Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Proceduri parlamentare > Proces legislativ la Camera Deputatilor > Pl-x 211/2017 > Consultare publică Versiunea pentru printare

Opinii si sugestii depuse pentru Pl-x nr. 211/2017
Propunere legislativă pentru modificarea și completarea Legii nr.550/2004 privind organizarea și funcționarea Jandarmeriei Române, a Legii nr.364/2004 privind organizarea și funcționarea Poliției Judiciare, Legea nr.333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor și a Ordonanței de urgență a Guvernului nr.20 din 11 martie 2009 pentru modificarea art.13 alin.(2) și (3) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.30/2007 privind organizarea și funcționarea Ministerului Afacerilor Interne și pentru reorganizarea unor unități din subordinea Ministerului Afacerilor Interne

1. Catrinoiu Aurel acatrinoiu@yahoo.com Marți, 13 iun 2017, 12:51
  0745102050  
  Sa fie respinsa propunerea de modificare a Legii nr.333/2003.
Jandarmeria nu poate sa inlocuiasca Politia ca autoritate pe domeniul respectiv din urmatoarele considerente:
- este o structura militara, ceea ce face dificila relationarea cu mediul de afaceri privat
- este structura de paza si nu poate fi si autoritate in domeniu (jucator si arbitru)
- nu are unitati in orase si comune astfel corespondenta cu cetatenii va fi deificila
- nu are personal tehnic sa aplice atributiile referitoare la avizarea proiectelor tehnice de alarmare
- abuzurile militarilor sunt in jurisdictia procurorilor militari si face dificila recuperarea prejudiiciilor aduse ca urmare a unor decizii gresite a superiorilor.
- unul din motivele demilitarizariii Politiei in anul 2002 a fost tocmai sa fie imbunatatite relatia politie cetatean, sau in slujba cetateanului.
Mai sunt si alte argumente, insa ma opresc aici. Va informez ca sunt in cunostinta de cauza, intrucat am condus acest departament la nivel national al politiei circa 10 ani.

cu stima,
Aurel Catrinoiu
2. Boghean Andreea visuhh@yahoo.ro Vineri, 16 iun 2017, 12:22
  Jandarmeria Romana, prin atributiile sale intra in contact direct cu cetatenii. In zilele noastre, se face trafic cu masinile, se transporta diferite obiecte furate cu masinile, imigrantii trec cu masinile, insa institutia amintita nu are atributii pe linie rutiera, dar politia locala, institutie a primariei, are. Ar trebui ca si institutia numita Jandarmeria Romana sa aiba atributii pe linie rutiera, sanctiunile primite contribuind la bugetul de stat.
3. Iacob Bogdan bipmia@yahoo.com Marți, 08 aug 2017, 12:46
  Jandarmeria trebuie sa poate identifica, conduce si filma persoanele in toate actiunile de interes operativ. De asemenea, in ceea ce priveste constatarea infractiunilor, este nevoie ca acestia sa aiba competenta si sa poata intocmi dosare penale prin structurile de judiciar. In ceea ce priveste oprirea autovehiculelor, consider ca trebuie sa li se dea competenta, pentru ca Politia nu poate face fata la solicitari. In privinta animalelor periculoase, sigur printre jandarmi exista si unii care detin legal arme de vanatoare si sunt familiarizati cu animalele salbatice; acestia pot primi arme de tranchilizare si se pot ocupa de animalele potential periculoase. De altfel, la nivel de Inspectorat Judetean ar trebui infiintat un serviciu care sa se ocupe de braconaj si de animalele periculoase, stiut fiind faptul ca si o vulpe care are rabie si un cal scapat de sub control pot pune in pericol viata oamenilor.
Pentru a fi o structura care sa raspunda de securitate, restabilirea ordinii si asigurarea unui climat de liniste pentru cetatenii Romaniei, Jandarmeria trebuie sa aiba o dotare corespunzatoare ca armament si mijloace de restabilire a ordinii publice si imobilizare a persoanei.
4. Gheorghe Gheorghe gyury_gym0709@yahoo.com Marți, 08 aug 2017, 22:06
  0748290202  
  Daca tot se uita d-na Olguța in legislația europeană de ce nu ne uitam și noi in legislația franceză de exemplu.
Dar nu de vrea ,asta ar însemna atribuții noi inclusiv circulație rutieră, dar de se vor supăra colegii polițiști.Cum poate o instituție sa fie respectată decât printr-o lege buna, bazata pe oameni bine pregătiți cu o dotare materială , buna .
Se pare că unii foști ofițeri ,acum senatori vor invers ,înlocuit să ajute instituția ii limitează din atribuții că deranjează , păcat .
5. Trascalie Lucian logistica.tehnic@gmail.com Miercuri, 23 aug 2017, 09:44
  str. Alexandru Moruzzi Voievod nr.5, bloc A13, scara 1. etaj 7, apartament 23, sector 3, Bucuresti  
  Am onoarea de a va inainta atasat unele propuneri de modificare a continutului legii, in special pe componenta de asigurare materiala si financiara. Avand in vedere modificarea legii, am considerat ca este necesara si modificarea cu aceasta ocazie si a altor articole, pe care le-am detaliat in documentul atasat.
Cu respect,
Colonel inginer Lucian TRASCALIE
0740545006

vizualizează fisier atasat

6. banu relupopescu@yahoo.com Luni, 25 sep 2017, 10:25
  07712405588  
  jandarmii sunt niste cretini , nu toti dar marea majoritate asa sunt , am vazut sef la jandarmi care era la adunat chistoace de pe jos ca asa ia dat ordin comanadantul, am vazut sef de jandarmi care habar nu avea cu ce se mananca legea 61 , cum a putut sta acest colonel in jandarmerie si sa nu il vada nimeni ? de ce il platim noi pe acest colonel ? cum a putut ijj Teleorman sa il tina ?Sunt foarte multi jandarmi care nu au habar de lege darmite sa mai faca munca de politie , auzi tu jandarmii judiciaristi . shhhheeeeeettt

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București luni, 21 octombrie 2019, 6:10
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro