Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Tel: +40 733 558 797
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Ion-Marcel Ciolacu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la Secretarul Camerei Deputaților, domnul deputat Ion-Marcel Ciolacu

Cea de-a cincea ediție a Forumului Cooperării Descentralizate România-Belgia se desfășoară zilele acestea la Centrul de Conferințe din Iași. Evenimentul reunește aproximativ 165 de participanți, diplomați, reprezentanți ai autorităților centrale și locale din cele două țări, dar și ai organizațiilor non-guvernamentale, asociațiilor profesionale, institutelor de cercetare și companiilor implicate în cooperarea descentralizată dintre Belgia și România.

Subiectele propuse spre dezbatere se axează pe posibilitățile de utilizare a instrumentelor europene în beneficiul comunităților locale. Mai exact, dialogul este îndreptat în direcția domeniilor prioritare ale cooperării descentralizate pentru următorii ani: sănătate și servicii medicale, societate civilă, dezvoltare rurală/managementul apei, economie socială/investiții sociale și servicii de intervenție în situații de urgență. Prezentarea obiectivelor Comisiei Europene pentru dezvoltare regională va fi însoțită de abordarea concretă a temelor actuale de interes pentru diferite regiuni și de metode concrete de stimulare a inițiativelor de cooperare la nivel local și regional.
Cooperarea descentralizată între România și Belgia este un proces care a debutat în urmă cu aproape 10 ani, în contextul aderării României la Uniunea Europeană. Se bazează pe numeroasele relații de cooperare stabilite între satele și orașele din Belgia și România, după anul 1989. Rolul cooperării bilaterale face referire la o serie de domenii prioritare, de maximă relevanță la nivel local și regional, obiectivele fiind realizate în contextul cadrului legislativ național existent în Belgia și în România.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti luni, 8 august 2022, 19:45
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro