Plen
Sittings of the Chamber of Deputies of June 29, 2006
Abstract of the sittings
Full-text of the sittings
Published in Monitorul Oficial no.118/07-07-2006

Parliamentary debates
Calendar
- Chamber of Deputies:
2022 2021 2020
2019 2018 2017
2016 2015 2014
2013 2012 2011
2010 2009 2008
2007 2006 2005
2004 2003 2002
2001 2000 1999
1998 1997 1996
Query debates
for legislature: 2020-present
2016-2020
2012-2016
2008-2012
2004-2008
2000-2004
1996-2000
1992-1996

Meetings broadcast

format Real Media
Last meetings
22-06-2022 (joint)
22-06-2022
21-06-2022
20-06-2022
09-06-2021 (joint)
11-05-2021
Video archive:2022 2021 2020
2019 2018 2017
2016 2015 2014
2013 2012 2011
2010 2009 2008
2007 2006 2005
2004 2003
You are here: Home page > Parliamentary Business > Debates > Calendar 2006 > 29-06-2006 Printable version

Sittings of the Chamber of Deputies of June 29, 2006

60. Dezbaterea și adoptarea Propunerii legislative privind Legea Tineretului.  
 
see bill no. 429/2004

 

Domnul Bogdan Olteanu:

  ................................................

Doamnelor și domnilor colegi,

Având o ordine de zi foarte bogată, trebuie să-mi cer scuze: dumneavoastră ați scăpat cu un proiect de adoptare. Este vorba de proiectul de la pct.35, și cu acordul dumneavoastră v-aș propune ca, înainte să închidem lucrările, să discutăm și acest proiect. Este vorba de Propunerea legislativă privind Legea Tineretului.

Legea are caracter ordinar.

Avem raport de adoptare și raport înlocuitor de adoptare din partea Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport.

Suntem Cameră decizională.

Rog inițiatorul.

Domnule Stanciu, sunteți inițiator.

Vă rog, domnule inițiator, aveți cuvântul. Repede, cât mai avem cvorum.

Domnul Anghel Stanciu:

Domnule președinte,

Onorat prezidiu,

Comisia pentru învățământ, știință, tineret și sport a Camerei Deputaților din legislatura trecută este în totalitate sa inițiator, împreună cu fostul președinte, actualul președinte.

De asemenea, la acest proiect de lege s-a conexat încă un proiect de lege la care sunt inițiatori, practic, aproape toți colegii noștri tineri din Camera Deputaților. Văd aici pe doamna Roberta, pe domnul Cristi Adomniței și ceilalți tineri care au inițiat acest proiect de lege. Deci, este rodul muncii a două generații, dacă vreți: generația trecută și cea viitoare.

Sper că va fi un succes în aplicarea legii. Este prima Lege a tineretului din România și sper, colegii mei tineri, care au dat un imbold să apară, vor fi cei care o vor aplica și o vor susține.

Domnul Bogdan Olteanu:

Domnule Stanciu, o singură întrebare: când ați zis generația trecută, încotro arătați? Mulțumesc.

Comisia, vă rog, raportul.

Mai sunt inițiatori care doresc să vorbească?

Vă rog, doamna deputat Roberta Anastase.

Doamna Roberta Alma Anastase:

Domnule președinte,

Doamnelor și domnilor parlamentari,

Așa este. Este o lege care are o istorie lungă, o lege care încearcă să existe de foarte mult timp. Este o lege care, în același timp, se află printre obiectivele actualului program de guvernare.

Legea tineretului, de fapt există două proiecte de legi, pe care noi le-am comasat în comisie: Legea tineretului și Legea tinerilor.

În momentul de față, susținem acest proiect de lege care le comasează pe cele două proiecte de lege. În schimb, există și un amendament respins în comisie, pentru care vă cerem sprijinul. Este un amendament inițiat de colegul meu, Cristian Adomniței, care vizează denumirea acestei legi, care să fie Legea tinerilor.

O susținem. Este și denumirea care apare în proiectul de guvernare și vă cerem sprijinul pentru el.

Vă mulțumesc.

Domnul Bogdan Olteanu:

Vă mulțumesc, doamna deputat.

Domnul deputat Cristian Adomniței.

Domnul Cristian Mihai Adomniței:

Mulțumesc, domnule președinte, la fel cum, în numele generației viitoare, mulțumesc generației trecute pentru sprijinul pe care l-a avut în promovarea acestei legi.

Este pentru prima dată când, noul val, tinerii deputați din Parlament, din Camera Deputaților, chiar și-au propus și au ajuns la final, au avut un rezultat final și anume forma, pe care, inițial, noi am denumit-o Legea tinerilor. Dat fiind faptul că mai exista o propunere înaintată Parlamentului exact la terminarea mandatului trecut, de către fosta Comisie pentru educație, aceste două legi au fost comasate, dar fondul, așa cum arată acum Legea, încă denumită a tineretului, propusă dumneavoastră, dar noi susținem amendamentul ca titlul legii să fie Legea tinerilor, se adresează unor oameni în primul rând, și este pentru prima oară, după 16 ani, când acest lucru se întâmplă.

Vreau să vă spun că fondul este unul coerent și adecvat și este unul în conformitate cu programul de guvernare pe care Alianța l-a propus.

Vreau, de asemenea, să vă spun că astăzi s-a mai întâmplat un lucru extraordinar: Camera a votat proiectul de Lege privind Consiliul Național al Tineretului din României. Este un lucru, iarăși, o premieră în România pentru că, în sfârșit, statul român găsește de cuviință, prin Parlament, să înființeze acest consiliu care, practic, trebuie să se subordoneze Consiliului Tineretului European. Până acum, acest lucru a fost făcut de către o serie de ONG-uri, mai mult sau mai puțin reprezentative pentru tinerii români.

Noi prin acea lege și prin aceasta, legea cadru a tinerilor, reușim să dăm tinerilor din România, cu adevărat, posibilitatea de a-și promova interesele, de a-și afla drepturile și de a fi susținuți în primele etape ale carierei lor și ale dezvoltării lor în societatea românească.

Prin urmare, noi am susținut și legea Consiliului Tineretului din România, susținem, în continuare, și forma actuală a legii, încă, denumită a tineretului, până când domnul președinte probabil va supune la vot amendamentul care a fost respins în comisie.

Vă mulțumesc foarte mult.

Domnul Bogdan Olteanu:

Vă mulțumesc, domnule deputat.

Domnul deputat Arpad Antal.

Domnul Antal Árpád-András:

Domnule președinte,

Doamnelor și domnilor deputați,

Eu consider că clasa politică din România avea o restanță față tineri în ultimii 16 ani și cred că am demonstrat noi, tinerii, că am reușit să punem de o parte ceea ce ne desparte și, împreună, tineri din toate partidele, am elaborat mai multe proiecte. Unul dintre acestea este acest proiect cadru.

Din păcate, Legea privind fondul pentru tineri a fost respinsă de Senat și sper că în Camera Deputaților vom reuși să corectăm greșeala făcută de senatori și să votăm și acest proiect pentru că este extrem de important.

UDMR va susține, va susține și amendamentul colegului Adomniței și vă rog să susțineți și dumneavoastră.

Vă mulțumesc.

Domnul Bogdan Olteanu:

Vă mulțumesc, domnule deputat.

Domnul deputat Nicolae Bănicioiu. Domnul Bănicioiu nu-i inițiator, va vorbi din partea grupului, la dezbateri. Am fost indus în eroare.

Comisia, vă rog.

Doamna Lia Olguța Vasilescu:

Am să vă rog să-mi permiteți să adresez câteva cuvinte și în calitate de inițiator.

Știu că vă deranjează, stimați colegi, dar probabil, că o să ne pună cineva, până la urmă, și un scăunel pentru noi, care suntem mai scunzi, pentru mine, pentru domnul Titu Gheorgiof, să nu vă mai deranjeze atât de tare microfoanele. (Se referă la zgomotul produs de ridicarea microfoanelor.)

Spuneam, așadar, că ne luptăm de 15 ani ca să scoatem această lege a tineretului.

Eu activez în mișcarea de tineret din 1991, de când s-a înființat Partidul România Mare, și vreau să vă spun că, cel puțin o dată pe an, s-au întâlnit reprezentanții tuturor organizațiilor de tineret politice, împreună cu ONG-urile, pentru a discuta acest proiect de lege a tineretului.

Practic, de 15 ani, mișcarea de tineret din România se chinuie să negocieze acest proiect de lege și să îi convingă pe parlamentari să-l scoată.

În legislatura trecută, alături de colegi din Comisia pentru învățământ, am inițiat un proiect de lege care se numea Legea tineretului.

În această legislatură au venit și alți colegi tineri, care au depus un alt proiect de lege, și care se numește Legea tinerilor. Sigur, ei vor să susțină acest titlu poate pentru a arăta faptul că sunt cei mai importanți inițiatori, și probabil că sunt, pentru că fac parte din partidele aflate la guvernare.

Dar vreau să vă spun un lucru, stimați colegi, aici nu trebuie să fie o chestiune de orgolii. Trebuie să ne uităm în legislația internațională și să vedem că peste tot se cheamă Legea tineretului. Este vorba de o categorie socială și cred că așa este bine să se numească. Practic, în afară de cei trei colegi ai noștri din Comisia pentru învățământ, toți ceilalți au votat ca titlul legii să se cheme Legea tineretului, și nu Legea tinerilor.

Fac apel la dumneavoastră să nu facem din această chestiune una de orgoliu, cu atât mai mult cu cât suntem toți prinși printre inițiatori și chiar vreau să-mi permiteți să citesc din raportul comisiei care sunt inițiatorii: Vasilescu Lia Olguța, Stanciu Anghel, Radan Mihai, Ignat Miron, Boagiu Anca Daniela, Costică Canacheu, Toro Tiberiu, Adomniței Cristian Mihai, Boureanu Cristian Alexandru, Motreanu Dan Ștefan, Anastase Roberta Alma, Iacob Ridzi Monica Maria, Nistorean Dorin Liviu, Pop Cosmin Gabriel, Antal Árpád-András și Kovacs Attila.

Asta ca să nu mai fie nici un fel de - eu știu - lucruri care să-i deranjeze pe unii sau pe alții.

Propunerea legislativă vizează instituirea cadrului juridic necesar asigurării de condiții sociale, culturale, economice și organizatorice favorabile afirmării și împlinirii tinerilor, conform necesităților și aspirațiilor acestora.

În prezent, tinerii se confruntă cu dificultăți majore în procesul integrării lor socio-profesionale, precum instabilitatea veniturilor și dificultatea obținerii și păstrării unui loc de muncă, lipsa unei locuințe, dificultăți de participare la actul de creație și de consum cultural, la practicarea sportului sau a turismului, delicvența juvenilă, emigrația permanentă sau temporară.

În prezent, reglementările normative specifice domeniului politicilor de tineret pot fi considerate ca fiind puține și nesatisfăcătoare.

Acest proiect de lege face parte din categoria legilor ordinare.

La lucrările comisiei a fost prezent și domnul Borbely Karoly, președintele ANT - Autorității Naționale pentru Tineret.

Suntem Cameră decizională și propunerea legislativă a fost aprobată în cadrul Comisiei pentru învățământ cu unanimitate din voturi și cu mai multe amendamente.

Vă mulțumesc.

Domnul Bogdan Olteanu:

Vă mulțumesc, doamna președintă.

La dezbateri generale? Vă rog, domnul deputat Nicolae Bănicioiu.

Domnul Nicolae Bănicioiu:

Domnule președinte,

Stimați colegi,

În primul rând aș vrea să fac cunoscut un lucru, și anume faptul că eu cred că este pentru prima oară când mai mulți colegi din alte partide politice au lucrat la aceleași proiecte legislative.

Vreau să-mi exprim bucuria că am ajuns să ne și înțelegem, un lucru pe care, acum un an și jumătate, la începutul lucrărilor parlamentare nu credeam că vom reuși să-l atingem, însă, după mai multe luni de deliberări, am reușit să constatăm că avem aceleași idei. Și nu neapărat pentru că provin din programul de guvernare al Alianței sau din doctrina politică a PSD-ului, ci pentru că noi gândim la fel și reprezentăm aceeași categorie socială.

De asemenea, vreau să mulțumesc colegilor mei din PD și PNL care au susținut Legea Consiliului Tineretului din România și vreau să spun că și noi, la rândul nostru, vom susține proiectul lor legislativ și, de aceea, sper să nu fie prima colaborare de acest gen.

Vă mulțumesc și vă asigur de colaborarea noastră.

Domnul Bogdan Olteanu:

Vă mulțumesc.

Sper să nu se interpreteze foarte departe colaborarea.

Alte intervenții la dezbateri generale? Doamna deputat Daciana Sârbu.

Ne gândeam că puteți vorbi din partea Guvernului că pe vremea aceea erați la Guvern, când s-a inițiat proiectul.

Doamna Daciana Octavia Sârbu:

Da, am și eu treabă cu microfonul.

Mulțumesc, domnule președinte.

Vroiam încă o dată să afirm faptul că ne bucurăm că, în sfârșit, legile tinerilor au reușit să fie dezbătute în Parlament, și a cea a Consiliului Tineretului să fie adoptată; să-i încurajez pe colegii mei că definiția de Lege a tinerilor este bine-venită și că noi o susținem și sper ca, într-un final, să reușim să votăm și, în sfârșit, tinerii să aibă legile lor, așa cum așteaptă de 16 ani.

Mulțumesc.

Domnul Bogdan Olteanu:

Vă mulțumesc.

Domnul deputat Nicolae Popa.

Domnul Nicolae Popa:

Mulțumesc, domnule președinte.

Doamnelor și domnilor colegi,

Și grupul nostru parlamentar va susține acest proiect de lege, care este așteptat de 16 ani de zile.

Mă bucur enorm de mult că am constatat în această legislatură ceea ce n-am constatat în celelalte legislaturi, că avem foarte mulți tineri frumoși și deștepți, inventivi și cu multă imaginație. Un lucru extraordinar, care ne dă speranțe că nația se află pe mâini bune.

Un alt aspect care mă bucură la acest proiect de lege este faptul că se reglementează, o dată pentru totdeauna, situația tinerilor, care, din nefericire, au cam fost abandonați, iar plecările masive de tineri din această țară să-și găsească locuri de muncă sau, eu știu, un viitor în altă parte, reprezintă un lucru foarte grav, iar această lege chiar vine să stopeze această migrație.

Deci Grupul parlamentar al Partidului Conservator va susține această lege și mă simt și eu tânăr ca și ei, când îi văd în fața mea.

Mulțumesc.

Domnul Bogdan Olteanu:

Alte intervenții la dezbateri generale?

Domnul deputat Victor Ponta.

Domnul Victor-Viorel Ponta:

Mulțumesc, domnule președinte.

Foarte scurt, vreau să spun că dincolo de a saluta acest proiect legislativ și, sigur, sunt mulțumit, alături de ceilalți colegi din toate partidele că reușim în această legislatură să-l trecem, cred, însă, că avem, mai departe, anumite restanțe cu toții, ca parlamentari și ca oameni politici.

Îmi doresc ca aceeași colaborare să existe între toate grupurile politice, când va trebui, în sfârșit, să ne ocupăm de hoțiile care de 16 ani se petrec la fundațiile pentru tineret, de milioanele și miliardele de lei și de zecile de spații furate, din 1989 în coace, de tot felul de șmecheri locali care nu țin nici de PSD, nici de PNL, nici de PD, de șmecheri transpartinici.

Sper că vom reuși, în sfârșit, să găsim o soluție prin care, încă o dată spun, acești jefuitori să fie, după 16 ani, deposedați de obiectul furtului lor.

Îmi doresc ca, tot pentru tinerii care vor veni după noi, să recuperăm acest patrimoniu.

Mulțumesc.

Domnul Bogdan Olteanu:

Vă mulțumesc, domnule deputat.

Dacă nu există alte intervenții la dezbateri generale... vă rog, domnule Stanciu, la dezbateri generale.

A vorbit ca inițiator, domnule ministru, acum vorbește la dezbateri generale.

Domnul Anghel Stanciu:

Domnule președinte,

Onorat prezidiu,

Stimate doamne și stimați deputați,

Domnilor miniștri,

Mă bucur că am ajuns la un final. La un final fericit, în care doresc să citesc, totuși, inițiatorii în ordine inversă: domnul Kovacs Attila, Antal Árpád-András, Pop Cosmin Gabriel, Boureanu Cristian, Adomniței Cristian, Toro Tiberiu, Canacheu Costică, Boagiu Anca Daniela, Ignat Miron, Radan Mihai, Lia Olguța Vasilescu și ultimul, cu voia dumneavoastră, Anghel Stanciu.

Cred că este un prim pas spre a înțelege colegii noștri mai tineri că mândria de a promova o lege, satisfacția de a promova o lege, nu în interes propriu, ci în interesul colegilor de generație, este un lucru extraordinar.

De aceea i-am mai citit o dată, spre a le da un imbold și a face și alte legi, la fel de importante, pentru acest domeniu.

De asemenea, pentru a respecta adevărul istoric, trebuie să spunem că legea, ca atare, a primit avizul Agenției Naționale de Tineret, condusă pe vremea aceea de actuala deputat, doamna și distinsa noastră colegă care vorbește la telefon, deci nu are sens să o mai deranjez.

Este un lucru important și cred că, dacă semnalul este același pe care l-a spus și Kovacs Attila, este foarte bine. Să învățăm de la ei să trecem peste bariere și, atunci când este un interes național, să ne dăm mâna.

Sper că mâna întinsă între cele două generații va fi succesul acestui Parlament, prin votarea acestei legi.

De aceea, îi rog pe inițiatorii pe care i-am citit să nu le fie jenă să ia loc în banca inițiatorilor, fiindcă acolo este locul celor care sunt făcători de legi și este o mândrie și îi rog să fie alături de mine, spre a fi mândri de acest lucru.

Vă mulțumesc.

Domnul Bogdan Olteanu:

Vă mulțumesc foarte mult, domnule deputat.

Dacă nu mai există alte intervenții la dezbateri generale, vom trece la dezbaterile pe articole.

Vă atrag atenția că, pe lângă cele 100 de amendamente admise, există un amendament respins și îl voi ruga pe inițiator dacă dorește să-l susțină.

Dacă la punctul 1 există obiecții, observații, comentarii?

Da. Domnul Adomniței dorește să-și susțină amendamentul respins. Doriți să-l susțineți la microfon? L-ați susținut de la microfon. Este vorba despre schimbarea titlului legii din "Legea tineretului" în "Legea tinerilor". Întrucât domnul deputat nu dorește să-l susțină de la microfon, voi supune direct la vot amendamentul respins.

(Adresându-se doamnei Lia Olguța Vasilescu.)

Și dumneavoastră v-ați exprimat, dar vă mai dau o dată, vă rog frumos, doamnă. Ați spus că nu sunteți de acord, de aceea n-am mai reluat.

Avem un amendament respins, la punctul 1 în Anexa de amendamente respinse. supun votului dumneavoastră acest amendament respins.

Votând pentru votați pentru modificarea titlului legii. Cine este pentru, vă rog? Vă rog să numărați.

Secretarii de ședință, vă rog să numărați.

152 voturi pentru.

Voturi împotrivă? 34 voturi împotrivă.

Abțineri? 3 abțineri.

S-a adoptat amendamentul respins.

Dacă la punctul 1 există alte obiecții, observații, comentarii? Nu există. Adoptat.

De la 2 la 10.

Domnul Deputat Ujeniuc.

Domnul Dragoș Ujeniuc:

Stimați colegi,

O singură nedumerire am, la punctul 7.

Domnul Bogdan Olteanu:

Vă rog, mai tare.

Domnul Dragoș Ujeniuc:

La punctul 6, pardon. La litera h). Se introduce o expresie din care eu nu înțeleg mare lucru și v-aș ruga să primiți o sugestie în final.

Se vorbește de "stimularea mobilității în rândul tinerilor". Cum adică, să-i stimulăm să se miște mai repede?

Domnul Bogdan Olteanu:

Este un termen de specialitate, domnule deputat.

Domnul Dragoș Ujeniuc:

Poftiți?

Domnul Bogdan Olteanu:

Este un termen de specialitate consacrat.

Domnul Dragoș Ujeniuc:

Da, dar nu este explicat în cuprinsul legii.

Domnul Bogdan Olteanu:

Este în legea-cadru.

Domnul Dragoș Ujeniuc:

Este Legea mobilității, cumva?

Domnul Bogdan Olteanu:

Nu, nu. Este în legea-cadru explicat.

Domnul Dragoș Ujeniuc:

Se referă la mobilizare, la ce se referă? Dumnezeu știe.

Domnul Bogdan Olteanu:

Rog comisia să ...

Domnul Dragoș Ujeniuc:

O să ajungem să învățăm limbajul european din care nu înțelegem nimic. Asta e! îmi pare rău.

Domnul Bogdan Olteanu:

Domnul Pușcă, tot la punctul 6.

Domnul Mircea Valer Pușcă:

Doar ca explicație. Deci mobilitatea este acea facilitate asigurată oricărui individ, personal angajat, de a schimba locul de muncă pentru a lucra pentru același proiect.

Deci, cu alte cuvinte, în domeniul cercetării, educației sau în alte domenii, această mobilitate pe spațiu european, în momentul de față este asigurată, și Legea tinerilor dorește să asigure în plus, pentru alte domenii, tinerilor această mobilitate.

Domnul Bogdan Olteanu:

Vă mulțumesc, domnule deputat.

Rog, dacă domnul Ujeniuc... Înțeleg că nu mai este necesar. Mi-ați făcut semn că nu, de asta...

Domnul Dragoș Ujeniuc:

Mă gândesc că, totuși, dacă există nelămuriri, și în cuprinsul legii nu este explicitat acest termen, de ce nu s-o fi făcut explicitarea lui, așa cum s-a făcut la punctul 4, în care sunt redate semnificațiile unor termeni: "tineri" și "activitatea de tineret". Pentru că mobilitate te duce cu gândul la cu totul altceva decât la sensul pe care vrea să-l inducă legea.

Domnul Bogdan Olteanu:

Doamna deputat Ecaterina Andronescu și, la sfârșit, comisia.

Voci din sală:

Inițiatorii!

Domnul Bogdan Olteanu:

Fără-îndoială vom cere punctul de vedere al tuturor inițiatorilor.

Doamna Ecaterina Andronescu:

Vă mulțumesc, domnule președinte.

Mă bucur că s-a ivit această discuție ca să îl rog încă o dată pe domnul deputat să se aplece cu mai multă atenție asupra profesionalismului pe care Comisia pentru învățământ îl are și de care dumneavoastră spuneați mai devreme că nu aveți nevoie. Iată, acum aveți nevoie, fie și numai pentru a vă explica ce înseamnă mobilitate.

În toate acordurile...

Domnul Bogdan Olteanu:

Este în nume propriu, nu este în numele comisiei.

Doamna Ecaterina Andronescu:

În toate acordurile europene este specificat foarte clar. Noi derulăm în învățământ programe europene din 1992 și această sintagmă este atât de clară în conținut, încât nu cred că necesită ceva suplimentar de adăugat în Legea tinerilor.

Vă mulțumesc.

Domnul Bogdan Olteanu:

Vă mulțumesc.

Mai este necesar, doamna președintă? Vă rog.

Doamna Lia Olguța Vasilescu:

Nu pot să mă abțin, stimate domnule președinte, ...

Domnul Bogdan Olteanu:

Vă rog să nu vă abțineți.

Doamna Lia Olguța Vasilescu:

Este vorba de un jurist care vine să ne ceară să explicăm un termen consacrat într-o lege.

Vreau doar să-i spun că nu este vorba de șpagat și de alte poziții din astea, artistice.

Mulțumesc.

Domnul Bogdan Olteanu:

Vă mulțumesc.

Cu îngăduința inițiatorului, n-am să mai consult și inițiatorul, înțeleg că lucrurile s-au lămurit.

Dacă de la 1 la 10 mai există alte obiecții? Nu mai există. Adoptat.

Dacă de la 11 la 40 mai există alte obiecții? Nu mai există. Adoptat.

De la 41 la 60? Nu există. Adoptat.

De la 61 la 90? Nu există. Adoptat.

De la 91 la 100? Nu există. Adoptat.

Am finalizat dezbaterea pe articole.

Supun votului dumneavoastră propunerea legislativă privind Legea tineretului.

Cine este pentru? Vă rog să votați.

Rog secretarii să numere.

O voce din sală:

Tinerilor!

Domnul Bogdan Olteanu:

N-am primit, încă, schimbarea denumirii, dar sigur că amendamentul este admis.

S-a adoptat în unanimitate, cu 184 de voturi.

Felicitări!

Doamnelor și domnilor deputați,

Cu aceasta încheiem ședința de astăzi și încheiem, de asemenea, sesiunea ordinară.

Vă rog foarte mult să ne revedem într-o formulă chiar îmbogățită, în zilele de luni, marți, miercuri și, poate, joi.

Ședința s-a încheiat la ora 11,16.

Postal address: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucharest, Romania saturday, 25 june 2022, 2:08
Telephone: +40213160300, +40214141111
E-mail: webmaster@cdep.ro