You are here: Home page > Parliamentary Business > Debates > Calendar 2005 > 20-09-2005

Sittings of the Chamber of Deputies of September 20, 2005

  1. Intervenții ale deputaților:
  1.15 Costache Mircea - declarație politică intitulată "DA - Diversiune și Aventurism";

Domnul Mircea Costache:

"D.A. - Diversiune și Aventurism"

Ce credeți că e în capul lombrozianului de la Cotroceni, cînd lansează "bomba" Parlamentului unicameral? Faptul că ideea perfidă de a bulversa viața publică și întreaga societate vine din anturajul de pahar, e clar ca bună ziua.

Într-o țară măcinată de crize, de mafie, de hoție și de sărăcie, Pazvante vrea să spună că marea risipă se produce numai prin lefurile deputaților, de 29 milioane lei, și nu prin devalizarea economiei naționale, prin înstrăinarea telecomunicațiilor, cimentului, lemnului, fabricilor de autocamioane, de tractoare, avioane, a oțelului, aluminiului, petrolului, gazelor, aurului, rețelelor electrice, hidrocentralelor, fondului funciar, vapoarelor, CEC-ului, băncilor etc.

A promis că se va lupta cu mafioții, iar acum el combate patrioții, puțini câți mai sunt.

În loc să-și facă curățenie în propria ogradă, plină de găini nebunatice, de cocoși, stăncuțe și alte chivuțe hoațe, Domnul Președinte se luptă cu corupți ca mine...

În loc să-i lase pe hoți în vile unicamerale, el vrea să demoleze tradiția seculară a parlamentarismului bicameral românesc, sincron cu bicameralismul țărilor UE și NATO.

În loc să pună guvernul la treabă, să pornească economia, să mai termine cu coteria, `mnealui dom`preșin`te, vede răul numai acolo unde nu toți se aliniază la poruncile lui, precum vestitul năprîstoc Emil Boc. N-au vrut-o deputații Președinte de Cameră pe Mona Muscă ? Hă - hă, păi, îi desființez io după două sticle de vizichi ! O țară întreagă zace sub ape, în mizerie și debusolare, în prag de iarnă, în timp ce nebunul din capul satului le explică românilor că el nu a fost deputat de Vaslui 8 ani, ministru al transporturilor tot vreo 8 ani, primar general 4 ani, președinte de partid în locul lui "ești cel mai bun Petre", președinte de țară, adică politician care s-a pricopsit, care huzurește într-un dezmăț continuu, dar care, chipurile, vrea să reformeze clasa politică. Iar această reformă va aduce, desigur, în locul meu în Parlament, pe vreo Stana Anghelescu, absolventă de liceu în 1994 sau vreo Elena Udrea cu catalogul plin de 2, 3 și 4, dar plină de aur, de averi, de conturi și de stimă prezidențială.

Bravos națiune, halal să-ți fie, și jos iscălit în original GA-LI-BAR-DI ! (alt reformator).