Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Proceduri parlamentare > Proces legislativ la Camera Deputatilor > Pl-x 503/2017 > Consultare publică Versiunea pentru printare

Opinii si sugestii depuse pentru Pl-x nr. 503/2017
Propunere legislativă pentru modificarea și completarea Legii educației naționale nr.1/2011

1. GHERGU GHEORGHE-ROBERT Vineri, 05 ian 2018, 12:33
  Proiectul legislativ pentru modificarea și completarea Legii educației naționale nr. 1/2011 prin care se dorește depolitizarea funcțiilor de conducere din învățământul preuniversitar va fi INEFICIENT în forma propusă de inițiatori.
ARGUMENTE:
1. Având în vedere că partidele politice sunt organizate diferit din punctul de vedere al structurilor de conducere, proiectul în forma actuală nu precizează exact nici despre ce funcții de conducere politice este vorba (președinte, prim-vicepreședinte, vicepreședinte, secretar general, secretar general adjunct etc.) și nici de la ce nivel al organizației de partid (național, regional, județean, local: municipal, orășenesc, comunal).
În plus, numărul funcțiilor de conducere ale partidelor politice este semnificativ mai mic decât cel al funcțiilor de conducere de la unitățile de învățământ, astfel că partidele respective își vor putea numi și simpli membri de partid în funcțiile de directori de școli. Nici renunțarea la calitatea de membru de partid a directorului școlii pe perioada mandatului nu ar rezolva problema depolitizării învățământului, pentru că s-ar ajunge ca în situația prefecților și subprefecților, care „nu uită” ce partid i-a propulsat în funcții și vor face jocurile formațiunilor politice din care au provenit!
PROPUNERE DE SOLUȚIE:
Alegerea prin vot secret a directorului direct de către personalul unității de învățământ: didactic, didactic auxiliar și nedidactic.
Cu respectul cuvenit,
Robert GHERGU, redactor ziarul „Unirea” Alba Iulia, tel. 0729/399.889

vizualizează fisier atasat

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București miercuri, 23 octombrie 2019, 11:04
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro