Plen
Sittings of the Chamber of Deputies of December 15, 2000
Abstract of the sittings
Full-text of the sittings

Parliamentary debates
Calendar
- Chamber of Deputies:
2021 2020 2019
2018 2017 2016
2015 2014 2013
2012 2011 2010
2009 2008 2007
2006 2005 2004
2003 2002 2001
2000 1999 1998
1997 1996
Query debates
for legislature: 2020-present
2016-2020
2012-2016
2008-2012
2004-2008
2000-2004
1996-2000
1992-1996

Meetings broadcast

format Real Media
Last meetings
14-04-2021
13-04-2021
Video archive:2021 2020 2019
2018 2017 2016
2015 2014 2013
2012 2011 2010
2009 2008 2007
2006 2005 2004
2003
You are here: Home page > Parliamentary Business > Debates > Calendar 2000 > 15-12-2000 Printable version

Sittings of the Chamber of Deputies of December 15, 2000

3. Alegerea vicepreședinților, secretarilor și chestorilor Camerei Deputaților.  

Domnul Valer Dorneanu:

................................................

Vă mulțumesc foarte mult și vă propun, în continuarea lucrărilor Camerei Deputaților, să procedăm, potrivit prevederilor art.20 alin.2 din Regulament, la alegerea celorlalți membri ai Biroului permanent, respectiv a celor 4 vicepreședinți, a celor 4 secretari și a celor 4 chestori.

După cum știți, componența Biroului trebuie să respecte configurația politică a Camerei. În acest sens, prin Protocolul încheiat între liderii grupurilor parlamentare în vederea constituirii Biroului permanent al Camerei Deputaților, s-a convenit ca, pentru această sesiune, grupurilor parlamentare să li se atribuie în Biroul permanent următoarele locuri pe funcțiile de vicepreședinți, secretari și chestori.

Vicepreședinți - 2 locuri pentru PDSR (Grupul social-democrat și umanist); 1 loc pentru PRM; 1 loc pentru PD.

Secretari - 2 locuri pentru PDSR (Grupul social-democrat și umanist); 1 loc pentru PRM și 1 loc pentru PNL.

Chestori - 1 loc pentru Grupul PDSR (Grupul social-democrat și umanist); 1 loc pentru PRM și 2 locuri pentru UDMR, pe care, în continuarea legislaturilor, le va schimba cu Grupul minorităților.

Vă supun această componență numerică votului dumneavoastră.

Cine este pentru?

Se abține cineva?

Dacă sunt voturi contra.

În unanimitate de voturi, s-a adoptat componența numerică a Biroului permanent.

În consecința acestei hotărâri, urmează să trecem la aprobarea listei nominale pe funcții a membrilor Biroului permanent care, după cum știți, se votează, în ansamblu, pe liste, prin votul cu bile.

Întrucât pentru constatarea rezultatului votării este necesară o comisie de numărare a voturilor, supun aprobării constituirea acestei comisii din câte un reprezentant al fiecărui grup parlamentar.

Sunteți de acord cu această propunere?

Există împotriviri?

Abțineri?

Așadar, Comisia de numărare a voturilor va fi constituită din câte un reprezentant al fiecărui grup parlamentar.

În vederea alegerii celorlalți membri ai Biroului permanent, v-aș propune ca grupurile parlamentare să se retragă nu mai mult de 15 minute și să ne cronometrăm după ceasul nemțesc, nu după cel românesc. Deci cred că este mai corect să ne retragem chiar dacă dumneavoastră v-ați constituit niște propuneri, nu atât pentru a mima respectarea Regulamentului, ci pentru a vă consulta, pentru ultima dată, dacă acelea sunt propunerile pe care vreți să le formulați.

Vă așteptăm, în 15 minute, cu lista dumneavoastră de propuneri în care vă rog să adăugați și numele aceluia dintre reprezentanții dumneavoastră care va intra în Comisia de numărare a voturilor.

Pauză

Domnul Valer Dorneanu:

Stimați colegi,

V-aș ruga foarte mult să ne adunăm puțin, știu că sunteți foarte obosiți, dar vă dau o veste bună: urmează ultimul punct și ultima pauză și ultima numărare.

Aș vrea să vă prezint, în continuare, cu ajutorul dumneavoastră, propunerile pentru funcțiile de vicepreședinți, secretari și chestori.

Dau cuvântul Grupului parlamentar PDSR (Grupul social-democrat și umanist), cu rugămintea ca pe lângă propunerile pentru Biroul permanent să ne facă și o propunere pentru Comisia de numărare a voturilor.

Doamna Viorica Afrăsinei:

Mulțumesc, domnule președinte.

În conformitate cu prevederile art.23 din Regulamentul Camerei Deputaților, Grupul parlamentar PDSR propune următorii candidați: pentru funcția de vicepreședinte al Camerei Deputaților, pe domnul deputat Viorel Hrebenciuc (Aplauze); pentru cea de a doua funcție de vicepreședinte al Camerei Deputaților, pe domnul deputat Petrescu Ovidiu Cameliu (Aplauze); pentru funcția de secretar al Camerei Deputaților, pe domnul deputat Mohora Tudor (Aplauze); pentru a doua funcție de secretar al Camerei Deputaților, pe domnul deputat Niță Constantin (Aplauze); pentru funcția de chestor al Camerei Deputaților, pe domnul deputat Lăpușan Alexandru (Aplauze).

Totodată, Grupul parlamentar PDSR vă propune pentru Comisia de numărare a voturilor pe domnul deputat Voinea Florea.

Vă mulțumesc.

Domnul Valer Dorneanu:

Vă mulțumesc.

Grupul parlamentar al PRM. Domnul Lucian Bolcaș.

Domnul Lucian Augustin Bolcaș:

Din partea Grupului parlamentar al PRM-ului, avem cinstea să vă propunem, conform proporțiilor stabilite, pentru funcția de vicepreședinte pe domnul Corneliu Ciontu (Aplauze), pentru funcția de secretar pe domnul Ion Mihai Năstase (Aplauze) și pentru funcția de chestor pe domnul deputat Sever Meșca (Aplauze).

Domnul Valer Dorneanu:

Vă mulțumesc.

Și pentru Comisia de numărare?

Domnul Lucian Augustin Bolcaș:

Pentru Comisia de numărare, pe domnul deputat Valentin Păduroiu care a căpătat experiență, între timp.

Domnul Valer Dorneanu:

Vă mulțumesc.

Grupul parlamentar al PD.

Doamna Paula Maria Ivănescu:

Domnule președinte și stimați colegi,

Grupul nostru parlamentar propune, pentru funcția de vicepreședinte, pe domnul Bogdan Niculescu-Duvăz, iar pentru Comisia de numărătoare a voturilor pe domnul deputat Mihai Baciu.

Domnul Valer Dorneanu:

Grupul parlamentar al PNL.

Domnul Valeriu Stoica:

Domnule președinte,

Doamnelor și domnilor deputați,

Grupul parlamentar al PNL propune, pentru funcția de secretar în Biroul permanent al Camerei, pe domnul deputat Andrei Chiliman. (Aplauze)

Domnul Valer Dorneanu:

Și pentru Comisia de numărare?

Domnul Valeriu Stoica:

Pentru Comisia de numărătoare a voturilor, domnul deputat Valeriu Gheorghe.

Domnul Valer Dorneanu:

Vă mulțumesc.

Colegii noștri de la UDMR, cărora le cer scuze dacă am inversat, cumva, ordinea grupurilor?

Domnul Márton Árpad-Francisc:

Domnule președinte,

Doamnelor și domnilor,

Grupul UDMR propune pentru Biroul permanent, în funcțiile de chestori pe domnul Borbely Laszlo, deputat de Mureș, și Ráduly Róbert, deputat de Harghita, iar în Comisia de numărare pe domnul Szilagyi Zsolt.

Domnul Valer Dorneanu:

Vă mulțumesc foarte mult. (Aplauze)

Vă rog să prezentați propunerile, domnule Pambuccian.

Domnul Acsinte Gaspar (din bancă):

Dar nu aveți candidați, fac propuneri numai cei care au candidați.

Domnul Varujan Pambuccian:

Da, dar în Comisia de numărare...

Pentru Comisia de numărare, grupul nostru parlamentar îl propune pe domnul Ignat Miron. (Aplauze.)

Domnul Valer Dorneanu:

V-aș ruga să ne permiteți să centralizăm Comisia de numărare, pentru că aceasta urmează să fie votată prin vot deschis. Ea este alcătuită din domnii: Voinea Florea, Valentin Păduroiu, Mihai Baciu, Valeriu Gheorghe și Szilágyi Zsolt.

Dacă sunteți de acord. Vă mulțumesc foarte mult.

Împotrivă?

Abțineri? Vă mulțumesc.

Stimați colegi,

Ca urmare a propunerilor făcute în grupurile parlamentare, lista membrilor Biroului permanent pe care trebuie să o votați este următoarea: vicepreședinți: Viorel Hrebenciuc - Grupul parlamentar PDSR (social-democrat și umanist), Ovidiu Cameliu Petrescu, același grup; Corneliu Ciontu - Grupul parlamentar PRM; Bogdan Nicolae Niculescu-Duvăz - Grupul parlamentar al PD. Pentru funcția de secretari: domnul Tudor Mohora - Grupul parlamentar PDSR (social-democrat și umanist), domnul Constantin Niță, același grup, domnul Ioan Mihai Năstase - Grupul parlamentar al PRM, și domnul Andrei-Ioan Chiliman - Grupul parlamentar al PNL.

Pentru funcția de chestori: domnul Alexandru Lăpușan - Grupul parlamentar PDSR (social-democrat și umanist); domnul Sever Meșca - Grupul parlamentar PRM; domnul Borbély László - Grupul parlamentar al UDMR și domnul Ráduly Róbert Kálman - Grupul parlamentar al UDMR.

Vă reamintesc că lista se votează în bloc, prin bile albe și bile negre. Totodată, vă reamintesc că votul cu bile se desfășoară astfel: fiecare deputat va primi, în momentul în care va fi citit pe listă, o bilă albă și o bilă neagră. Votul pozitiv, pentru, înseamnă bilă neagră introdusă în urna neagră, bila albă introdusă în urna albă, iar inversarea bilelor înseamnă vot negativ.

Pentru desfășurarea voturilor, doamna secretar Olga Lucheria Anastasescu va citi lista, cu următoarea rugăminte pe care v-o adresez: domnii deputați Chiliman și Stoica ne roagă să fie citiți primii, pentru că trebuie să plece la o acțiune, și mai mulți colegi și-au manifestat dorința să plece imediat, pentru că pierd avionul. Dacă sunt asemenea cereri, fără a abuza de ele și fără a inversa lista...

Mai sunt alte cereri? Nu. Sunteți de acord ca domnii deputați Stoica și Chiliman să voteze mai repede? Domnul Stoica și cu domnul Chiliman să poftească. Colega mea, Carmen Moldovan, vă va împărți câte o bilă pe care vă rog să o introduceți cu distincție în urna corespunzătoare intenției dumneavoastră.

Doamna Olga Lucheria Anastasescu:

Mulțumesc, domnule președinte. Așa cum am spus, întâi de la București - domnul Chiliman și domnul Stoica. Sunteți de acord, domnule președinte?

Domnul Valer Dorneanu:

Da, da. (Vociferări.) Nu, începeți în ordinea...

Doamna Olga Lucheria Anastasescu:

Voi începe cu Circumscripția nr. 42 București. (Vociferări.)

Domnul Valer Dorneanu:

Domnilor, dacă aveți ceva de spus, vă rog eu frumos să vă ridicați, regulamentar, și să spuneți care este obiecția. Vă rog! Vă rog, domnule Stanciu!

Domnul Anghel Stanciu:

Vă rog să mă scuzați, doamna secretară.

Stimați colegi,

Nu este nici o chestiune de amuzament, este o chestiune de trafic feroviar, auto și aerian. Rugămintea ar fi să începem cu provincia, spre a prinde colegii mijloacele de transport auto. Aceasta ar fi, domnule președinte. (Aplauze.)

Domnul Valer Dorneanu:

De acord? Sunteți de acord?

Atunci, începem în ordinea alfabetică. Doamna secretară, citiți, începând cu județul Alba sau care este primul.

Doamna Olga Lucheria Anastasescu:

Mulțumesc.

Domnul Valer Dorneanu:

Rugămintea mea este să vă păstrați ordinea pentru a asculta și a nu omite vreun nume, ca să nu perturbăm votul.

Doamna Olga Lucheria Anastasescu:
Circumscripția electorală nr.1 ALBA
Andrei Ioanprezent
Crișan Emilprezent
Pereș Alexandru

absent

Selagea Constantinprezent
Simedru Dan Coriolanprezent
Ștefănescu Codrinprezent
Circumscripția electorală nr.2 ARAD
Cojocaru Nicuprezent
Creț Nicoarăprezent
Gheorghiof Titu-Nicolaeprezent
Ionescu Danprezent
Mândrea-Muraru Mihaelaprezentă
Tokay Gheorghe

absent

Zăvoian Dorelprezent
Circumscripția electorală nr.3 ARGEȘ
Burnei Ionabsent
Chiriță Dumitruabsent
Cîrstoiu Ionprezent
Georgescu Filipprezent
Gingăraș Georgiuprezent
Leonăchescu Nicolaeprezent
Marin Gheorgheprezent
Mînzînă Ionprezent
Moraru Constantin Florentinprezent
Stănescu Alexandru-Octaviabsent
Circumscripția electorală nr.4 BACĂU
Dan Matei-Agathonprezent

Domnul Valer Dorneanu:Doamna secretară, opriți puțin, vă rog, lectura. Aș ruga presa să respecte votul secret.

Doamna Olga Lucheria Anastasescu:
Bereczki Endreprezent
Bogea Angelaprezentă
Cliveti Minodoraprezentă
Gheorghe Valeriuprezent
Hrebenciuc Viorelprezent
Meșca Severprezent
Miron Vasileprezent
Moldovan Carmen-Ileanaprezentă
Nistor Vasileprezent
Sersea Nicolaeprezent
Circumscripția electorală nr.5 BIHOR
Bar Mihaiprezent
Cherescu Pavelprezent
Cladovan Teodorprezent
Ionescu Răzvanprezent
Magheru Paulprezent
Popa Cornelprezent
Székely Ervin Zoltánprezent
Szilágyi Zsoltprezent
Circumscripția electorală nr.6 BISTRIȚA NĂSĂUD
Iliescu Valentin Adrianprezent
Oltean Ioanprezent
Popescu Grigore Dorinprezent
Rus Emilprezent
Sonea Ioanprezent
Circumscripția electorală nr.7 BOTOȘANI
Afrăsinei Vioricaprezentă
Baban Ștefanprezent
Baltă Mihaiprezent
Macaleți Costicăprezent
Marcu Gheorgheprezent
Mălaimare Mihai Adrianprezent
Palade Doru Dumitruprezent
Circumscripția electorală nr.8 BRAȘOV
Babiuc Victorabsent
Bălășoiu Amaliaprezentă
Bran Vasileprezent
Dinu Gheorgheprezent
Duțu Gheorgheprezent
Fulga Gheorgheprezent
Kovács Csaba-Tiberiuprezent
Maior Lazăr Dorinprezent
Niță Constantinprezent
Circumscripția electorală nr.9 BRĂILA
Bartoș Danielaprezentă
Dragu Georgeprezent
Ionescu Smarandaprezentă
Moisescu George Dumitruprezent
Ștefan Ionprezent
Tudose Mihaiprezent
Circumscripția electorală nr.10 BUZĂU
Bolcaș Lucian Augustinprezent
Gubandru Aurelprezent
Mircea Costacheprezent
Neamțu Horia-Ionprezent
Olteanu Ionelprezent
Petrescu Ovidiu Cameliuprezent
Posea Petreprezent
Circumscripția electorală nr.11 CARAȘ-SEVERIN
Andrei Zenoprezent
Bălan Gheorghe Pavelprezent
Frunzăverde Sorinprezent
Gvozdenovici Slavomirabsent
Musca Monica Octaviaprezentă
Rasovan Dan Grigoreprezent
Circumscripția electorală nr.12 CĂLĂRAȘI
Armaș Iosifprezent
Bălăeț Miticăabsent
Boabeș Dumitruprezent
Naidin Petreabsent
Sârbu Marianprezent
Circumscripția electorală nr.13 CLUJ
Boc Emilprezent
Brudașca Damianprezent
Ionescu Antonabsent
Kónya-Hamar Sándorprezent
Lupușan Alexandruprezent
Miclea Ioanprezent
Năstase Ioan Mihaiprezent
Pușcaș Vasileprezent
Suciu Vasileprezent
Vekov Carol Ioanabsent
Circumscripția electorală nr.14 CONSTANȚA
Ariton Gheorgheprezent
Baltă Tudorprezent
Chirobocea Petreprezent
Eserghep Gelilprezent
Giuglea Ștefanprezent
Hașotti Puiuprezent
Mitu Dumitru Octavianprezent
Naum Liana-Elenaprezentă
Niculescu-Duvăz Bogdan Nicolaeprezent
Pambuccian Varujanprezent
Sali Negiatprezent
Știreanu Octavianabsent
Circumscripția electorală nr.15 COVASNA
Birtalan Ákosprezent
Cășunean-Vlad Adrianprezent
Márton Árpad-Franciscprezent
Tamás Sándorprezent
Circumscripția electorală nr.16 DÂMBOVIȚA
Albu Gheorgheprezent
Ana Gheorgheprezent
Calcan Valentin Gigelprezent
Cucu Aurelprezent
Ionescu Costel Marianprezent
Merce Ilieprezent
Popa Virgilabsent
Stan Ionprezent
Circumscripția electorală nr.17 DOLJ
Arnăutu Eugenuprezent
Berceanu Radu Mirceaabsent
Boiangiu Cornelprezent
Grigoraș Neculaiprezent
Loghin Irinaprezentă
Nicolaescu Mihaiprezent
Popescu Virgilprezent
Vasilescu Lia-Olguțaprezentă
Vasilescu Nicolaeprezent
Voinea Floreaprezent
Zgonea Valeriu Ștefanprezent
Circumscripția electorală nr.18 GALAȚI
Anastasescu Olga-Lucheriaprezentă
Buruiană-Aprodu Danielaprezentă
Dobre Victor Paulprezent
Lazăr Mariaprezentă
Lepădatu Lucia-Corneliaprezentă
Nica Danprezent
Saulea Dănuțprezent
Sandu Ion Florentinprezent
Toader Mircea Nicuprezent
Circumscripția electorală nr.19 GIURGIU
Buzea Cristian Valeriuprezent
Cristea Marinprezent
Gheorghiu Adrianprezent
Rădoi Ionprezent
Circumscripția electorală nr.20 GORJ
Bucur Constantinprezent
Florescu Ionprezent
Iriza Scarlatprezent
Mocioi Ionprezent
Popescu-Bejat Ștefan-Marianprezent
Popescu Gheorgheprezent
Circumscripția electorală nr.21 HARGHITA
Antal Istvánabsent
Asztalos Ferencabsent
Becsek-Garda Dezideriu Colomanprezent
Kelemen Hunorabsent
Ráduly Róbert Kálmánprezent
Circumscripția electorală nr.22 HUNEDOARA
Avram Costelprezent
Barbu Gheorgheprezent
Nădejde Vlad-Georgeprezent
Neacșu Ilieprezent
Rus Ioanprezent
Rușanu Dan-Raduprezent
Timiș Ioanprezent
Winkler Iuliuprezent
Circumscripția electorală nr.23 IALOMIȚA
Bahrin Dorelprezent
Bălan Marianprezent
Mincu Iulianprezent
Vișinescu Marinacheprezent
Circumscripția electorală nr.24 IAȘI
Apostolescu Mariaprezentă
Baciu Mihaiprezent
Dobre Traianprezent
Dorneanu Valerprezent
Hogea Vlad-Gabrielprezent
Ionel Adrianprezent
Mogoș Ionabsent
Neamțu Tiberiu-Paulabsent
Nechifor Cristianprezent
Sandache Cristianprezent
Stanciu Anghelprezent
Târpescu Pavelprezent
Circumscripția electorală nr.25 ILFOV
Anton Marinprezent
Dolănescu Ionprezent
Gheorghiu Viorelprezent
Neagu Victorprezent
Circumscripția electorală nr.26 MARAMUREȘ
Böndi Gyöngyikeprezentă
Godja Petruprezent
Ifrim Mirceaprezent
Ilie Aurel Constantinprezent
Man Mirceaabsent
Moldovan Petreprezent
Stroe Raduprezent
Ștefănoiu Lucaabsent
Tcaciuc Ștefanprezent
Circumscripția electorală nr.27 MEHEDINȚI
Gheorghiță Manuelaprezentă
Holtea Iancuprezent
Lepădat Ștefanprezent
Nicolicea Eugenprezent
Stănișoară Mihaiprezent
Circumscripția electorală nr.28 MUREȘ
Borbély Lászlóabsent
Kelemen Attila-Béla-Ladislauprezent
Kerekes Károlyprezent
Makkai Grigoreprezent
Moisoiu Adrianprezent
Natea Ovidiuprezent
Nicolăescu Gheorghe-Eugenprezent
Pleșa Eugen Lucianprezent
Todoran Pavelprezent
Circumscripția electorală nr.29 NEAMȚ
Bivolaru Ioanprezent
Cazan Gheorghe-Romeo Leonardprezent
Onisei Ioanprezent
Puzdrea Dumitruprezent
Șnaider Paulprezent
Tărâță Culițăabsent
Țibulcă Alexandruprezent
Țocu Iulian Costelprezent
Circumscripția electorală nr.30 OLT
Ciuceanu Raduabsent
Diaconescu Marinprezent
Florescu Nicolae-Doruprezent
Georgescu Florinprezent
Grădinaru Ncilaeprezent
Iordache Florinprezent
Popa Constanțaprezentă
Circumscripția electorală nr.31 PRAHOVA
Antonescu Niculae Napoleonabsent
Bercăroiu Victorprezent
Fâcă Mihailprezent
Ivănescu Paula Mariaprezentă
Luchian Ionabsent
Mărăcineanu Adrianprezent
Mihăilescu Petru-Șerbanprezent
Moldoveanu Eugeniaabsentă
Patriciu Dinuabsent
Rădulescu Grigore Emilabsent
Sirețeanu Mihailprezent
Tudor Marcuabsent
Circumscripția electorală nr.32 SATU-MARE
Dragoș Liviu Iuliuprezent
Erdei Dolóczki Istvánprezent
Moiș Văsălieprezent
Pașcu Ioan Mirceaabsent
Pécsi Franciscabsent
Varga Attilaprezent
Circumscripția electorală nr.33 SĂLAJ
Bara Radu-Liviuprezent
Micula Cătălinprezent
Păduroiu Valentinprezent
Vida Iuliuprezent
Circumscripția electorală nr.34 SIBIU
Bucur Mirceaprezent
Cindrea Ioanprezent
Enescu Nicolaeprezent
Nan Nicolaeprezent
Podgorean Raduprezent
Rusu Horia-Mirceaabsent
Wittstock Eberhard Wolfgangprezent
Circumscripția electorală nr.35 SUCEAVA
Abiței Ludovicprezent
Babiaș Iohan-Peterabsent
Băncescu Ioanprezent
Crăciun Dorel Petruprezent
Dumitrescu Cristian-Sorinprezent
Lari-Iorga Leonidaprezentă
Mândroviceanu Vasileabsent
Mohora Tudorprezent
Oltei Ionprezent
Sandu Alecuprezent
Stan Ioanprezent
Circumscripția electorală nr.36 TELEORMAN
Antonescu George Crin Laurențiuabsent
Buga Floreaprezent
Ianculescu Marianprezent
Marineci Ionelprezent
Mușetescu Ovidiu Tiberiuprezent
Stuparu Timoteiprezent
Videanu Adrieanabsent
Circumscripția electorală nr.37 TIMIȘ
Andea Petruprezent
Brînzan Ovidiuabsent
Coifan Viorel-Gheorgheabsent
Drăgănescu Ovidiu-Virgilprezent
Florea Anaprezentă
Mardari Ludovicprezent
Mirciov Petruprezent
Pribeanu Gheorgheprezent
Purceld Octavian-Mirceaprezent
Puwak Hildegard-Carolaprezentă
Sassu Alexandruprezent
Toró Tiberiuprezent
Circumscripția electorală nr.38 TULCEA
Ignat Mironprezent
Lepșa Victor Sorinabsent
Niculescu Constantinprezent
Tunaru Rajprezent
Verbina Danprezent
Circumscripția electorală nr.39 VASLUI
Bentu Dumitruprezent
Buzatu Dumitruprezent
Mera Alexandru-Liviuabsent
Mihalachi Vasileprezent
Petruș Octavian Constantinprezent
Sadici Octavianprezent
Stanciu Zisuprezent
Circumscripția electorală nr.40 VÂLCEA
Bleotu Vasileprezent
Dragomir Dumitruprezent
Gaspar Acsinteprezent
Mițaru Antonprezent
Predică Vasileprezent
Spiridon Nicuprezent
Circumscripția electorală nr.41 VRANCEA
Dumitriu Carmenprezentă
Ionescu Danielprezent
Mitrea Miron-Tudorprezent
Popescu Kanty Cătălinprezent
Priboi Risteaprezent
Săpunaru Niniprezent
Circumscripția electorală nr.42 BUCUREȘTI
Andronescu Ecaterinaprezentă
Arghezi Mitzura Domnicaprezentă
Bădoiu Cornelabsent
Bâldea Ioanabsent
Boagiu Anca Danielaprezentă
Boajă Minicăabsent
Canacheu Costicăprezent
Chiliman Andrei-Ioanprezent
Ciontu Corneliuprezent
Crețu Corinaabsentă
Dobrescu Smarandaprezentă
Dorian Dorelprezent
Duțu Constantinprezent
Fotopolos Sotirisprezent
Ionescu Mihaelaprezentă
Ionescu Stana Ileanaprezentă
Jipa Florina Ruxandraprezentă
Nassar Rodicaprezentă
Năstase Adrianabsent
Neagu Ionprezent
Negoiță Gheorghe-Liviuprezent
Pataki Iuliaprezentă
Păun Nicolaeabsent
Popescu Ioan Danabsent
Popescu Tăriceanu Călinprezent
Radan Mihaiprezent
Raicu Romeo-Mariusprezent
Severin Adrianabsent
Stoica Valeriuprezent
Teculescu Constantinprezent
Vasile Aureliaprezentă
Vasilescu Valentinprezent
Voicu Mădălinprezent

Reluăm apelul.La București, domnul Cornel Bădoiu este prezent, domnul Neagu, de asemenea, prezent.Domnule președinte,Voi relua lista, pentru colegii noștri care au fost absenți la primul apel.Vă mulțumesc.
Județul ALBA
Pereș Alexandruabsent
Județul ARAD
Tokay Gheorgheprezent
Județul ARGEȘ
Chiriță Dumitruprezent
Stănescu Alexandru-Octavianabsent
Județul BIHOR
Székely Ervin-Zoltánabsent
Județul BRAȘOV
Babiuc Victorabsent
Județul CARAȘ-SEVERIN
Gvozdenovici Slavomirabsent
Județul CĂLĂRAȘI
Naidin Petreabsent
Județul CLUJ
Ionescu Antonabsent
Vekov Carol Ioanabsent
Județul CONSTANȚA
Știreanu Octavianabsent
Județul DÂMBOVIȚA
Popa Virgilabsent
Județul DOLJ
Berceanu Radu Mirceaabsent
Județul HARGHITA
Antal Istvánabsent
Asztalos Ferencabsent
Kelemen Hunorabsent
Județul HUNEDOARA
Rușanu Dan-Raduabsent
Județul IAȘI
Mogoș Ionabsent
Neamțu Tiberiu-Paulabsent
Județul MARAMUREȘ
Man Mirceaabsent
Ștefănoiu Lucaabsent
Județul MUREȘ
Borbély Lászlóprezent
Județul NEAMȚ
Tărâță Culițăabsent
Județul OLT
Ciuceanu Raduabsent
Județul PRAHOVA
Antonescu Niculae Napoleonabsent
Luchian Ionabsent
Patriciu Dinuabsent
Rădulescu Grigore Emilabsent
Tudor Marcuabsent
Județul SATU-MARE
Pașcu Ioan Mirceaabsent
Pécsi Franciscabsent
Județul SIBIU
Rusu Horia-Mircea
Județul SUCEAVA
Mândroviceanu Vasileabsent
Babiaș Iohan-Peterabsent
Județul TELEORMAN
Antonescu George Crin Laurențiuabsent
Videanu Adrieanabsent
Județul TIMIȘ
Brînzan Ovidiuabsent
Coifan Viorel-Gheorgheabsent
Județul TULCEA
Lepșa Victor Sorinprezent
Județul VASLUI
Mera Alexandru-Liviuabsent
Municipiul BUCUREȘTI
Crețu Corinaabsentă
Bâldea Ioanprezent
Năstase Adrianabsent
Păun Nicolaeabsent
Severin Adrianabsent

La Călărași, domnul Bălăeț Mitică este prezent.

Cu aceasta, am încheiat lista.

Vă mulțumesc.

Domnul Valer Dorneanu:

Vă mulțumesc.

Pentru numărarea voturilor și constatarea rezultatului votului, invit membrii Comisiei de numărare în Sala "Barbu Catargiu", iar dumneavoastră vă ofer o scurtă pauză, pentru anunțarea rezultatului.

După pauză

Domnul Valer Dorneanu:

Stimați colegi,

Dați-mi voie să-i dau cuvântul domnului Florin Voinea, pentru a prezenta rezultatul votului.

Domnul Florin Voinea:

Domnule președinte,

Stimați colegi,

"Procesul-verbal referitor la rezultatul votului cu privire la alegerea vicepreședinților, secretarilor și chestorilor Camerei Deputaților.

Procedând la verificarea și numărarea voturilor exprimate de către deputați, prin vot secret cu bile, asupra listei candidaților pentru alegerea vicepreședinților, secretarilor și chestorilor Camerei Deputaților, Comisia pentru verificarea și numărarea voturilor a constatat următoarele: din numărul total al deputaților, 338, au fost prezenți 294; au fost exprimate 294 de voturi, n-a fost nici unul anulat, din care au votat pentru listă 287 și împotrivă - 7.

Potrivit art.23 alin.3 din Regulamentul Camerei Deputaților, lista candidaților propuși pentru funcțiile de vicepreședinte, secretar și chestor se aprobă cu votul majorității deputaților.

Ca urmare a faptului că, din totalul de 338 de deputați, au votat pentru listă 287, ceea ce reprezintă majoritatea cerută de regulament, minimum 170 de voturi pentru, sunt declarați aleși pe funcții în Biroul permanent al Camerei Deputaților, după cum urmează:

- vicepreședinți: Viorel Hrebenciuc - Grupul parlamentar PDSR (social-democrat și umanist); Ovidiu Cameliu Petrescu - Grupul parlamentar PDSR (social-democrat și umanist); Corneliu Ciontu - Grupul parlamentar al PRM; Bogdan Niculae Niculescu-Duvăz - Grupul parlamentar al Partidului Democrat;

- secretari: Tudor Mohora - Grupul parlamentar PDSR (social-democrat și umanist); Constantin Niță - Grupul parlamentar PDSR (social-democrat și umanist); Ioan Mihai Năstase - Grupul parlamentar al PRM; Andrei Ioan Chiliman - Grupul parlamentar al Partidului Național Liberal;

- chestori: Alexandru Lăpușan - Grupul parlamentar PDSR (social-democrat și umanist); Sever Meșca - Grupul parlamentar al Partidului România Mare; Borbély László - Grupul parlamentar al UDMR; Ráduly Róbert Kálmán - Grupul parlamentar al UDMR.

Încheiat astăzi, 15 decembrie 2000". Semnează Comisia pentru verificarea și numărarea voturilor.

Vă mulțumesc.

(Aplauze)

Domnul Valer Dorneanu:

Și eu vă mulțumesc.

Stimați colegi, prezenți și absenți - cei prezenți cred că aveți mandat de la colegii dumneavoastră - să felicităm sincer proaspeții membri ai Biroului permanent, să le dorim și să ne dorim "Succes!"

Cu aceasta, ședința noastră ia sfârșit, cu mențiunea că Biroul permanent a hotărât ca pentru luni să ne întâlnim la ora 14,00 în grupuri parlamentare și la ora 16,00 în plen.

Rog acum membrii Biroului permanent să ne retragem pentru prima ședință în Sala "Barbu Catargiu".

Vă mulțumesc.

Ședința s-a încheiat la ora 14,40.

Adresse postale: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucarest, Roumanie jeudi, 15 avril 2021, 3:03
Téléphone: +40213160300, +40214141111
E-mail: webmaster@cdep.ro