Plen
Joint sittings of the Chamber of Deputies and the Senate of December 20, 2005
Abstract of the sittings
Full-text of the sittings
Published in Monitorul Oficial no.208/27-12-2005

Parliamentary debates
Calendar
- Chamber of Deputies:
2021 2020 2019
2018 2017 2016
2015 2014 2013
2012 2011 2010
2009 2008 2007
2006 2005 2004
2003 2002 2001
2000 1999 1998
1997 1996
Query debates
for legislature: 2020-present
2016-2020
2012-2016
2008-2012
2004-2008
2000-2004
1996-2000
1992-1996

Meetings broadcast

format Real Media
Last meetings
07-04-2021
06-04-2021
Video archive:2021 2020 2019
2018 2017 2016
2015 2014 2013
2012 2011 2010
2009 2008 2007
2006 2005 2004
2003
You are here: Home page > Parliamentary Business > Debates > Calendar 2005 > 20-12-2005 Printable version

Joint sittings of the Chamber of Deputies and the Senate of December 20, 2005

12. Dezbaterea și adoptarea proiectului de Lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 154/2005 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2005.
 
see bill no. 524/2005 L622/2005

 

Domnul Nicolae Văcăroiu:

  ................................................

Trecem la proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.154/2005 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2005.

O invit pe doamna secretar de stat Doina Dascălu, pentru prezentare.

Comisia pentru buget, finanțe, activitate bancară și piață de capital este aici. Vă ascultăm.

Doamna Doina Dascălu:

Vă mulțumesc.

Ultima rectificare a bugetului de stat pe anul 2005 majorează veniturile bugetului de stat cu aproximativ 16.000 miliarde lei și realizează, pe partea de cheltuieli, o alocare suplimentară pentru bugetul Fondului național unic de asigurări de sănătate, de aproximativ 8.000 miliarde lei, și alocări suplimentare pentru bugetele locale, de aproximativ 7.000 miliarde lei.

În rest, sunt probleme de reajustări în interiorul bugetelor ordonatorilor principali de credite.

Vă mulțumesc.

Domnul Nicolae Văcăroiu:

Îl invit pe domnul președinte Varujan Vosganian, pentru a prezenta raportul Comisiilor reunite pentru buget, finanțe și bănci.

Domnul Varujan Vosganian:

Mulțumesc foarte mult, domnule președinte.

Raportul comun asupra acestui proiect de lege redactat de Comisiile reunite pentru buget, finanțe și bănci este favorabil. Găsiți în anexă amendamentele admise și respinse.

Vă mulțumesc.

Domnul Nicolae Văcăroiu:

Vă mulțumesc foarte mult.

Vă rog, dezbateri generale, luări de cuvânt, dacă sunt, stimați colegi.

Domnul deputat Brânzan.

Domnul Ovidiu Brânzan:

Mulțumesc, domnule președinte.

Stimați colegi,

Știu că orele sunt înaintate, însă este o problemă foarte gravă cu această ordonanță, fiindcă, vorbind în termeni medicali, această ordonanță creează o premieră, și anume, un transplant.

Autorul acestui transplant este actualul ministru al sănătății, care, din păcate, nu se pricepe la medicină și a reușit să transplanteze o tumoră. Tumora se găsește la art.20 alin.5, în care, printr-un mecanism absolut ciudat, de neregăsit în activitatea parlamentară, într-o lege de rectificare a bugetului, se aduce o modificare gravă legii speciale a organizării spitalelor.

Din păcate, tumora s-a transformat în cancer al sistemului de sănătate, care, oricum era în agonie, și ultima lovitură a fost dată prin schimbarea unor directori de spitale, a unor profesori cu activitate didactică remarcabilă, adevărate vârfuri ale medicinii românești. Din ce motiv? Doar pentru a satisface o anumită clientelă politică, care se regăsește acum la conducerea spitalelor, fără alt merit decât un carnet de partid.

Acesta este motivul pentru care mi-aș fi dorit ca ministrul finanțelor să fie aici, fiindcă era singurul abilitat să scoată această măgărie care a fost inserată în corpul legii de către colegul său de la Ministerul Sănătății.

Vă mulțumesc.

Domnul Nicolae Văcăroiu:

Vă rog, dacă mai sunt intervenții la dezbateri generale? Nu mai sunt.

Stimați colegi, avem un raport cu un amendament admis și un amendament respins.

Vă consult dacă amendamentul respins se mai susține.

Domnul deputat Ifrim.

Domnul Mircea Ifrim:

Mulțumesc, domnule președinte.

Amendamentul pe care un grup de deputați l-au făcut privește art.20 alin.5, respectiv, cel prin care, prin această ordonanță de rectificare a bugetului, se stipulează restructurarea unităților sanitare, schimbarea consiliilor de administrație și a directorilor.

Aș vrea să prezint problema întâi juridic. Ordonanța de urgență a Guvernului nr.154/2005 este parte componentă a Legii bugetului, deci este o lege ordinară. Legea spitalelor nr.270/2003, în funcțiune, este o lege specială și, ca atare, o lege ordinară - Legea bugetului - nu poate bate o lege specială, în orice jurisprudență.

În al doilea rând, această situație a dus la schimbarea unor conduceri de spitale, în condiții în care nu se respectă legea. De pildă, la clinicile universitare, conform legii, este stipulat că nu poate fi director general decât un cadru de predare. S-au numit persoane care nu sunt cadre de predare și deci împotriva legii.

Dacă privim termenul de "restructurare", el nu este definit și, în aceste condiții, însăși constituționalitatea acestei rectificări bugetare este pusă sub semnul întrebării și, probabil, va fi situația ca să vedem dacă este sau nu respectată Constituția.

De asemenea, prin acest fapt, s-a creat această foarte mare tulburare, în toate unitățile sanitare, destituindu-se oameni de o valoare incontestabilă - profesorul Ciurea, primul neurochirurg al țării, profesorul Bârsan Căpâlneanu, personalități ale vieții medicale, profesorul Babeș, profesorul Popa Florin, creându-se tulburări foarte mari.

Acesta este motivul pentru care acest amendament, care, de fapt, înseamnă introducerea la limita legii a unui lucru care nu poate fi reglementat decât printr-o lege, iar Legea spitalelor este o lege foarte adânc chibzuită, până acum - sigur că ea este perfectibilă - justifică faptul că acest alineat 5 să fie eliminat.

Vă mulțumesc.

Domnul Nicolae Văcăroiu:

Mulțumesc foarte mult.

Dacă mai sunt intervenții la acest amendament?

Doamna deputat Andronescu.

Doamna Ecaterina Andronescu:

Vă mulțumesc, domnule președinte.

Doamnelor și domnilor senatori și deputați,

Vreau să vă rețin câteva minute atenția asupra acestui articol, care nu neapărat, evident, pune și în situații dificile niște mari personalități, pe care medicina românească le are, dar pune sub semnul întrebării învățământul medical.

Poate mulți dintre dumneavoastră știți, poate mulți nu știți. Învățământul medical este un învățământ integrat. În spital nu se desfășoară numai activitate de îngrijire a sănătății, ci se desfășoară și activitate de învățământ. Or, eu nu cred că poți să dai în mâna unei persoane, oricât de capabilă ar fi ea, dar care nu are nici o legătură cu sistemul de învățământ, să-i dai conducerea spitalului, o conducere, care, în egală măsură, trebuie să ia decizia și în legătură cu învățământul, și în legătură cu sănătatea, cu atât mai mult cu cât, în spitale se află, în cele mai multe dintre ele, și patrimoniul universităților de medicină. Au investit mult în echipamentele din spitale și, ca urmare, mi se pare firesc să avem respect față de Legea spitalelor, care stabilește atribuții foarte clare în legătură și cu învățământul din spitale.

De aceea, eu v-aș adresa rugămintea să votăm eliminarea acestui articol din Legea de rectificare a bugetului, în care, fără îndoială, nu-și găsește locul.

Vă mulțumesc foarte mult.

Domnul Nicolae Văcăroiu:

Mulțumesc foarte mult.

Domnul deputat Cristian Dumitrescu.

Domnul Cristian Sorin Dumitrescu:

Domnilor președinți,

Doamnelor și domnilor colegi,

Nu putem să nu intervenim, în momentul în care, în Parlamentul României, încă o dată, și în sesiune comună a Parlamentului, se aduce o siluire fără precedent a procedurilor parlamentare.

Și îmi pare rău că merceologul-șef al sănătății românești nu este prezent aici, să susțină și să ne facă să înțelegem cum o lege specială, care se referă la buget - și sunteți mulți specialiști aici, economiști și specialiști în buget - poate să modifice o lege specială în domeniul sănătății.

Acest artificiu făcut, după cum s-a văzut și au spus colegii mei care se pricep mai bine, din punct de vedere al naturii acestui act legislativ, se referă la rezolvarea unei situații.

Domnul merceolog-șef al sănătății românești nu a avut nici măcar bunul-simț juridic să facă această modificare printr-o ordonanță de urgență specifică, care să modifice legea respectivă, și o introduce, în mod inadmisibil, într-un alt corp de lege, într-un corp de lege străin, o lege cu referire bugetară, trimițând trei stimate doamne, secretar de stat să-i apere această inepție. Eu cred că nici dumneavoastră, în forul dumneavoastră interior, sunt convins că nu sunteți de acord să votați acest proiect de lege, dar noi nu putem să votăm acum această lege, până nu excludem, într-o formă sau alta - pentru că din motive obiective trebuie să votăm, ceea ce înseamnă modificări la buget - nu putem să votăm această lege în această formă. Sigur că singura modalitate, normală, chiar și la această oră târzie, după o zi de dezbatere în Parlamentul României, am zis să retrimitem acest proiect de lege la Comisia pentru buget, finanțe, activitate bancară și piață de capital, comisia să elimine... domnul senator Hașotti, știți că am dreptate! Uitați-vă în ochii mei și spuneți-mi că nu am dreptate, că suntem în Parlament de atâția ani; am dreptate și știți foarte bine că am dreptate. Haideți să faceți, între paranteze, un artificiu juridic, dar faceți-l domnule, legal! Faceți-l domnilor colegi, pentru că altfel ne batem joc de Parlamentul României! Ne batem joc de principiile fundamentale ale activității noastre, în condițiile în care dumneavoastră vedeți foarte bine că Parlamentul este la cota cea mai joasă de popularitate. Eu nu fac un apel la dumneavoastră, fac apel la conștiința parlamentarilor, care au cât de cât legătură cu activitatea de legiferare. Astăzi am votat Statutul parlamentarului. Eu sunt mândru că am votat, după atâția ani, Statutul parlamentarului, dar acest Statut al parlamentarului, în condițiile în care la 10 minute după ce l-am votat, ne batem joc de activitatea de parlamentar, mă face să cred că am greșit atunci când l-am votat. Deci, domnule președinte, vă rog să supuneți la vot ca să se retrimită la comisie proiectul de lege, pentru a se aplica o procedură cât de cât normală, decentă, prin care să aprobăm o lege, prin forța votului. Sunteți majoritari, să fiți sănătoși, cât veți mai fi, sănătoși vă doresc să fiți mai mult, cât veți mai fi la putere, majoritari, să votăm bugetul ca buget și apoi modificarea Legii spitalelor, ca atare. Altfel, vom ajunge ca un merceolog să conducă medicina și să-și bată joc și de juriști. Vă mulțumesc.

Domnul Nicolae Văcăroiu:

Domnul deputat Marcu Tudor, aveți cuvântul.

Domnul Marcu Tudor:

Vă mulțumesc, domnule președinte.

Vorbeam adineauri de greșelile pe care le face Guvernul în întocmirea proiectelor de lege. Iată o astfel de greșeală: eu sunt convins că nu reaua intenția l-a făcut pe domnul Nicolaescu să greșească, locul în care a dorit să introducă o asemenea modificare, pentru că este evident chiar pentru cel mai prost om, care citește un asemenea proiect de lege că acel articol nu are ce căuta aici. Și, ca atare, eu constat că Guvernul a greșit locul în care dorea să introducă acest proiect de lege, acest articol, și în loc să-l introducă într-o altă lege, l-a introdus aici. Solicit, în orice formă doriți dumneavoastră, eliminarea acestui articol, care nu-și are loc aici, pentru că altfel ne facem noi de râs, noi înșine de "râși". Dacă ați ajuns să faceți confuzie între un merceolog și un medic, puteți să faceți confuzie și într-o lege a bugetului, cu un articol care nu are nici o legătură în această lege. Vă solicităm să-l scoateți, pur și simplu, îl băgați în altă lege, unde își are locul și putem să stăm de vorbă atunci, pentru că altfel nu putem să acceptăm o asemenea bătaie de joc în Parlament. Eu înțeleg că sunteți începători, unii dintre dumneavoastră, și că nu aveți încă uzul rațiunii care trebuie să însoțească un parlamentar. Nu mai vorbesc de un ministru, care are ce căuta acolo, cum am eu în Scaunul Papal, dar ca să intrăm în legalitate, eliminați acest articol și votăm bugetul. Altfel, nu putem sta de vorbă, deoarece decădem din inteligența noastră, din capacitatea noastră, din experiența noastră, chiar și parlamentară. Vă mulțumesc.

Domnul Nicolae Văcăroiu:

Da. Domnul Brânzan, vă rog.

Domnul Ovidiu Brânzan:

Stimați colegi, vreau doar să sintetizez situația, tocmai fiindcă văd marea dumneavoastră nerăbdare și să vă prezint în ce moment ne aflăm. Deci, este un amendament de eliminare, care a fost propus și pe care îl susținem, deși a fost respins de către comisie, este un amendament de eliminare a alineatului 5 din art.20. Pe de altă parte, s-a făcut o propunere acum, domnule președinte, colegul Cristian Dumitrescu a făcut o propunere de retrimitere la comisie. Și, analizând această propunere, trebuie să înclin să cred că domnia-sa are dreptate, pentru că inclusiv titlul legii, chiar dacă el a fost discutat, este absolut incorect. Este o lege de rectificare a bugetului, care mai include în ea o modificare a Legii nr.270, a Spitalelor. În această situație, legea, dacă doriți să o treceți, stimați colegi, și este dreptul dumneavoastră s-o treceți, faceți ce vreți, sunteți majoritari, legea se va numi Lege de rectificare a bugetului de stat pe 2005 și modificarea art.cutare din Legea nr.270 a Spitalelor. Altfel nu se poate, stimați colegi. Deci, sau retrimitere la comisie, sau eliminăm amendamentul, sau acceptăm amendamentul de eliminare a articolului cu pricina.

Domnul Nicolae Văcăroiu:

Vă rog, dacă mai sunt și alte intervenții? S-a făcut o propunere de retrimitere la comisie. Vă rog, colegii, ca să putem continua, s-o analizați în sens pozitiv. Retrimiterea la comisie a acestui proiect de lege. Mai avem multe pe ordinea de zi, deci, supun votului dumneavoastră retrimiterea la comisie. Cine este pentru? Domnul Puiu Hașotti, înseamnă că oprim lucrările aici. Vă rog să numărați, vă rog mâinile sus!

Voturi împotrivă, vă rog. Vă rog să numărați. E nevoie să ridicați o singură mână. Vă rog să rețineți, pentru că altfel, faceți febră la ambele.

98 voturi. Abțineri?

Stimați colegi, în aceste condiții nu avem cvorum de lucru. Deci, avem 182 voturi. Există alternativa ca să lucrăm non stop, să strigăm catalogul. Rog să se facă apelul, domnul Gheorghiof, pentru a reface cvorumul de lucru. Ca să putem vota, trebuie să avem 235 voturi.

Avem 84 voturi pentru, 98 împotrivă, nici o abținere. Deci, total avem 182 voturi, în loc de 235, cât este votul.

Deci, stimați colegi, poate refacem cvorumul cu puțină răbdare. Invit pe domnul Gheorghiof să strige catalogul. Să începem cu Camera Deputaților. Noi vrem să lucrăm, indiferent ce vreți dumneavoastră, până se epuizează ordinea de zi. Domnul Gheorghiof, vă rog foarte mult! (Discuții la masa prezidiului)

Deci, vă rog să se strige catalogul. Domnul Gheorghiof.

Rog să se facă apelul la Senat. Domnul Iorgovan, acolo, la Senat. Rog apelul la Senat.

Domnul Antonie Iorgovan:

- Antonie Ștefan Mihail - prezent
- Apostol Neculai - prezent
- Arcaș Viorel - prezent
- Ardelean Aurel - absent
- Arion Viorel - prezent
- Athanasiu Alexandru - prezent
- Basgan Ion - absent
- Berceanu Radu Mircea - prezent
- Bindea Liviu-Doru - absent
- Blaga Vasile - absent
- Bobeș Marin - prezent
- Cazacu Cornelia - absent
- Câmpeanu Radu-Anton - absent
- Cârlan Dan - prezent
- Chelaru Ioan - prezent
- Cinteză Mircea - prezent
- Ciornei Silvia - absentă
- Cioroianu Adrian Mihai - absent
- Cismaru Ivan - prezent
- Copos Gheorghe - absent
- Cozmâncă Octav - absent
- Crețu Corina - absent
- Crețu Ovidiu Teodor - absent
- Cucuian Cristian - prezent
- Cutaș George Sabin - absent
- Daea Petre - prezent
- David Cristian - absent
- David Gheorghe - prezent
- Diaconescu Cristian - absent
- Dina Carol - prezent
- Dinescu Valentin - absent
- Dîncu Vasile - prezent
- Duca Viorel Senior - absent
- Dumitrescu Ion Mihai - prezent
- Dumitrescu Gheorghe Viorel - absent
- Dumitru Constantin - prezent
- Eckstein Kovacs Peter - prezent
- Fekete Szabo Andras Levente - prezent
- Filipescu Teodor - absent
- Florescu Ion - prezent
- Flutur Gheorghe - absent
- Frunda György - absent
- Funar Gheorghe - absent
- Găucan Constantin - absent
- Geoană Mircea Dan - prezent
- Georgescu Radu Cristian - prezent
- Gheorghe Constantin - absent
- Hașotti Puiu - prezent
- Ilașcu Ilie - absent
- Iliescu Ion - prezent
- Ilușcă Daniel - prezent
- Ion Vasile - prezent
- Iorga Nicolae - prezent
- Iorgovan Antonie - prezent
- Ioțcu Petru Nicolae - prezent
- Ivănescu Paula Maria - prezentă
- Jurcan Dorel - prezent
- Loghin Irina - absentă
- Lupoi Mihail - prezent
- Maior George Cristian - absent
- Mardare Radu Cătălin - prezent
- Marinescu Marius - prezent
- Markó Bela - absent
- Meleșcanu Teodor Viorel - absent
- Mereuță Mircea - prezent
- Mihăescu Eugen - absent
- Mihăilescu Petru Șerban - prezent
- Moisuc Viorica Georgeta - absentă
- Moraru Ion - prezent
- Morțun Alexandru Ioan - absent
- Neagoe Otilian - prezent
- Neagu Nicolae - absent
- Nemeth Csaba - prezent
- Nicolae Șerban - prezent
- Nicolai Norica - prezentă
- Novolan Traian - absent
- Onaca Dorel Constantin - absent
- Oprea Mario-Ovidiu - prezent
- Oprescu Sorin Mircea - prezent
- Pascu Corneliu - prezent
- Păcuraru Paul - prezent
- Păunescu Adrian - absent
- Pereș Alexandru - prezent
- Pete Ștefan - prezent
- Petre Maria - absentă
- Petrescu Ilie - prezent
- Popa Aron Ioan - prezent
- Popa Dan Gabriel - prezent
- Popa Nicolae-Vlad - prezent
- Popescu Dan Mircea - absent
- Popescu Ionel - absent
- Popescu Irinel - absent
- Popescu Mihail - prezent
- Prodan Tiberiu Aurelian - prezent
- Puskas Valentin Zoltan - prezent
- Rădoi Ion - absent
- Rădoi Ovidiu - prezent
- Rădulescu Cristache - prezent
- Roibu Aristide - absent
- Sabău Dan - absent
- Sârbu Ilie - prezent
- Silistru Doina - prezentă
- Simionescu Aurel Gabriel - prezent
- Sogor Csaba - prezent
- Solcanu Ion - absent
- Stan Petru - absent
- Stănoiu Mihaela Rodica - absentă
- Stoica Ilie - prezent
- Strătilă Șerban-Cezar - prezent
- Stroe Radu - prezent
- Szabó Karoly Ferenc - prezent
- Șerbănescu Verginia - prezentă
- Șerbu Gheorghe Vergil - absent
- Șereș Ioan Codruț - absent
- Ștefan Viorel - prezent
- Șter Sever - prezent
- Talpeș Ioan - absent
- Tănăsescu Claudiu - absent
- Tărăcilă Doru Ioan - prezent
- Terinte Radu - prezent
- Theodorescu Emil Răzvan - prezent
- Tîlvăr Angel - prezent
- Toma Ion - prezent
- Tudor Corneliu Vadim - absent
- Țâbuleac Mihai - prezent
- Țicău Silvia Adriana - prezentă
- Țîrle Radu - prezent
- Ungheanu Mihai - prezent
- Ungureanu Vasile Ioan Dănuț - prezent
- Vasilescu Gavrilă - prezent
- Văcăroiu Nicolae - prezent
- Vărgău Ion - prezent
- Vedinaș Verginia - absentă
- Verestóy Attila - absent
- Voiculescu Dan - absent
- Vosganian Varujan - prezent
- Vraciu Jan - absent

Domnul Nicolae Văcăroiu:

Mulțumesc. Rog apelul la Cameră. Domnul secretar Gheorghiof. Stimați colegi, facem un efort să refacem cvorumul de lucru. Vreau să rețineți că trebuie să aprobăm bugetul Comisiei Naționale pentru Valori Mobiliare, pentru că nu poate funcționa. Deci, vă rog să nu părăsiți sala. Domnul Gheorghiof, apelul!

Domnul Titu Nicolae Gheorghiof:

Credeam că începem cu o consultare de o jumătate de oră.

- Adomnicăi Mirela Elena - absentă
- Adomniței Cristian-Mihai - prezent
- Almăjan Marin - absent
- Almășan Liviu - absent
- Amariei Constantin - prezent
- Amet Aledin - prezent
- Anastase Roberta Alma - prezentă
- Andea Petru - prezent
- Andon Sergiu - absent
- Andronescu Ecaterina - prezentă
- Andreica Romică - prezent
- Antal Arpad-Andras - prezent
- Antal Istvan - prezent
- Antonescu George Crin Antonescu - absent
- Apostolache Mihai Cristian - absent
- Ardelean Cornelia - absentă
- Asztalos Ferenc - absent
- Avram Dumitru - prezent
- Baban Ștefan - prezent
- Bara Nicolae - prezent
- Barbu Gheorghe - absent
- Bardan Cornel Ștefan - prezent
- Bădălău Nicolae - absent
- Băeșu George - absent
- Bănicioiu Nicolae - absent
- Bărbulețiu Tiberiu - absent
- Becsek Garda - prezent
- Becșenescu Dumitru - absent
- Bejinariu Eugen - absent
- Bentu Dumitru - prezent
- Bivolaru Ioan - prezent
- Bârsan Iuliu Gabriel - prezent
- Boagiu Anca - absentă
- Bobeanu Răzvan Petrică - absent
- Boeriu Valeriu Victor - prezent
- Bolcaș Lucian Augustin - absent
- Boniș Istvan - prezent
- Borbely Laszlo - absent
- Boureanu Cristian - absent
- Brânzan Ovidiu - prezent
- Brânză William Gabriel - absent
- Bruchental Ionela - absentă
- Buciu Angela - prezentă
- Buciuta Ștefan - absent
- Buda Daniel - prezent
- Buda Ioan - absent
- Buhăianu Obuf Cătălin Ovidiu - absent
- Buruiană Aprodu Daniela - absentă
- Bușoi Cristian Silviu - prezent
- Buzatu Dan Horațiu - absent
- Buzea Cristian Valeriu - absent
- Calimente Mihăiță - prezent
- Câmpanu Liviu - prezent
- Canacheu Costică - prezent
- Cantaragiu Bogdan - prezent
- Cazan Gheorghe Romeo - prezent
- Călian Petru - absent
- Călin Ioan - absent
- Chiper Gheorghe - prezent
- Chiș Filonaș - prezent
- Cindrea Ioan - prezent
- Ciocâlteu Alexandru - absent
- Ciontu Corneliu - absent
- Ciopraga Mircea - absent
- Ciucă Liviu Bogdan - absent
- Cliveti Minodora - absentă
- Cocrea Olguța - absentă
- Codîrlă Liviu - absent
- Constantinescu Anca - absent
- Constantinescu Viorel - absent
- Corlățean Titus - absent
- Coșea Dumitru Gheorghe Mircea - prezent
- Crăciunescu Grigore - absent
- Crețu Gabriela - prezent
- Cutean Vasile Emilian - absent
- Dan Iosif - absent
- Diaconescu Marin - prezent
- Diaconescu Renică - absent
- Dida Corneliu Ioan - absent
- Dobre Traian - prezent
- Dorneanu Valer - absent
- Dragomir Dumitru - absent
- Dragomir Gheorghe - absent
- Drăguș Radu-Cătălin - absent
- Drețcanu Doina Micșunica - prezent
- Dumitrescu Cristian Sorin - prezent
- Dumitrescu Liana - prezent
- Dumitrescu Zamfir - prezent
- Dumitriu Dragoș Petre - prezent
- Dumitriu Mihai - prezent
- Dumitru Ion - absent
- Dușa Mircea - prezent
- Duțu Stelian - prezent
- Erdei-Dolóczki István - prezent
- Eserghep Gelil - prezent
- Faina Constantin - prezent
- Fârșirotu Vladimir Mircea - prezent
- Fenechiu Relu - absent
- Firczak Gheorghe - absent
- Florea Damian - prezent
- Fotopolos Sotiris - prezent
- Frâncu Emilian Valentin - prezent
- Furo Iuliu Ioan - prezent
- Gabor Gheorghe - prezent
- Ganț Ovidiu Victor - absent
- Găleteanu Monalisa - absent
- Georgescu Filip - absent
- Gerea Andrei Dominic - prezent
- Gheorghe Valeriu - absent
- Gheorghiof Titu Nicolae - prezent
- Ghiorghioni Ionesie - absent
- Ghișe Ioan - prezent
- Giurescu Ion - prezent
- Giurgiu Mircia - absent
- Glăvan Ștefan - prezent
- Godja Petru - absent
- Gonțea Ion - prezent
- Grigore Dan - absent
- Grosaru Mircea - prezent
- Gubandru Aurel - prezent
- Gușă Cozmin Horea - absent
- Gvozdenovici Slavomir - absent
- Hanganu Romeo Octavian - absent
- Hellvig Eduard Raul - absent
- Hoban Ioan - absent
- Hogea Vlad Gabriel - absent
- Hoinaru Marian - absent
- Hrebenciuc Viorel - prezent
- Iacob Ridzi Monica Maria - prezent
- Iancu Iulian - absent
- Ibram Iusein - prezent
- Ifrim Mircea - prezent
- Igaș Traian Constantin - absent
- Ignat Miron - prezent
- Iliescu Valentin Adrian - absent
- Ionescu Daniel - absent
- Iordache Florin - prezent
- Iordache Grațiela Denisa - prezent
- Iriza Marius - prezent
- Iustian Mircea Teodor - prezent
- Jipa Florina Ruxandra - absent
- Kelemen Attila Béla Ladislau - prezent
- Kelemen Hunor - prezent
- Kerekes Károly - prezent
- Király Andrei-Gheorghe - prezent
- Kónya-Hamar Sándor - prezent
- Kovacs Attila - absent
- Lakatos Petru - prezent
- Lambrino Radu - absent
- Lari-Iorga Leonida - absent
- Lificiu Petru - absent
- Liga Dănuț - absent
- Longher Ghervazen - prezent
- Luchian Ion - absent
- Macaleți Costică - absent
- Magheru Paul - absent
- Man Mircea - prezent
- Manda Iulian Claudiu - absent
- Manolescu Oana - absent
- Manta Pantelimon - prezent
- Marian Dan Mihai - absent
- Marin Constantin - prezent
- Marinescu Marian-Jean - prezent
- Martin Eduard-Stelian - absent
- Márton Árpád-Francisc - prezent
- Máté András-Levente - prezent
- Matei Cătălin Lucian - prezent
- Mazăre Alexandru - absent
- Mătușa Tudor - absent
- Mălaimare Mihai Adrian - absent
- Mănăstireanu Vladimir Alexandru - absent
- Mănescu Rareș Șerban - absent
- Mărculeț Petrescu Mira Anca Victoria - prezent
- Meir Nati - absent
- Merce Ilie - prezent
- Merka Adrian-Miroslav - prezent
- Micula Cătălin - absent
- Mihalache Sorin Dan - absent
- Mihei Andrian-Sirojea - prezent
- Mircea Costache - prezent
- Mircovici Niculae - prezent
- Mironescu Laurențiu - prezent
- Miroșeanu Liviu Alexandru - prezent
- Mitrea Manuela - absent
- Mitrea Miron Tudor - prezent
- Miuțescu Gheorghe Adrian - prezent
- Mînzînă Ion - prezent
- Mocanu Alexandru - prezent
- Mocanu Vasile - prezent
- Mocănescu Coloros Dan Constantin - prezent
- Mocioalcă Ion - absent
- Mohora Tudor - prezent
- Moisoiu Adrian - prezent
- Moldovan Emil Radu - prezent
- Momanu Corneliu - prezent
- Motreanu Dan Ștefan - absent
- Movilă Petru - prezent
- Munteanu Ioan - prezent
- Muscă Monica Octavia - absent
- Mușetescu Tiberiu-Ovidiu - prezent
- Nassar Rodica - prezent
- Năstase Adrian - prezent
- Nechita Aurel - prezent
- Nedelcu Gabriela - absent
- Nica Dan - absent
- Nicolăescu Gheorghe-Eugen - absent
- Nicolicea Eugen - prezent
- Nicula Vasile Cosmin - absent
- Niculescu-Duvăz Bogdan Nicolae - absent
- Nistoran Dorin-Liviu - absent
- Niță Constantin - prezent
- Nițulescu Teodor - absent
- Nosa Iuliu - prezent
- Oancea Viorel - prezent
- Olarean Aurel - absent
- Oltean Ioan - absent
- Olteanu Bogdan - absent
- Oprea Gabriel - absent
- Ovidenie Costel - prezent
- Palăr Ionel - prezent
- Pambuccian Varujan - prezent
- Pardău Dumitru - prezent
- Pascu Bogdan - prezent
- Pașcu Ioan Mircea - absent
- Pavelescu Aurelian - absent
- Paveliu Marian Sorin - prezent
- Păun Nicolae - absent
- Petrea Constantin - prezent
- Plumb Rovana - absent
- Podgorean Radu - absent
- Ponta Victor-Viorel - absent
- Pop Claudiu Adrian - absent
- Popa Cornel - absent
- Popa Daniela - absent
- Popa Nicolae - absent
- Popeangă Petre - absent
- Popescu Dan Ioan - prezent
- Popescu Florin Aurelian - absent
- Popescu Ionica Constanța - absent
- Popescu-Tăriceanu Călin Constantin Anton - absent
- Pop Cozmin Gabriel - prezent
- Preda Cezar Florin - absent
- Preda Ion - absent
- Pruteanu Vasile - absent
- Puchianu Ioan Dumitru - prezent
- Pupeză Viorel - prezent
- Purceld Octavian-Mircea - prezent
- Pușcaș Vasile - absent
- Pușcă Mircea Valer - prezent
- Puzdrea Dumitru - absent
- Racoceanu Viorel - absent
- Radan Mihai - prezent
- Raicu Romeo Marius - absent
- Rădulescu Cristian - prezent
- Rogin Marius - prezent
- Romanescu Marcel Laurențiu - prezent
- Rus Ioan Aurel - absent
- Rusu Mihaela Adriana - absent
- Rușanu Dan Radu - absent
- Sanda Victor - absent
- Sandu Gabriel - prezent
- Sandu-Capră Mihai - prezent
- Sasu Ion - prezent
- Săniuță Marian Florian - prezent
- Săpunaru Nini - absent
- Sârb Gheorghe - prezent
- Sârbu Daciana Octavia - absent
- Sârbu Marian - prezent
- Sârbu Mugurel Liviu - absent
- Scutaru Adrian George - absent
- Semcu Adrian Emanuil - prezent
- Seres Dénes - prezent
- Severin Adrian - absent
- Silaghi Ovidiu Ioan - absent
- Sirețeanu Mihail - absent
- Sóki Béla - prezent
- Soporan Vasile Filip - prezent
- Stan Ioan - prezent
- Stan Ion - absent
- Stanciu Anghel - absent
- Stănescu Cristian - absent
- Stănescu Mircea - absent
- Stănișoară Mihai - absent
- Stoica Ion - absent
- Străchinaru Petre - prezent
- Strungă Emil - absent
- Szekely Levente Csaba - prezent
- Știrbeț Cornel - prezent
- Știrbu Monica Mihaela - absent
- Știreanu Octavian - absent
- Știucă Alecsandru - prezent
- Tabără Valeriu - prezent
- Tamás Sándor - absent
- Tămagă Constantin - absent
- Tănăsescu Mihai Nicolae - prezent
- Tărniceru Petru - absent
- Teodorescu George Alin - prezent
- Timar Liviu - prezent
- Timiș Ioan - absent
- Todoran Pavel - prezent
- Toma Florentina Marilena - absent
- Toma Horia-Victor - absent
- Tóro Tiberiu - absent
- Tudor Constantin - absent
- Tudor Marcu - prezent
- Tudose Mihai - prezent
- Turcan Raluca - prezent
- Țundrea Ioan - absent
- Uioreanu Horea Dorin - absent
- Ujeniuc Dragoș - absent
- Ungureanu Petre - prezent
- Ungureanu Valeriu Alexandru - prezent
- Ursărescu Dorinel - absent
- Vainer Aurel - absent
- Varga Attila - prezent
- Vasile Aurelia - prezent
- Vasilescu Lia Olguța - absent
- Vălean Adina Ioana - absent
- Văsioiu Horia - prezent
- Vâlcov-Șandru Marcela Lavinia - absent
- Vlase Petru Gabriel - prezent
- Vlădoiu Aurel - absent
- Voicu Cătălin - absent
- Voicu Mihai Alexandru - absent
- Voinea Florea - absent
- Zaharia Claudius Mihail - prezent
- Zamfir Gabriel Sorin - absent
- Zamfirescu Dan Dumitru - absent
- Zegrean Augustin - prezent
- Zgonea Valeriu Ștefan - prezent

Domnul Nicolae Văcăroiu:

Vă rog să vă ocupați locurile în sală.

Stimați colegi, vă rog să vă ocupați locurile.

Să așteptăm rezultatul domnului Gheorghiof.

Stimați colegi, am reușit să refacem cvorum-ul de lucru.

Voi supune votului dumneavoastră propunerea, vă rog să mă urmăriți cu atenție, de eliminare a alin.5 de la art.20, propunere respinsă de către comisie. Propunere de eliminare.

Vă rog să votați cine este pentru eliminare.

95 de voturi pentru eliminare.

Voturi împotrivă?

149 de voturi împotrivă.

Abțineri?

O abținere.

Deci, amendamentul a căzut.

Supun votului dumneavoastră propunerea de amendament a comisiei, amendament admis, respectiv eliminarea art.21 care se regăsește în proiectul de Lege de aprobare a Ordonanței nr.66/2005.

Cine este pentru?

149 de voturi pentru.

Voturi împotrivă?

95 de voturi împotrivă.

Abțineri?

O abținere.

A fost aprobat.

Supun votului dumneavoastră raportul pe ansamblu.

Cine este pentru?

149 de voturi.

Voturi împotrivă?

95 de voturi.

Abțineri?

O abținere.

Deci, raportul s-a aprobat.

Supun votului dumneavoastră proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență nr.154/2005 cu privire la rectificarea bugetului de stat pentru anul 2005.

Mai sunt alte intervenții?

Cine este pentru?

149 de voturi pentru.

Voturi împotrivă?

95 de voturi împotrivă.

Abțineri?

O abținere.

Deci, proiectul de lege a fost adoptat.

Adresse postale: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucarest, Roumanie lundi, 12 avril 2021, 5:41
Téléphone: +40213160300, +40214141111
E-mail: webmaster@cdep.ro