Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
Legături:
www.fchereches.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Florica Cherecheș > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Tema întâlnirii din acest an a fost bazată pe rugăciunea Domnului Isus din Ioan 17: "Tată, fă-i una după cum și noi suntem una". Mesajul principal a fost prezentat cu multă putere de doamna Frigide Barjot, actriță și activist social din Franța. Doamna Barjot a mobilizat în luna ianuarie a acestui an, aproximativ opt sute de mii de cetățeni în Paris, ca să militeze pentru familie și împotriva legii care admite căsătoriile între persoane de același sex și adopția copiilor de către cuplurile homosexuale.
Micul dejun propriu zis a fost completat de conferințe, organizate în colaborare cu European Christian Political Movement, și dezbateri pe diferite teme de actualitate, organizate atât înaintea evenimentului cât și după. În finalul manifestărilor, mi-a revenit onoarea de a face rezumatul a tot ce s-a discutat și a invita participanții la acțiune pentru a concretiza ideile enunțate.
Menționând că vin din România, cea mai frumoasă țară din Europa, am accentuat importanța de a ne amprenta activitatea politică sau profesionalăcu valorile și principiile noastre creștine, care ne reprezintă. Am mai subliniat importanța colaborării între parlamentarii din țările europene pentru a ne încuraja unii pe alții și pentru a învăța unii de la alții pentru că apar adesea probleme comune pe care unii le rezolvă înaintea altora.
Temele cele mai actuale și fierbinți sunt acum legate de legislația familiei, de păstrarea valorilor familiei tradiționale, de adopția copiilor de cupluri de homosexuali. Am mai menționat faptul că în Croația, referendumul organizat duminica trecută la cererea a peste 700.000 de cetățeni, a obținut peste 65% din voturile populației, în ciuda opoziției guvernanților, exprimate în timpul campaniei pentru referendum. Acest rezultat, obținut prin cooperarea dintre societatea civilă și bisericile de toate confesiunile din Croația, obligă guvernul și parlamentul croat să modifice Constituția în vederea introducerii definiției familiei ca fiind căsătoria între un bărbat și o femeie.
Micul dejun cu rugăciune de la Parlamentul european a fost de asemenea un prilej de a cunoaște alți parlamentari, lideri ai unor organizații internaționale de prestigiu, oameni de afaceri, fețe bisericești, etc. În întâlnirile particulare pe care le-am avut cu parlamentari din alte țări europene, am avut ocazia de a vorbi și despre situația românilor care lucrează în alte țări, demontând temerea unora că "invazia" românilor după 1 ianuarie 2014 va crea probleme statelor în care aceștia s-au stabilit și muncesc pentru o vreme. Marea Britanie poate chiar să ne mulțumească pentru specialiștii care lucrează acolo și care contribuie la sistemele lor de asigurări, după ce statul român a cheltuit cu formarea lor.
Aceste întâlniri se înscriu în sfera activităților de diplomație parlamentară care au menirea de a poziționa România pe locul pe care îl merită, la egalitate cu alte state europene.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti sâmbătă, 27 noiembrie 2021, 13:42
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro