Costache Mircea
Costache Mircea
Ședința Camerei Deputaților din 8 mai 2007
Sumarul ședinței
Stenograma completă
publicată în Monitorul Oficial, Partea a II-a nr.69/18-05-2007

Dezbateri parlamentare
Calendarul ședințelor
- Camerei Deputaților:
2019 2018 2017
2016 2015 2014
2013 2012 2011
2010 2009 2008
2007 2006 2005
2004 2003 2002
2001 2000 1999
1998 1997 1996
Interoghează dezbaterile
din legislatura: 2016-prezent
2012-2016
2008-2012
2004-2008
2000-2004
1996-2000
1992-1996
Monitorul Oficial
Partea a II-a:2019 2018 2017
2016 2015 2014
2013 2012 2011
2010 2009 2008
2007 2006 2005
2004 2003 2002

Transmisii video

format Real Media
Arhiva video:2019 2018 2017
2016 2015 2014
2013 2012 2011
2010 2009 2008
2007 2006 2005
2004 2003
Pentru a vizualiza înregistrările video trebuie să instalați programul Real Player
Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2007 > 08-05-2007 Versiunea pentru printare

Ședința Camerei Deputaților din 8 mai 2007

  1. Declarații politice și intervenții ale deputaților:
  1.10 Costache Mircea - declarație politică intitulată "Mafioții au confiscat lupta anticorupție în România" sau "Parlamentarul Băsescu - cocoșatul vertical" sau "Traian Băsescu - noul războinic al minciunii";

 

Domnul Lucian Augustin Bolcaș:

  ................................................

Din partea Grupului parlamentar al Partidului Democrat? Nu este prezent nimeni.

Din partea Grupului parlamentar al Partidului România Mare?

Domnul deputat, vă rog.

Domnul Costache Mircea:

Vă mulțumesc, domnule președinte.

Înainte de a-mi începe intervenția, nu pot să-mi reprim câteva cuvinte referitoare la aserțiunile unei colege deputat. Și constat că problema unora dintre români nu este lipsa inteligenței, a talentului, ci lipsa caracterului. Însuși dascălul național Nicolae Iorga constata, cu amărăciune, că boala cea mai gravă care macină societatea românească este lipsa caracterelor. Lucru, după cum se vede, perfect valabil și în zilele noastre.

Revelațiile nocturne ale unei doamne deputat dovedesc, cu asupra de măsură, această tristă realitate: când ne spune că i-au trebuit zeci de ani să se convingă că domnul Corneliu Vadim Tudor nu este patriot, în timp ce, pentru a pricepe că noul stăpân, Traian Băsescu, este un mare patriot, i-au trebuit doar câteva secunde. Încurcate mai sunt căile românismului la început de secol XXI și de mileniu III creștin!

Să revin, însă, la subiectul fierbinte al zilei și las la îndemâna auditoriului, a celor interesați, să aleagă unul dintre titlurile pentru ceea ce urmează să spun: "mafioții au confiscat lupta anticorupție în România", "parlamentarul Băsescu - cocoșatul vertical", sau, dacă le place, "Traian Băsescu - noul războinic al minciunii".

Nu-i înțelegem pe partenerii noștri europeni și americani care cunosc mai bine situația din România decât românii înșiși și care sprijină astfel de formule aberante la conducerea societății românești. Să înțelegem că le este indiferent de cine este condusă România, sau că le convine starea de lucruri de la noi și, prin urmare, o încurajează din interes? Dacă există conaționali care s-ar putea simți jigniți de afirmația mea tranșantă, conform căreia străinii, în special marile cancelarii, cunosc mai bine realitățile românești decât cei ce suportă jugul mafiot instaurat la noi după 1989, trebuie să le reamintim că românii percep realitățile din țară, din păcate, preponderent prin intermediul mas-media, și cum instituțiile mas-media românești sunt finanțate din banii negri ai unor oligarhi care și-au construit afacerile, proprietățile și trusturile de presă servind interesele unor grupuri restrânse aflate la putere, mereu la putere, putere care finanțează la rândul ei aceeași presă din bani publici, prin așa-zisa publicitate guvernamentală, care se ridică la multe miliarde de euro, între 1990 și 2007, este lesne de înțeles de ce milioane de telespectatori, radioascultători și cititori de ziare sunt atât de divizate, de ușor de dezbinat și de asmuțit unii împotriva altora, dincolo de realități sociale, de ideologii și de doctrine.

Instituțiile fundamentale ale statului sunt percepute și evaluate mai mult prin filtrul intereselor celor din spatele trusturilor media, decât prin experiența proprie a fiecărui cetățean-cobai al bombardamentului mediatic mafiot.

Așa s-a ajuns la compromiterea Președinției, Guvernului, Parlamentului, Curții Constituționale, Consiliului Superior al Magistraturii, Poliției, administrației locale, Justiției, la grămadă.

Neîncrederea cetățeanului în instituții poate duce la falimentul întregii societăți românești. Figuri sinistre, autointitulate "societate civilă", așa-zișii intelectuali de direcție, mânjiți cu privatizări, sponsorizări și dregătorii, cultivă cu obstinație disoluția statului, subminarea autorității instituțiilor, ajungând cu absurdul până la deturnarea nemulțumirii populare de la hoții tranziției, care au devastat România, la Parlament, în întregul său, deși în rândul parlamentarilor se află mulți oameni corecți, exponenți ai tuturor păturilor sociale, legal aleși de cetățeni și care chiar le apără interesele în forul legislativ. Oameni profund bolnavi de ură și intoleranță, precum Gabriel Liiceanu, sau Horia Patapievici, sau Alina Mungiu, adulatori interesați ai președintelui suspendat, se prefac a nu ști că unul dintre campionii sistemului ticăloșit, întâiul politician ipocrit, fost deputat, deci parlamentar, fost secretar de stat, fost ministru de mai multe ori, fost primar general al Bucureștilor, de două ori, fost președinte al României, din 2004 până în 2007, un om putred de bogat, de corupt și de vicios, este însuși idolul lor, cocoșatul vertical, partener de hoții, de combinații mafiote, de aventuri sentimentale, de beții și de tot felul de năzdrăvănii. Este unul dintre tartorii oligarhilor care au devalizat economia națională - președintele suspendat Traian Băsescu.

De ce spunem noi că străinii, marile cancelarii cunosc mai bine situația din țară decât românii înșiși? Simplu. Pentru că serviciile speciale ale acestora prezintă, cu profesionalismul specific, mult mai fidel adevărul despre societatea românească decât instrumentele de intoxicare și manipulare care sunt televiziunile și ziarele românești.

Și, atunci, cum să înțelegem sprijinul de care se bucură din exterior diferitele ramuri mafiote care nenorocesc de atâția ani România? Chiar așa? Poporul român, sărăcit, tâlhărit și umilit nu mai are prieteni loiali nicăieri în lume? Europenilor le convine să finanțeze asemenea faună vorace și să ocrotească o asemenea cangrenă antidemocratică la început de mileniu III creștin? Le place mascarada antidemocratică a luptei unui descreierat și a acoliților lui, cu Parlamentul, organismul suprem al democrației?

Atunci când majoritatea îi era favorabilă piratului bahic, Parlamentul a fost bun, ca să-și depună el jurământul de învestitură, iar când majoritatea îi este ostilă, din cauza abuzurilor și besmeticelilor lui, principiul democratic al majorității nu mai e bun. Cei 322 de senatori și deputați reprezintă o majoritate covârșitoare.

Păi, bine, domnule președinte suspendat, ca secretar de stat, ca deputat, ca ministru, ca primar general al Bucureștilor, ca președinte al României, în cei 17 ani de jaf și anarhie, v-ați aflat tot timpul în fruntea bucatelor, la cârma dezastrului, devenind putred de bogat și de corupt, și tot dumneata mă faci pe mine oligarh?

Când dădeați afară zeci de mii de muncitori de la c.f.r., când puneați trenuri la dispoziția minerilor, să fie aduși în București, când vindeați sute de vapoare pe nimic, le spuneați celor din opoziția de atunci, hăhăind în stil caracteristic: "ce să vă fac, dacă nu aveți majoritate? Asta e democrația! Aveți dreptate, dar n-aveți majoritate."

Acum, când, în sfârșit, am și eu, odată, majoritate, să suspend oligarhul-șef de la Cotroceni și apoi pe ceilalți oligarhi, că doar s-o mai fi săturat țara de hoți, de zurbagii, acum, majoritatea nu mai e bună? Nu vă mai place democrația? Când ați vandalizat țara, era bun principiul majorității democratice, iar acum e odios? Cum vine asta?

Am auzit că niște naivi aburiți de minciunile și de hăhăiturile dumitale psihodelirante ar fi plantat 322 de țepe într-un parc. S-ar deduce că una dintre țepe îmi aparține mie, eu fiind unul dintre cei 322 care au votat pentru suspendarea, nu à la Saddam, ci doar dintr-o funcție pe care o dezonorează, în mod condamnabil, piratul erotico-etilic.

Dacă-i așa, le spun celor neștiutori că eu nu sunt un oligarh, nici un bogătaș, nici un leneș, nici un hoț, nici un apatrid și nici un petrecăreț chefliu, ca idolul lor. Și le mai spun că țeapa mea o cedez lui Traian Băsescu, să le-o bage undeva oligarhilor săi: lui Berceanu, Videanu, Preda, Stolojan, Flutur, Valeriu Stoica, fiindcă eu nu am mers nici la furat și nici la băut și nici la alte alea cu ei.

Dimpotrivă, mă consider un ales al buzoienilor, un intelectual harnic, cinstit și patriot, scârbit de teatrul penibil la care se pretează parlamentarul Băsescu, cel care nu respectă nicio lege și nici legile bunului simț. Decât să ne tot facă pe noi oligarhi, mai bine ne-ar spune, de la microfonul din piață, de unde au fiicele domniei sale vilele de milioane de euro, de unde au ele sute de mii de euro pentru brevet, pentru operația tatălui lor cel full (din Austria, că în România făcea mătreață), de unde au mafioții PD-ului miliarde de euro, cât valorează mașinile aflate în parcarea din Modrogan, de pe la Sinaia, Predeal, Snagov, Buzău sau de pe oriunde au ei ședințe de birou permanent, urmate musai de baiaramuri cu dans, punând poliția să blocheze accesul auto pentru cetățeni pe unele străzi, să nu care cumva să i se întâmple ceva blondei "Nuți, spaima Constituții".

Până când crede suspendatul că poate el păstra România numai pentru oligarhii lui, pentru Flutur, cel cu dosar la DNA, spaima pădurilor Sucevei, cel care a furat zeci de milioane de euro, stropindu-ne mașinile cu apă chioară contra gripei aviare, pentru un Stolojan, acționarul de la ARLO, șmecherul de la Schlihofer, de la Tofan și de la Megapower, pentru escrocul Valeriu Stoica, ministrul justiției, care a dezincriminat bancruta frauduloasă, care este șeful bandei lichidatorilor de bănci, unul dintre cei mai odioși mafioți ai tranziției?

Cu borfașii ăștia vrea matrozul dezaxat să convingă țara că în doi ani și jumătate de mandat n-a putut lupta cu mafioții și cu corupții, din cauza mea, fiindcă nu l-am lăsat noi sau PRM-ul? Hai sictir!

Cine-l crede, ori este zevzec ori e bătut de Dumnezeu.

Domnul Lucian Augustin Bolcaș:

Domnule deputat, vă atenționez pentru rostirea unui cuvânt neparlamentar.

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București duminică, 25 august 2019, 3:47
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro