Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2006 > 28-03-2006

Ședința Camerei Deputaților din 28 martie 2006

  1. Intervenții ale deputaților:
  1.7 Mircia Giurgiu - declarație politică intitulată "Dreptate făcută printr-o nedreptate";

 

Doamna Daniela Popa:

  ................................................

Din partea deputaților fără apartenență la un grup parlamentar, domnul deputat Mircia Giurgiu.

Aveți cuvântul, domnule deputat.

Domnul Mircia Giurgiu:

Mulțumesc, doamna președintă.

Stimați colegi,

Titlul declarației mele politice de astăzi este "Dreptate făcută printr-o nedreptate".

Așadar, anul trecut au apărut legile proprietății și justiției care, dacă sunt puse în aplicare, populația de etnie română este alungată din zonele centrale ale marilor orașe din Transilvania. Și aici este vorba despre populația din Târgu Mureș, Cluj-Napoca, Alba Iulia, Aiud, Odorheiul Secuiesc, Sighetu Marmației, Blaj, Făgăraș și multe altele.

În încercarea de a face dreptate celor care au pierdut aceste imobile, suferă populația care între timp a ocupat aceste locuințe, fără să fie cu nimic vinovată și care nu are nici o altă posibilitate, fiind îmbătrânită, să-și poată procura o locuință.

Urmează să fie evacuate zeci și sute de familii din orașele menționate, nu au nici o posibilitate, așa cum am spus, materială pentru a-și rezolva situația locuinței, și cei care or să intre în proprietatea acestor lăcașuri, unele spun că sunt de cult, altele asociații, fundații și așa mai departe, nu doresc să prelungească contractele de închiriere, dimpotrivă, așteaptă cât mai repede să fie evacuați.

Așadar, o problemă serioasă pe care Guvernul României trebuie să o aibă în vedere și să o rezolve în limita legii, dar să țină cont de realitate.

Vă mulțumesc.

Doamna Daniela Popa:

Vă mulțumesc.