Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2012-2016 (dep.)
Legături:
florin.alexe@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Florin-Alexandru Alexe > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Alături de președinta GADIF, E.S. doamna Rana Mokkadem, de ministrul Afacerilor Externe, domnul Bodgan Aurescu, de consilierul prezidențial, Reprezentant personal al președintelui României pentru Francofonie, domnul Sergiu Nistor, precum și de domnul Eric Poppe, Reprezentantul Organizației Internaționale a Francofoniei pentru Europa Centrală și de Est, am susținut un discurs, ocazie cu care am reiterat, la jumătate de secol de Francofonie instituțională, importanța dimensiunii parlamentare în promovarea valorilor francofone.
„Francofonia reprezintă mai mult ca oricând un spațiu pentru promovarea activă a drepturilor omului și un adevărat instrument de pace și securitate. Crizele prin care trecem - criza sanitară, criza economică, criza climatică - ne obligă să acționăm pe măsura acestor provocări”.
Am amintit distinșilor participanți de promovarea utilizării limbii franceze în instituțiile Uniunii Europene drept unul dintre pilonii importanți ai Francofoniei parlamentare în regiunea Europei, concretizată prin Declarația de la București, în anul 2018. Această misiune a parlamentarilor francofoni europeni de a folosi limba franceză în cadrul reuniunilor internaționale și în cadrul Uniunii Europene poate fi asumată și pentru reuniunile la nivel guvernamental.
În final, am subliniat determinarea în implicarea activă a parlamentarilor români în viitoare proiecte comune. Continuăm să luăm toate măsurile necesare pentru ca România să joace în continuare un rol cheie în cadrul Francofoniei.
Vive la Francophonie!
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti duminică, 26 iunie 2022, 23:39
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro