Curriculum Vitæ
Communiques de presse
Photos
Activité parlementaire
2020-present (dep.)
initiatives legislatives
questions et interpellations
discours
vote
declaration de fortune
declaration d'interêts
2012-2016 (dep.)
Liens:
florin.alexe@cdep.ro
 
Vous êtes ici: Home > Législature 2020-présent > Chambre des Députés > Florin-Alexandru Alexe > Communiqués de presse Versiunea pentru printare

Florin-Alexandru ALEXE
Communiques de presse

  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Florin Alexandru Alexe (Grupul parlamentar al PNL)
Legea privind prevenirea și reducerea risipei alimentare a fost depusă în Parlament

Deputatul Florin-Alexandru Alexe, inițiatorul Legii privind diminuarea risipei alimentare, adoptată în legislatura 2012-2016, a depus astăzi, alături de Diana Buzoianu, Bogdan-Gruia Ivan și Zoltán Miklós un proiect de lege care reglementează măsurile necesare pentru reformarea cadrului legislativ privind prevenirea și reducerea risipei alimentare.

27 mai 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Florin Alexandru Alexe (Grupul parlamentar al PNL)

În perioada 14-15 mai 2022, am participat, la Québec, la reuniunea Comisiei politice a Adunării Parlamentare a Francofoniei (APF), în calitate de membru al acestei comisii și de Președinte al Delegației Parlamentului României la APF.

17 mai 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

În calitate de Președinte al Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Francofoniei (APF), particip la Monaco, în perioada 3-5 aprilie 2022, la Conferința Șefilor de delegații membre ale APF din Regiunea Europa.

5 aprilie 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Grupului parlamentar de prietenie cu Adunarea Națională Franceză, domnul deputat Radu-Marin Moisin, și de la președintele Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Francofoniei, domnul deputat Florin-Alexandru Alexe

Cu ocazia Zilei Naționale a Republicii Franceze, în calitate de președinte al Grupului parlamentar de prietenie cu Adunarea Națională Franceză din Camera Deputaților, și, respectiv, de președinte al Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Francofoniei, transmitem cele mai bune gânduri și calde urări poporului francez.

13 iulie 2021 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Delegației Parlamentului României la APF, domnul deputat Florin-Alexandru Alexe (Grupul parlamentar al PNL)
Misiunea de consolidare a Francofoniei în România (23-26 mai 2021) - un succes al diplomației parlamentare francofone

În continuarea reuniunilor organizate la București, oficialii francofoni, alături de președintele Delegației Parlamentului României la APF, domnul deputat Florin-Alexandru Alexe, Ministrul Educației, domnul Sorin Mihai Cîmpeanu, și doamna deputat Simona Bucura-Oprescu, membră a Delegației Parlamentului României la APF, au avut întrevederi la Brașov, ocazie importantă de evidențiere a dimensiunii Francofoniei în acest oraș. Organizarea la nivel administrativ, universitar, lingvistic și economic a fost realizată cu sprijinul Universității Transilvania din Brașov.

27 mai 2021 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

În perioada 23-26 mai a.c. are loc o misiune de consolidare a Francofoniei în România a Adunării Parlamentare a Francofoniei (APF), condusă de Secretarul general al acestei organizații, domnul Jacques Krabal, și realizată cu sprijinul domnului deputat Florin-Alexandru Alexe, președintele Delegației Parlamentului României la APF, și a domnului senator Sorin Mihai Cîmpeanu, ministrul Educației, membru al Delegației Parlamentului României la APF.

24 mai 2021 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

Cu ocazia celebrării Zilei Internaționale a Francofoniei, am avut plăcerea de a participa, în calitate de președinte al Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Francofoniei (APF), la webinarul organizat, în data 18 martie 2021, de Grupul Ambasadelor, Delegațiilor și Institutelor Francofone din România (GADIF).

18 martie 2021 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Direcția pentru Relații cu Organizațiile Internaționale și Uniunea Europeană

Cu ocazia celebrării lunii Francofoniei, în data 15 martie 2021, președintele Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Francofoniei (APF), domnul deputat Florin-Alexandru Alexe, alături de membri ai Delegației, doamna deputat Simona Bucura-Oprescu și domnul senator Sorin-Mihai Cîmpeanu, ministrul Educației și președinte al Agenției Universitare a Francofoniei, a avut o întrevedere la Palatul Parlamentului cu domnul Eric Poppe, reprezentantul Organizației Internaționale a Francofoniei (OIF) pentru țările din Europa Centrală și de Est.

15 martie 2021 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Florin Alexandru Alexe (Grupul parlamentar al PNL)

Anul acesta se împlinesc 100 de ani de la nașterea Regelui Mihai I al României. Personalitatea Regelui Mihai este cunoscută în întreaga lume, ca un simbol al patriotismului autentic, al demnității și respectului față de valorile perene ale democrației.

19 februarie 2021 detalii
 

Adresse postale: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucarest, Roumanie lundi, 4 juillet 2022, 17:31
Téléphone: +40213160300, +40214141111
E-mail: webmaster@cdep.ro