Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2007 > 08-05-2007

Ședința Camerei Deputaților din 8 mai 2007

  1. Declarații politice și intervenții ale deputaților:
  1.56 Monica Maria Iacob-Ridzi - declarație politică cu titlul «Guvernul P.N.L. - P.S.D. vrea să suspende "Drumul lui Băsescu"»;

Intervenție consemnată conform materialului depus la secretariatul de sedință

 

Doamna Monica Maria Iacob-Ridzi:

«Guvernul PNL - PSD vrea să suspende "Drumul lui Băsescu"»

Domnule președinte, doamnelor și domnilor deputați,

Dominată multă vreme de monoindustrie, dar și marginalizată premeditat de anumite forțe politice pentru implicarea în mineriadele comandate de Ion Iliescu, Valea Jiului a rămas, din păcate, într-o stare de izolare latentă. Puțini politicieni s-au încumetat să dea o mână de ajutor acestor oameni, afectați grav de recesiunea mineritului european, socotiți pe nedrept "țapi ispășitori" pentru manipulările grosolane regizate de social-democrați. Actualul Președinte al României, domnul Traian Băsescu, a avut curajul să se gândească la Valea Jiului încă de-acum opt ani, pe vremea când era ministru al transporturilor. El a inițiat și a susținut o investiție importantă pentru scoaterea Văii Jiului din izolarea despre care vorbeam: șoseaua Uricani - Băile Herculane, cunoscută în popor sub denumirea plastică și sugestivă, trebuie să recunoaștem: "Drumul lui Băsescu"!

Evident, pe perioada 2000 - 2004, lucrările au fost sistate din porunca PSD-ului, fostul premier Adrian Năstase fiind mai degrabă preocupat de investițiile din comuna Cornu și din strada Zambaccian, decât de cele din Valea Jiului.

Investiția a fost însă reluată la modul cel mai serios începând cu anul 2005. Prin contribuția decisivă a miniștrilor democrați Dobre și Berceanu, "Drumul lui Băsescu" a început să capete contur. În intenția de a impulsiona investiția sa de suflet, Președintele s-a deplasat la Uricani în repetate rânduri, unde a analizat stadiul de avansare a lucrărilor, discutând cu oamenii de pe șantier, dar și cu locuitorii Văii Jiului și cu autoritățile locale.

Acum, după ce Președintele a fost suspendat de către aliații săi de nădejde, guvernul PNL - PSD dă semne clare că investiția va fi din nou oprită. Noua majoritate parlamentară nu prea are, teoretic vorbind, motive să finanțeze o lucrare care, chiar dacă este importantă pentru județul Hunedoara și Valea Jiului, poartă, pe deplin meritat, numele lui Traian Băsescu.

Domnilor PNL-iști! Știm cu toții că faceți parte din "lotul 322" care a votat suspendarea Președintelui, a omului politic în care poporul român are cea mai mare încredere. Vă rog, în numele populației județului Hunedoara, lăsați acest proiect să se deruleze conform graficelor. Nu opriți această investiție, chiar dacă PSD-ul, aliatul D-voastră conjunctural, vă cere acest lucru cu insistență.

Sper că fulgerul răzbunării va feri măcar această lucrare, deosebit de importantă pentru Valea Jiului.