Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Proceduri parlamentare > Proces legislativ la Camera Deputatilor > Pl-x 773/2015 > Consultare publica

Opinii si sugestii depuse pentru Pl-x nr. 773/2015
Propunere legislativă pentru modificarea și completarea Legii nr.1/1998 privind organizarea și funcționarea Serviciului de Informații Externe

1. Miercuri, 18 noi 2015, 14:34
  Față de forma inițiatorului propun următoarele modificări :

Propunerea inițiatorului : Art. 14 Aliniat 3 ” Pensia pentru invaliditate permanentă, survenită datorită unor acte de devotament excepțional, este egală cu salariul avut în momentul respectiv, iar cei în cauză vor beneficia de o gratificație, o singură dată, egală cu de cinci ori salariul.

Propunerea subsemnatului : Art. 14 Aliniat 3 ” Pensia pentru invaliditate permanentă, survenită datorită unor acte de devotament excepțional, este egală cu salariul avut în momentul respectiv, iar cei în cauză vor beneficia de o gratificație, o singură dată, egală cu de treizeci de ori salariul.

Motivația: Trecerea de la starea de validitate la cea de invaliditate presupune cheltuieli deosebit de mari începînd cu cele de acces la locuință și deplasare până la cele de tratament recuperatoriu permanent sau alt gen de tratamente contra cost efectuate în afara sistemului medical de stat sau chiar în afara țării.
Ținând cont de numărul extrem de redus de astfel de cazuri și mai ales ținând cont de natura serviciului prin care faptele de devotament excepțional nu vor fi recompensate public printr-un statut social ci doar printr-o gratificație financiară, această sumă de bani trebuie să fie și ea ”excepțională” pe măsura devotamentului ”excepțional” al celui care a devenit invalid în cadrul unui serviciu unde angajații pun ”țara înainte de propria persoană” .