You are here: Home page > Parliamentary Business > Debates > Calendar 2005 > 20-09-2005

Sittings of the Chamber of Deputies of September 20, 2005

  1. Intervenții ale deputaților:
  1.7 Vasile Cosmin Nicula - declarație politică intitulată "Bercenizarea Parlamentului";

 

Domnul Dan Radu Rușanu:

  ................................................

Din partea Grupului parlamentar al PSD, domnul deputat Cosmin Nicula.

Domnul Vasile Cosmin Nicula:

Domnule președinte de ședință,

Mă văd obligat să-mi intitulez declarația mea politică "Bercenizarea Parlamentului", ascultându-l pe fostul meu coleg de partid, de fapt, al nostru, al tuturor de aici, membru și la UDMR, domnul Valentin Iliescu.

Rămas fără ciolan din pomana națională a "Alianței portocalii", Radu mamii Raadule s-a plâns la Înalta Poartă de la Cotroceni că el, care a dat dovada sacrificiului personal pentru victoria președintelui, a fost scos din cărți la negocierile dregătorilor care au avut loc la tabăra patrulaterului negru. După ce l-a mângâiat părintește pe crește, iar în ochiul drept i-a rămas o lacrimă de la Stolo, omnipotentul președinte i-a dat o acadea și l-a asigurat că o să-l instaleze al doilea om în stat - vorba vine! - care o să-i vindece rănile produse de lipsa de recunoștință și o să-i aline orgoliile. I-a dat chiar cuvântul de onoare al lui Boc, întrucât la vremea aceea al său era ocupat prin scorburile pupezelor din teii de la Cotroceni.

Așa a fost pusă în scenă celebra piesă "Scaunele", inspirată din teatrul absurdului al lui Eugen Ionesco, după ce pupila autorului, mandatara testamentară a tatălui său, din ură față de România, a făcut toate demersurile în presă și în justiție ca această creație monumentală să nu-și găsească locul pe scena Teatrului Național.

A fost aleasă varianta portocalie a fotoliilor, mai încăpătoare, mai confortabile și mai moi pentru șezutul gingaș al celor doi președinți, al Senatului și al Camerei Deputaților, scoase la o tombolă a căror ocupanți aveau biletele câștigătoare deja în buzunar.

Am văzut la lucru toată echipa PD-ului, ușor de recunoscut după rotunjimea capului, fruntea îngustă, bombată, maxilarul proeminent, buzele cărnoase, pofticioase, nările dilatate amușinând a pradă, ochii triunghiulari, gât de lup imobil, ceafa bulgărească, masivă, statura bondocă, picioarele scurte, groase, comportament agresiv, gata să sară la beregată, tenul puternic vascularizat și congestionat din cauza sângelui care, contrar legilor gravitației, circulă de jos în sus.

Acest tip de humanoid are în sânge vocația luptei și moare cu adversarul de gât. Este cel mai bine adaptat la viața citadină. Mizează pe fragilitatea asociaților, pe care îi ține aproape și le condiționează reflexele, pe amnezia liberalilor, lipsiți de nerv și de replică, cu un singur exemplar mai acătării în vorbe, care nu obosește alergând de la o televiziune la alta pe post de atoateștiutor. A fost trimis la tratament la Ministerul Sănătății, sau Bolii, încă nu se știe, căci verrrbul său suferă de o piedică naturrrală cărrreia nu-i găsește leacul. (De fapt litera "r" sună ca un "i". Exersați!)

PUR-itanii au antecedente în dedublarea personalității și se adaptează la toate schemele imaginate de liderii coaliției. Mai dau și ei din când în când din aripa tânără, sub înțeleapta conducere a unui singur om mai Copos decât ei și a mentorului lor, pe post de guru. Își urmează vocația afacerilor la vedere ori mai la negru. Dacă nu sunt deranjați sunt ascultători căci, vorba proverbului, "interesul poartă fesul".

Ultimii sunt reprezentanții Uniunii Maghiare, care vor să-și refacă ținutul celor Trei Scaune, lăsat moștenire de Sf. Iștvan, cel care a fost sanctificat pentru meritele de a ține la mână un imperiu etnic. Ei se joacă cu tibișirul pe harta Transilvaniei, pe care vor s-o pună la picioarele stăpânilor din vecinătate, de la care primesc instrucțiuni și fonduri pentru a o cumpăra pe bucăți ori pe parcele. Când vânzarea va fi încheiată, românii se vor trezi în fața unui fapt consumat, pe mult disputatul drept de proprietatea. Este notorie popularea localităților din Transilvania cu chipuri de honvezi, care să le confere legitimitate istorică pe termen lung, în timp ce românii se răfuiesc între ei pe lucruri trecătoare și își demolează statuile. Sosia lui Lenin, ajunsă la rang guvernamental la care nici nu visa, conduce cu mână sigură ceardașul, într-o alianță ascunsă cu episcopul radical Tökes Laszlo.

S-ar putea ca orgoliosul Berceanu să primească o bilă neagră chiar de la proprii lui aliați, care îl antipatizează. Așteptăm rezultatul jocului cu bile albe și negre!

Vă mulțumesc. (Aplauze)

Domnul Dan Radu Rușanu:

Vă mulțumesc.