Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
Legături:
www.fchereches.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Florica Cherecheș > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Hwang Woo Yea, președintele partidului de guvernământ Saenuri, a deschis evenimentul cu un mesaj despre importanța rugăciunii pentru țară și conducătorii ei și a afirmat că dorința lor cea mai arzătoare este reunificarea celor două state coreene și aplanarea conflictelor între generații, clase sociale, provincii și ideologii.
Doamna președinte Park Geun-hye, prima femeie președinte din Coreea de Sud, a onorat evenimentul cu prezența domniei sale și a adresat un cuvânt de salut participanților apreciind rolul bisericii în dezvoltarea țării.
Au mai avut scurte intervenții lideri marcanți din politică, educație și mediul bisericesc.
Mesajul principal a fost rostit de pastorul Kim Sam-whan, care a amintit participanților rolul covârșitor al primilor creștini în dezvoltarea Coreii, începând cu anul 1884. Aceștia au pus pe primul loc educația, apoi medicina și apoi s-au preocupat de a le da femeilor drepturi egale cu bărbații, având în vedere că acestea nu se bucurau deloc de respect din partea societății. Ei au avut un rol esential și în reducerea discriminării pe criterii de vârstă, sex, bogăție, clasă socială, religie.
Coreea a rămas singura țară divizată din lume și coreenii își doresc cu ardoare unificarea, sperând ca prin eforturile tuturor, susținute de doamna președinte, acest lucru să se realizeze cât mai curând.
Pe parcursul zilelor petrecute în Coreea, doamna deputat s-a întâlnit și cu domnul Woo Sang Ho, președinte al Grupului de prietenie cu România, domnul Ahn Hong Joon, președinte al Comisiei de afaceri externe și unificare, domnul Yongwoo Kwon, director general al Comisiei de afaceri externe și unificare, cu președintele Partidului Democrat din Coreea și alți lideri coreeni.
A avut, de asemenea, o întâlnire particulară și cu președintelele partidului de guvernământ Saenuri, cu care a discutat detalii despre organizarea, împreună cu Senatul României, a Conferinței anuale a Coaliției internaționale interparlamentare pentru refugiații din Coreea de Nord și drepturile omului. Această conferință se va organiza la București, în perioada 21-23 august.
Pe lângă politicieni, doamna deputat Florica Cherecheș a avut întâlniri și cu oameni de afaceri coreeni, dornici să investigheze posibilitatea de colaborare cu România în domeniul afacerilor.
Deplasarea în Coreea a fost suportată din bugetul propriu.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti sâmbătă, 27 noiembrie 2021, 23:29
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro