Corneliu Vadim Tudor
Corneliu Vadim Tudor
Ședința Senatului din 9 septembrie 2002
Sumarul ședinței
Stenograma completă
publicată în Monitorul Oficial, Partea a II-a nr.125/19-09-2002

Dezbateri parlamentare
Calendarul ședințelor
- Camerei Deputaților:
2019 2018 2017
2016 2015 2014
2013 2012 2011
2010 2009 2008
2007 2006 2005
2004 2003 2002
2001 2000 1999
1998 1997 1996
Interoghează dezbaterile
din legislatura: 2016-prezent
2012-2016
2008-2012
2004-2008
2000-2004
1996-2000
1992-1996
Monitorul Oficial
Partea a II-a:2019 2018 2017
2016 2015 2014
2013 2012 2011
2010 2009 2008
2007 2006 2005
2004 2003 2002

Transmisii video

format Real Media
Arhiva video:2019 2018 2017
2016 2015 2014
2013 2012 2011
2010 2009 2008
2007 2006 2005
2004 2003
Pentru a vizualiza înregistrările video trebuie să instalați programul Real Player
Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2002 > 09-09-2002 Versiunea pentru printare

Ședința Senatului din 9 septembrie 2002

2. Declarații politice rostite de senatorii:
  2.2 Corneliu Vadim Tudor

Domnul Gheorghe Buzatu:

................................................

În continuare, invit la microfon pe domnul senator Corneliu Vadim Tudor.

Poftiți, vă rog, domnule senator!

Domnul Corneliu Vadim Tudor:

Domnule președinte,

Doamnelor și domnilor colegi,

Lumea știe, de două sute de ani, de la Goya încoace, că "Somnul rațiunii naște monștri". Nimeni nu s-a gândit încă ce poate naște somnul rușinii.

Avem posibilitatea ca, de la o vreme, să constatăm pe viu ce se întâmplă când rușinea doarme. Își face de cap mitocănia. Mitocănia are numeroase forme de expresie: de la aroganța neamului prost la obrăznicia de a te crede mai deștept decât alții, mai îndreptățit, mai imposibil de criticat, deși, dacă te scutură cineva bine, nu rămâne nimic din tine. Știm cu toții că marii scriitori și moraliști ai lumii s-au ocupat de mitocani. Aceștia sunt prinși în insectarul unui Shakespeare, al unui La Rochefoucauld, al unui Balzac. Eram convins că s-a spus totul cu privire la specia asta, dar m-am înșelat.

Frontierele mitocăniei au fost împinse și mai departe în ritmul noilor provocări ale lumii contemporane. Un exemplu de mitocan de tip nou ne vizitează periodic și tot încearcă să ne facă să ne simțim ca ultimii oameni de pe pământ. Este vorba de un oarecare Bruce Jackson care, dacă am înțeles bine, se ocupă de NATO, din partea S.U.A., sau de S.U.A., din partea NATO. Nu am auzit de el, dar a auzit el de mine, ca semn că tot e bună și celebritatea asta la ceva. Numitul Bruce Jackson se crede eroul pozitiv din filmele americane, intrând în pielea tizilor săi Bruce Lee sau Bruce Willis, așa că se simte dator să facă ordine în România, împotriva voinței poporului român, el trebuie neapărat să călărească, precum la rodeo, și să ne biciuiască periodic. Nu l-a rugat nimeni, nu se uită nimeni în gura lui. Este clar că are apucături de agent, din moment ce, așa cum, după cum am aflat, tatăl lui a fost unul dintre fondatorii C.I.A., iar el însuși a fost ofițer de contrainformații în armata S.U.A., în perioada 1979-1990.

În urmă cu câteva luni, într-o inspecție de tatonare, el s-a cuibărit la pieptul matern al ambasadorului S.U.A. la București, domnul Michael Guest, unde s-a întâlnit cu ceea ce credea el că reprezintă liderii opoziției democratice, domnii Valeriu Stoica și Traian Băsescu. Nu știu câtă valabilitate mai au înțelegerile dintre cei patru, din moment ce domnul Valeriu Stoica reprezintă acum o mână moartă, fiiind debarcat din fruntea P.N.L. Atunci s-a făcut caz de faptul că eu nu aș fi fost invitat la reședința ambasadorului. Asta m-a distrat cel mai tare, fiindcă eu nu aveam nici o plăcere să sun la ușa domnului Michael Guest și să-mi deschidă nevasta lui cu barbă. Ulterior, îngrijorarea unor oficialități americane față de creșterea fulminantă în sondaje a mea și a Partidului România Mare a sporit, ca dovadă, declarațiile necugetate ale așa-zisului ambasador care spunea, textual, că, dacă ar ști el că Vadim Tudor reprezintă viitorul României, n-ar mai încerca să ne bage în NATO. După ce ne-a rezolvat trecutul, vânzându-ne la Ialta, ca la oborul de vite, americanii vor să ne rezolve acum și viitorul.

În ceea ce privește introducerea cu pricina, homosexualii ăștia pot să ne bage oriunde, mai ales în spital, dar nu cred că depinde de ei dacă vom intra în NATO sau în Uniunea Europeană. Încăpățânarea cu care unii americani se țin ca scaiul de coada oii de cineva pe care li se pune lor pata e proverbială. Nimic nu mai contează, atunci când nu ești vaccinat de C.I.A. și nu răspunzi la comenzi ca un yes-man. Până și ridicarea pe banii noștri a primei statui din Europa a marelui președinte S.U.A., Woodrow Wilson, la Cluj-Napoca, a fost transformată tot într-un prilej de tămbălău, prin boicotul stupid al aceleiași ambasade americane, ambasadă în care, dacă vă interesează, este un scandal surd, la ora actuală.

Domnul Michael Guest și un domn care răspunde de C.I.A., Ed Stadford, sunt produși trup și suflet, restul angajaților sunt foarte prudenți și se pare că se va întâmpla ceva nu tocmai foarte plăcut pentru unitatea de monolit a ceea ce dorește să facă America în această zonă a Europei.

Din fericire, eu nu mă pun la mintea domnului Michael Guest și, vorba aia, dacă aș crede măcar o secundă că el reprezintă viitorul poporului american, atunci America va avea în 20 de ani un gol demografic alarmant care o va reduce la dimensiunile tribului Balooba. Am spus-o și o repet ori de câte ori va fi nevoie. Eu cred în America profundă, cred în valorile promovate de George Washington, cred în poezia lui Walt Whitman, în dramaturgia lui Eugen O’Neill, în romanul lui Ernest Hemingway, în muzica lui George Gershwin, în geniul militar a lui Dwight Eisenhower. Nimeni și nimic nu mă va face să-mi schimb convingerile și atașamentul real față de ceea ce a făcut bun America pentru umanitate.

Degeaba se tot încearcă să fiu scos din ritmul meu și să mi se smulgă la supărare vorbe pe care să le regret.

Nu voi cădea în această capcană și-mi voi vedea de drumul meu, dar mă aflu la vârsta și la experiența când nu-mi place să-mi dea nimeni "conserve", să-mi dea răspunsuri în plic, să-mi spună cum să gândesc.

Gândesc așa cum - încerc să gândesc - cei peste trei milioane de români m-au votat. Să fie foarte clar. În fața lor, da, voi da socoteală.

Și a venit vacanța de vară! Așa cum se știe Partidul România Mare a adoptat cea mai înțeleaptă tactică, ferindu-se de scandaluri și văzându-și de treaba lui. Alții s-au tot sfâșiat între ei, după cum s-a văzut, sistem turneu, fiecare cu fiecare. După ce tot a încercat să racoleze oameni de la P.R.M. și chiar să ne spargă partidul, domnul Adrian Năstase și-a recunoscut eșecul și a declarat cu năduf că nu înțelege de ce Vadim și P.R.M. cresc în sondaje considerabil, fără să facă, chipurile, nimic. În paranteză, fie spus, nici nu trebuie să facem mare lucru, nu trebuie să facem ceea ce fac ei. Răspunsul este de bun-simț și logic. Dar de făcut facem, să nu ne poarte de grijă. Îi mulțumesc pentru grija părintească pe care o are față de noi, ca să nu dăm de boala gigantismului, adică să creștem nelimitat. Mai lipsea puțin și ne azvârlea și nouă un corn cu lapte. În treacăt fie spus, dacă tot vrea să dea un corn, de ce nu dă el vila de la Cornu, cu cele 10 hectare ale sale?!

Când oare se va permite presei, de pildă, aici în sală, să facă o vizită de documentare în acea comună cu girofar, dacă tot ne pronunțăm pentru transparență și democrație, comună în care își au vilele nu mai puțin de 600 de VIP-uri, printre care și fostul calomniator de presă al domnilor Iliescu și Năstase, pe când lucra la o gazetă din Cluj, Cozmin Gușă. Din ce are Cozmin Gușă să-și facă o vilă cât un transatlantic?! Cine i-a dat lui banii ăștia? De unde câștigă el?

Domnule Mircea Ionescu-Quintus, ați făcut Al Doilea Război Mondial, ați stat la pușcărie pentru convingerile dumneavoastră, aveți bani de o vilă gigantică de genul ăsta? Nu o să aveți, încă trei generații nu o să...

De unde are Mucea-Flaimucea o vilă care costă peste 5 miliarde de lei?!... Nu se poate așa ceva!... Totul are o limită...

Văzând liderii P.S.D.-ului că nu o scot la capăt cu noi fiindcă denunțăm maniera proastă în care guvernează această țară, asta e realitatea, recunosc că se încearcă și unele lucruri bune, dar fondul problemei este neschimbat, țara merge din rău în mai rău, și dacă cineva din P.S.D. îmi arată un singur domeniu care merge bine, care funcționează cum trebuie în țara asta, nu mai este nevoie de Vadim Tudor. Plec. Eu am ce face, spre deosebire de alți lideri politici din această țară. Măcar îmi cresc copilașii mici și-mi scriu cărțile. Am o meserie. Sunt scriitor, nu sunt aplaudac de meserie. Asta e una dintre dramele poprului român, faptul că romanii au fost înlocuiți cu romii și dacii cu aplaudacii. Dar asta, probabil, va forma subiectul unei alte discuții dintre noi.

Deci, văzând ei că nu o scot la capăt cu noi au asmuțit din nou pe acest Bruce Jackson, mi-e și greu să-l pronunț, cu o declarație aberantă, cică, dacă România vrea să se culce cu americanii, atunci să nu mai doarmă în pat cu dușmanii, adică eu, Vadim. Am trăit să o aud și pe-asta!

Rămâne de văzut dacă și americanii vor să se culce cu România după ce aceasta, vorba unui alt vizitator care "găvărește" gura fără el, "A ucis, a ucis, a ucis!".

Probabil domnul Elie Wiesel a vrut să-l imite pe tovarășul Vladimir Lenin care a spus: "Învățați, învățați, învățați!".

Dar știți când a spus el asta? Când a văzut carnetul de note al lui Stalin! (Sala se amuză.) L-ați recunoscut, desigur, pe un alt comic vestit al ecranului, domnul Elie Wiesel.

Între noi fie vorba, holocaustul a ajuns mai important decât o religie, dacă cineva îl neagă pe Dumnezeu nu i se întâmplă nimic, dacă îndrăznește, însă, să nege holocaustul, riscă să fie condamnat penal, ca marele filozof francez Roger Garaudy, sau chiar să intre la închisoare.

E totuși prea mult! Nici un om normal la cap nu poate nega holocaustul, e o evidență tragică a istoriei, dar, pentru numele lui Dumnezeu, omenirea a intrat în mileniul trei, haideți să ne gândim și la viitor, să ieșim din prizonieratul tenebrelor trecutului!

Istoria consemnează că la fiecare 23 august Voltaire suferea fizic, că avea frisoane în amintirea Nopții Sfântului Bartolomeu de la 1572, deși el nu o trăise, s-a născut cu mult mai târziu, cu peste 110 ani, dar îl durea fizic că s-a putut întâmpla așa ceva.

Așa este, suferi pentru specia umană, pentru umanitate, dar a trecut atât de mult timp, au apărut alte generații, haideți cu adevărat să le învățăm să crească în cultul iubirii de oameni, nu al revanșei și nu al pedepsei. Cine spune altfel, acela abia este un adevărat extremist.

Revenind la domnul Bruce Jackson voi spune că ar trebui să-i fie rușine, dacă a auzit cumva de cuvântul acesta, "shame", în dialectul lor și în engleză. Nimeni până la Domnia sa nu și-a permis să vorbească despre o țară ca România în termeni sexuali. România nu este o prostituată, domnule Jackson, și dumneata nu ai nici un drept să folosești un asemenea limbaj de Bronx sau de Harlem când vorbești de țara noastră. Și, mă rog, cu cine ai vrea să stea în pat România, cumva cu Michael Guest? Ca să-i facă ce?

Pe urmă comisarul Jackson se arată îngrijorat de viitorul copiilor din România pe care, chipurile, l-aș pune eu în pericol, mereu eu. Eu sunt foarte rău, mă și mir cum de sunt eu atât de rău și mă mai rabdă pământul.

Lasă-i în pace pe copiii români, maestre, mai bine ocupă-te de pedofilii americani care ne tot spurcă țara sub aparanțe umanitare. Dar de copiii din Irak, Iugoslavia și Afganistan, pe care i-au măcelărit sau i-au iradiat trupele americane, ce părere ai? Intenționați să le purtați de grijă copiilor români așa cum le purtați de grijă copiilor din țările pe care le-ați nenorocit?

În fine, ca semn al gândirii lui rudimentare, acest Bruce Jackson declară, fără să mă fi văzut vreodată în viața lui sau să fi schimbat vreo vorbă cu mine, că eu aș fi un "bad guy" adică un "tip rău". Deci nu hoții de la Noble Ventures sunt niște "tipi răi", după ce au tâlhărit Combinatul Siderurgic de la Reșița, încât chiar astăzi au intrat în greva foamei alți muncitori disperați. De problema aceasta de ce nu se ocupă moraliștii de teapa lui Bruce Jackson și Michael Guest?!

Eu nu am ce să răspund la un asemenea limbaj, tipic filmelor de duzină cu care tot încearcă America să deculturalizeze, ca să nu zic să tâmpească Europa.

A doua zi după ieșirea în decor a acestui personaj avea să se producă proba realității. Secretarul general al Grupului parlamentar al P.S.D. (social-democrat și umanist), același omniprezent Cosmin Gușă, cu fața lui de "Fane Spoitoru" care și-a făcut operație estetică, s-a depigmentat, s-a grăbit să facă o declarație de susținere a inepțiilor lui Bruce Jackson, adică "Așa e, combate bine, la nevoie ajutăm și noi etc.". "Quod erat demonstrandum", spuneau strămoșii noștri romani, ai noștri, subliniez, nu ai lor.

Ceea ce era de demonstrat s-a demonstrat.

Care va să zică P.S.D.-ul era în spatele atacului din senin al acestui domn Bruce Jackson. Nu este prima oară când partidul respectiv se folosește de niște pârghii externe pentru a mă intimida sau compromite în ochii electoratului.

În 1995, domnul Oliviu Gherman înarma mâna unui german, Karsten Voigt, și a unui spaniol, Miquel Angel Martinez, să mă pună la stâlpul infamiei.

Astăzi toți trei s-au dus la culcare. Nu a mai auzit nimeni de ei - bine, domnul Gherman dormea încă de pe atunci - decât, firește, a auzit Olimpian Ungherea în "Clubul Cocoșaților".

Problema care se pune nu este aceea a bârfelor ieftine colportate de niște indivizi mediocri ca Michael Guest și Bruce Jakcson, pur și simplu eu nu dau două parale pe ei, și, după cum se vede, îi tratez cu ironia și umorul care, sper, nu mă vor părăsi niciodată.

Problema este aceea a imaginilor greșite cu care încă mai lucrează americanii în răsăritul Europei, ei operează cu prefabricate, cu conserve și se miră că cei vizați nu cad imediat în genunchi în fața lor. Pentru ei, cei 21% din românii care au votat Partidul România Mare și cei 28,4% care m-au votat pe mine în anul 2000 nici nu contează, sunt cantități neglijabile. Democrația nu există decât dacă le ies lor calculele.

Atrag atenția oficialilor de la Casa Albă, care au ceva mai mult discernământ decât aceste două personaje, că Războiul Rece s-a încheiat de vreo 10 ani și că practica aceasta totalitară poate periclita toată strategia americană în Europa. Și așa americanii sunt în pericol să cam fie expulzați din Europa, dacă vor mai continua să calce în picioare țări și popoare, chiar principiile pentru care au militat părinții națiunii americane. S-ar putea ca, în curând, să regretăm Doctrina Monroe de la 1823 prin care America nu trebuia să se implice în treburile Europei și viceversa.

Și dacă tot suntem la momentul adevărului, trebuie să spun răspicat că Partidul România Mare se pronunță cu fermitate împotriva acordului iresponsabil semnat de domnul Mircea Geoană cu partea americană pentru asigurarea imunității și impunității militarilor S.U.A. în fața Curții Penale Internaționale.

Chestiunea nu este nici politică, nici militară, nici diplomatică, ci juridică și etică. Este legal și moral ceea ce ne cer americanii? Nu!

Este ilegal și imoral.

Totodată, Partidul România Mare este categoric împotriva declanșării unui război contra Irakului, așa după cum spunea șeful inspectorilor internaționali din acea țară, domnul Scott Ritter: "Națiunea mea este pe cale să comită o greșeală istorică". Între noi fie vorba, primele două războaie mondiale s-au făcut cu petrol, tare mi-e teamă că al treilea război mondial se va face pentru petrol și el trebuie împiedicat cu orice preț.

Abia acum se adeverește ce au urmărit unii scenografi, imediat după 11 septembrie 2001.

Noi suntem de acord să luptăm împotriva terorismului real, dar cine ne va scăpa de teroriști, precum comisarii care ne tot inspectează și ne bat cu vergeaua la tălpi, și încă ceva, ce căuta domnul Bruce Jackson la ultima ședință de Guvern de la București? În ce calitate a fost el invitat? Aceea de membru al Council of Foreign Relations, nucleul mafiei care conduce lumea, calitate în care s-a întâlnit zilele acestea la București cu un coleg al lui, domnul Mugur Isărescu?

Ne amintim că la fel îl invita Victor Ciorbea pe Wim Van Velzen ca să-i impresioneze pe români; i-a impresionat atât de tare încât P.N.Ț.C.D.-ul a zburat din Parlament definitiv. Degeaba se încearcă acum în anumite cancelarii occidentale să se umfle această "femeie gonflabilă" pe nume P.N.Ț.C.D. ca să mai intre în Parlament și să se cristalizeze în jurul său o formațiune populară. Nu mai pot intra.

Românii sunt cu capsa pusă și starea de spirit a populației este foarte proastă. Eu pot să ies din politică nu mâine, acum. Veți rezolva ceva cu asta? Mâine o să vă ia capul vouă, poimâine o să ceară federalizarea țării, că, vezi Doamne, e prea mare, se lucrează mai bine cu protectorate mici, gen Bosnia, gen Macedonia, gen Țările Baltice.

Nu vă jucați cu focul, le spun celor care cred că România aceasta este sat fără câini!

În concluzie, dă, Doamne, minte la americani, până nu vor face planeta beef-steak.

Vă mulțumesc. (Aplauze puternice în partea Grupului parlamentar al Partidului România Mare.)

Domnul Gheorghe Buzatu:

Vă mulțumim, domnule senator.

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București vineri, 19 iulie 2019, 4:53
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro