se continue acțiunile de promovare intensă a învățământului profesional, iar părinții să înțeleagă că această opțiune este de luat în considerare pentru copiii lor care nu au rezultate școlare foarte bune, dar au deprinderi și abilități practice necesare pentru a învăța o meserie.
S-a convenit ca următoarea întâlnire să aibă loc în luna decembrie iar doamna deputat să facă demersurile necesare pentru a invita un director din Ministerul Educației Naționale care să răspundă întrebărilor punctuale și să preia sugestiile celor care conduc învățământul bihorean.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti sâmbătă, 27 noiembrie 2021, 23:09
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro